tisdag 16 februari 2010

Björnhuskatastrofen - 12 miljoner till!

Bloggen erfar att Björnligan vill plocka ut ytterligare 12 miljoner kronor ur Ankeborgs (läs Färgelandas) kassavalv.

Om Björnligan lyckas med sin planerade kupp, innebär det att de kunnat komma över smått fantastiska 84 miljoner kronor.

Spökplumpen (kommunchefen Jan Eriksson), assisterad av Kalle Anka (den beklagansvärde Kenneth Carlsson, FP) och Kajsa Anka (Ulla Börjesson, S), står enligt tillförlitliga källor bakom ett ambitiöst utplundringsprogram, vars slutmål är att Ankeborg sätts under tvångsförvaltning. Bloggen konstaterar att de är på god väg att lyckas!

Igår hade Spökplumpen bjudit in företrädare för partierna till ett möte på (Bl)anke-torpet, i syfte att nå en bred uppgörelse om den fortsatta utplundringen av Ankeborgs invånare. Vi har ännu inte nåtts av rapporter från mötet och kan därför inte redovisa något resultat.

Bloggen anser inte att de lika ihärdiga som illasinnade ryktena - som säger att Spökplumpen får provision av Björnligan, för varje miljon som den lyckas sno åt sig - förtjänar någon trovärdighet. Vad vi däremot inte förstår, är varför Spökplumpen i praktiken jobbar åt Björnligan, när han är anställd av Ankeborgs stad.

Bloggredaktionen




14 kommentarer:

  1. Detta är lite kryptiskt.
    Vad handlar det egentligen om?

    SvaraRadera
  2. Men Ulla lovade klart och tydligt på förra kf att Björnhuset skulle inte få en enda krona till. Så det blir ju inga problem; Inga pengar!!! Där måste ju alla vara eniga för Kenneth har lovat samma sak. Dessutom undrar jag varför Björnerud inte betalt någon hyra ännu. De skulle ha betalt 5 hyror nu (innan sista januari) men fick svaret, på min fråga ang. om de erhållit hyrespengar från Björnerud ännu, att de inte fått in några pengar. Detta svar fick jag alltså av Johan K igår den 15 februari.

    SvaraRadera
  3. Sått ett frö!?
    Det verkar som jag hos vissa har sått ett frö så att vi andra har kunnat ta del från deras erfarenheter och kunskap jag nämnde Lena Fischer och plötsligt kom en lavin av andras erfarenheter. Jag menade att uppsåtet och sambandet med Andreas presentation på länsstyrelsen hade en större avsikt och nu har vi fått veta sambandet mellan i mina ögon den största jävla gri ...Förlåt. Fy fabia va jag tycker illa om Janne Josefsson. Även negativismen har lagt sig då jag ser att fler tar sitt medborgerliga ansvar i stället för att som vissa kasta in handduken. Jag skrev att man” skulle formera sina trupper och sedan gå till anfall” och fy fabian va mycket stryk jag fick för det .Nu kan jag till min glädje se att det är fler och fler som går in i politiska partier och där med förstår att man inte kan göra mål från läktaren . Tråds att vissa tramsare ansåg något annat. Även tramsinläggen blir färre och färre , typ ” den som skriver längst vinner....NOT ” . Det blir alt fler och fler som skriver både långt och innehållsrikt. Tillsammans lägger vi ett pussel och jag tycker att bilden blir alt tydligare att vår kommunchef inte är det allra bästa för oss och jag hoppas att det leder till att han återigen hamnar bakom galler där han hör hemma . För övrigt eskar han mer pengar har jag fått höra från säker källa . I skrivandets stund ser jag att bloggen också har nåds av sanna budskap. Krypteringen beror på att man ibland vet mer än man får säga. Det känns som om detta mer och mer kan bli ett filmmanus till film i väst. Med titeln ” Så svindlade vi de godtrogna Dalslänningarna i Färgelanda kommun .”

