onsdag 13 januari 2010

Överklagandet av hyresavtalen

Kommuninvånarna inger yttrande till länsrätten!

Idag landar yttrandet från de 50 kommuninvånare, som undertecknade överklagandet av de famösa hyresavtalen med Lillesjö och Björnerud, på länsrättens bord i Vänersborg. Som ombud för kommuninvånarna har Bill Östlund undertecknat yttrandet.

Bloggen publicerar exklusivt yttrandet nedan.

Yttrandet är ett svar på kommunens svaromål, ni vet det som Jan Eriksson inte förmådde författa själv utan betalade en konsult 20 000 kronor för att färdigställa. Svaromålet kan ni för övrigt läsa under kommuninvånarnas yttrande. Notera därvid särskilt oppositionens protokollanteckning till ks-protokollet från 2009-12-02, där man bl.a. redogör för hyresavtalens skadeverkningar.

Av ks-protokollet framgår också vilka ledamöter som röstade för att godkänna svaromålet och de som röstade emot.

För - de ledamöter som inte tog sitt ansvar - röstade Kenneth Carlsson (fp), Håkan Gustéus (fp), Ulla Börjesson (s), Kerstin Fredriksson (s), Frank Öjeling (s), Monica Gustavsson (s) och R. Ingemar Eriksson (v).

Mot - de ledamöter som alltså tog sitt ansvar - röstade Hugo Hultgren (m), Rune Olsson (m), Ann-Marie Jacobsson (c), Mats Hallsten (c), Lars Karlsson (c) och Maino Svensson (c).

Lägg dessa namn på minnet inför valet i höst.

I kommuninvånarnas yttrande slås fast att hyresavtalen innebär stora hyressubventioner till Lillesjö och Björnerud. Av yttrandet framgår också att hyresavtalen kommer att belasta kommunen ekonomiskt under lång tid och att de på ett uppenbart sätt innefattar otillåtet stöd enligt 2:8 kommunallagen.

Bloggredaktionen

(Klicka på dokumenten nedan för att göra texten större och därmed läsbar)






















På bilderna nedan visar vi några av myglarna i ks

På den övre bilden känner vi igen Kenneth Carlsson (fp) och Ulla Börjesson (s).

På den undre bilden ser vi uppifrån räknat Kerstin Fredriksson (s), Monica Gustavsson (s) och Frank Öjeling (s). I bakgrunden skymtas kommunchefen Jan Eriksson.


17 kommentarer:

  1. God morgon.

    Ett oerhört väl skrivet svar på kommunens yttrande.
    Jan Eriksson blir avklädd in på bara skinnet!

    Mycket bra arbetat!

    TACK!

    SvaraRadera
  2. Men herregud, kommunen har skickat iväg ett svar som är LÖGN!!! Lokalerna stod INTE tomma utan där fanns Samhall och delar av lokalerna hyrdes av Lear. Lokalen gick med VINST.............!!!!!!!!!!!!!!! VINST! Hur kan man skicka iväg ett svar som är lögn??? Dessutom så kan inte de ks medlemmar som godkände hyresavtalen,trots att de inte hade behövt göra det utan det fanns ett ramavtal som hade gjort att företagen hade fått betala för investeringarna, inte gå fria från detta. De har aktivt och fullt medvetet skitit i att kommuninvånarna och deras skattepengar kommer gå förlorade för lång tid framöver. Helt i onödan. Det går inte att ha kvar dessa efter valet. Det vore en katastrof då de på det grövsta missbrukat sin förtroendeställning.

    SvaraRadera
  3. Det verkar ju inte som någon i det här forumet som är intresserad att ta dessa personers plats heller.de flesta vill ju sitta på läcktarbenken och släppa radonfyllda lättbetongstenar. Det finns 3 sorters peroner. Dom som får saker att hända, dom som ser på när saker händer och dom som undrade vad som hände. Vilken grupp tillhör du?

    SvaraRadera
  4. 8.13
    Dom gillar att ljuga! Det är så dom arbetar. Ingen hederlighet.

    SvaraRadera
  5. Din tro på den traditionella kommunala partipolitiken är rörande, Dick Jonefelt.
    Den enda metod som skapat rörelse och engagemang kring politiken i Färgelanda är Bill. Det har inte skett på grund av traditionellt partipolitiskt engagemang. Genom att kombinera ett gediget kommunpolitiskt- och administrativt kunnande med bloggande som når utanför den slutna partipolitiken och är oberoende av den kommunala partipolitiken har Bill avslöjat missförhållanden och skapat engagemang.