    PS Det glädjer mig att fler och fler har sett min film som handlar om Ohälsan
    tacksam för en kommentar . ( tramsinlägg undanbedes)

    SvaraRadera
  4. Hur har det varit möjligt att det fått gå så här långt. HUR? Vilka är ansvarig för att kommunen nu befinner sig i den situationen som den gör? För mig är svaret att de som röstade igenom hyresavtalen är de skyldiga till det.

    SvaraRadera
  5. Det står nu klart att detta inte slutar så
    värst bra för de politiker som fortsätter att
    blunda. Jag och min fru tog en tur med bilen för att beskåda Björnhuset. Jag trodde inte mina ögon. Var det detta Björnhus som bloggen har beskrivit? Vad faan är det frågan om ? Även tillskyndarna måste ju förstå att någonting är helsjukt. Jag kände mig faktiskt illa till mods hela kvällen. Det gör jag fortfarande. Mitt råd till socialdemokrater,folkpartister och V är att anlita ett proffs för att få råd om hur ni skall göra för att det skall skada Er så lite som möjligt.
    Högst välmenande fd ? socialdemokrat

    SvaraRadera
  6. Stalfors har gjort en infobroschyr om Färgelanda och skriver om näringslivet

    "Kommunens näringsliv har två starka ben, grön näring,
    livsmedelsproduktion, formsprutade produkter i plast och
    formpressade ljudabsorbenter."

    Två starka ben? Två?

    IAC och Jaba grupp nämns.
    Av småföretagen är det enbart två som får extra reklam. Gissa vilka!

    Så här skriver strategen:

    "Björneruds pannkakor är välkända och är en favorit för många.
    Pannkakorna tillverkas av lokalt producerat mjöl och ägg, de
    finns hos alla stora
    livsmedelskedjor över
    hela Sverige.
    Måltidslösningars
    skaldjurssallader,
    baguetter och pajer
    finns i stora delar av
    södra Sverige. De har
    specialiserat sig på färsk
    färdig mat och har ett
    brett sortiment att tillgå i
    250 butiker."

    SvaraRadera
  7. Jeanette

    Frågade du varför de inte betalat hyra? Om jag inte betalar min vattenräkning kommer det bums en påminnelse.

    Det får annars bli en fråga i morgon på frågestunden.

    SvaraRadera
  8. Jag inser att min formulering om Jan kan misstolkas. Jag menar att han skall sitta i en bur med galler och skämmas i på samma sätt som borde ha skett i Regentusaffären

    SvaraRadera
  9. Dick J
    Jaja, en "skämmebur" för Jan E alltså... då förstår jag dig bättre Dick... och kan också hålla med dig...

    SvaraRadera
  10. För vissa hjälper inte en påminnelse, i detta fallet gäller det 5st hyror, vilket mer indikerar på ovilja, eller kanske rent av obestånd.

    Ja Ulla och Kenneth, nog luktar det vidbränt alltid, trots den kraftiga vinden efter tidernas blåsning.

    Nej mitt förslag är att Kenneth dresserar om byrackan till att sniffa upp pengar, och då miljoner. Om han av en händelse inte har någon miljon att träna med, ställ då om till bedragare, han finner säker någon i kommunhuset som duger som träningsdocka.

    Lycka till

    SvaraRadera
  11. Till Karin: Jag frågade varför men fick inget svar på den frågan så det får definitivt bli en fråga på det imorgon. Vi ses då.

    SvaraRadera
  12. Vem vet var Spökplumpen hamnar när röken lagt sig:)

    SvaraRadera
  13. Det är lätt att förstå att känslorna svallar och ordvalen blir anorlunda än man vanligtvis använder. Satirens makt är dock det överlägset bästa vapnet då övrig makt saknas. Val av företrädare är dock det slutliga maktmedlet. Därför är demokratin ytterst viktig att försvara. Bloggen är dock det verktyg/medel som är nödvändigt,när inte övrig massmedia gör sitt jobb. Från Färgelandas medborgare vill jag därför framföra ett varmt tack till Hembygdsrörelsen och bloggen.

    SvaraRadera
  14. Vem äger företagen i b-huset?

    SvaraRadera