    Den maktstruktur du lovprisar har ju uppenbarligen inte räckt till för att engagera och nå ut till medborgare och massmedia men det har Bill lyckats med.

    SvaraRadera
  6. Att åtnjuta vårt, skattkollektivets förtroende, är att förvalta våra gemensamheter på bästa sätt, att bevara och utveckla vår välfärd, skattemedel skall handhas i den riktningen.

    Sanningen är, att våra och kommande skattemedel har övergått till en spekulation, där tre juridiska personer får allt(30milj) och mycket mer därtill av våra gemensamma medel, allt över vår skattsedel, helt vid sidan av förtroendets mandat.

    Detta spel har en sådan hastighet att fartblindheten inte ser om det är tio miljoner eller femtio miljoner förmycket, utan spelmissbruket är totalt.

    Att nå en missbrukare med ord är ett medel för att öka deras insikt om sitt problem.
    I Färgelanda har vi inte lyckats med det på ett bra sätt, utan fått missbrukarens vresighet imot oss, genom uteblivna svar och rumphuggen frågestund i tid har vi fått vända åter tomhänta.

    Vi sitter som åskådare nu när våra politiker med hög hastighet likt skenande hästar med skygglapparna på brakar mot stupet ner i avgrunden.

    Jag tycker att så bör ske, vi behöver ett totalt byte av politiker, att blåsa bort denna politikerkultur som går över alla partigränser är och förblir vårt nya mål då vår tid har runnit ut för att lyckas förändra sittande politiker.

    Stunda val är vårt, inte deras!

    Jag tackar Bill och även de personer som finns runt honom, för allt arbete som ni lägger ner för oss alla i Färgelanda.

    Tusen Tack.

    SvaraRadera
  7. Till Dick.

    Eftersom många skriver anonymt alt. under pseudonym tror jag inte du kan dra den slutsatsen.

    Några av dem som skriver här har ställt sig bakom polisanmälan samt överklagandet till Länsrätten. Det vill säga undertecknat med sitt namn på dessa.

    Det anser jag vara ett sätt att påverka.

    Nu när du ändå fört det på tal..... till vilken av dessa tre "personlighetsgrupper" vill vill Du placera in Iren och Kalle.... och dig själv?

    SvaraRadera
  8. Det finns 4 sorters människor Dick!

    1.Det finns de som ingenting vet
    men inte vet att de inte vet.
    De är dårar undvik dom.

    2.Det finns de som ingenting vet
    men vet att dom inte vet.
    Undervisa dom.

    3.Det finns de som vet
    men inte vet att dom vet.
    De sover,väck dom.

    4.Det finns de som vet
    och vet att dom vet.
    De är visa,följ dom.


    mvh peter mohaha

    SvaraRadera
  9. Bra jobbat Bill och övriga!

    SvaraRadera
  10. Om det finns nån rättvisa i det här landet så borde det inte vara nåt snack om saken. Frågan är om det finns nån rättvisa? I Färgelanda har vi i alla fall inte sett till nån!

    SvaraRadera
  11. Tänk att tillhöra kategori ett enligt
    ovanstående och samtidigt vara den som får saker att hända. Huga......

    mvh peter mohaha

    SvaraRadera
  12. De två på bilden, gör helt lika intryck.
    Deras anlete bär spår av god mat och dryck plus många förargelser, men inte alls av något tankearbete

    SvaraRadera
  13. I dag fick jag minnsan hör av en "skyldig" kommunpolitiker att en (1) familj flyttat till kommunen pga nytt arbete på Björnhuset.
    Jag gör vågen. 1 familj!!!

    Hur många försvann med Samhall?

    SvaraRadera
  14. Angående Jan E´s svar där han säger att en kommun kan göra andra värderingar än hyra.

    "Sådana som företagsetableringar och arbetstillfällen."

    Detta innebär ju att varje företag som idag hyr utav kommunen har rätt att kräva lägre hyra för dessa företag bidrar ju bland annat med arbetstillfällen!

    Jag hoppas alla dessa företag gör detta för det vore kul att höra vad svaret från kommunkontoret blir :-)

    SvaraRadera
  15. Till Dick Jonefelt: Lägg av! Du kan aldrig vinna en diskussion med en motpart som är anonym.

    SvaraRadera
  16. Såvitt jag vet bor alla Samhallanställda kvar i kommunen. Det är väl perfekt! Jobba i en annan kommun och betala skatt i Färgelanda. Mer utpendlare!

    SvaraRadera
  17. Undrar om dem som jobbade på Samhall tycker att det var bra att få börja pendla?

    SvaraRadera