onsdag 3 februari 2010

Kommunens invånare skäms å kommunchefens vägnar

Ännu en skammens dag för Färgelandas invånare

Färgelanda kommun frångår nu officiellt sin ståndpunkt, att pojken - som efter flera års mobbning tvingades byta skola för att bli kvitt sina plågoandar - blivit mobbad. Detta efter att kommunen i ett slutligt yttrande till Vänersborgs tingsrätt bestritt att pojken blivit mobbad!

Det hör till saken att kommunen tidigare - för att så att säga vara på den säkra sidan - betalat drygt 400 000 kronor för en extern och oberoende konsultutredning, som klart och tydligt slagit fast att pojken mobbats. Det var också p g a denna utredning som kommunen offentligt medgav att pojken mobbats och bad om ursäkt till pojken och dennes familj.

När sedan BEO (Barn- och elevombudet) krävde kommunen på 134 200 kronor i skadestånd för pojkens räkning tog det dock stopp. Eriksson ville inte betala och lyckades få med sig övriga partier - utom Moderaterna - på att skadeståndets storlek skulle prövas. Kommunstyrelsen fattade därefter beslut om att delegera handläggningen av frågan rörande skadeståndets storlek till Eriksson.

Allt eftersom har dock en del politiker börjat skruva på sig, när de insett att Eriksson fört dem bakom ljuset och drivit en egen agenda. KD har därför offentligt krävt att kommunen omedelbart avslutar ärendet, för att få ett slut på pojkens lidande. Även Centerpartiet har tagit upp frågan till omprövning.

De som följt mobbningsärendet kunde tidigt konstatera att kommunen - genom kommunchefen Jan Eriksson - drev en linje, som innebär att pojken inte mobbats över huvud taget. Eriksson instruerade helt sonika de inhyrda advokaterna att bestrida att mobbning ägt rum, trots att han var skyldig att instruera dem att begränsa sitt arbete till att få ner skadeståndet! Kommunchefen har därmed - för vilken gång i ordningen vet vi inte - gått utanför sin befogenhet enligt ks:s beslut.

Ulla Börjesson (s) och Kenneth Carlsson (fp) har ju givit kommunchefen sitt helhjärtade stöd för dennes handläggning av mobbningsärendet och har hela tiden bestämt hävdat att kommunchefens handläggning endast rör skadeståndets storlek. Men nu står alltså de båda politiska mobbarna avklädda in på bara skinnet, när det inte längre är möjligt att förneka kommunchefens skamliga hantering.

Är det politiska odjur vi har att göra med? Ja, frågan är berättigad, eftersom det inte kan ha undgått någon själsligen närvarande vad kommunchefen ägnar sig åt. Och trots att den vidriga hanteringen uppmärksammats av både media och BEO, har de båda politiska mobbarna alltså förnekat sanningen.

Eftersom kommunen erkänt att pojken mobbats och det dessutom finns en utredning som bekräftar mobbningen, är det utsiktslöst för kommunen att vinna den här processen. Man kan därför med rätta fråga sig både om den politiska majoriteten är moraliskt bankrutt och om den är vid sina sinnens fulla bruk, som inte ingriper mot kommunchefen?

Kommunens talan i tingsrätten är mot denna bakgrund enkom ägnad att utsätta barnet i processen för ytterligare psykiskt lidande, vilket på något perverst vis tycks vara kommunchefens drivkraft. Att kommunen får stora och onödiga merkostnader samt en oerhörd bad-will "på köpet", tycks för Eriksson bara utgöra grädde på moset.

Bloggredaktionen


34 kommentarer:

  1. EN KOMMUNSAGA

    Vad är det som ligger till grund för
    kommunchefens agerande i mobbningsärendet?

    Vad hade han för vinning att engagera sig i mobbningsärendet överhuvudtaget?

    Välfärdsförvaltningschefen Per Bäckström var en mycket stark kraft i kommunen. Älskade av vissa och hatade av andra. Detta gjorde det omöjligt för Jan Eriksson att styra kommunen som en Vd styr ett bolag, vilket gjorde kommunchefsrollen mer som en pr-post utan förvaltningsansvar.
    När Per B fick hård kritik för sitt agerande i en tidigare mobbningsskandal vid Bruksskolan i Ödeborg och vårdskandal vid Solgården i Högsäter såg Eriksson sin stora chans.

    Genom att använda sig av mobbningsärendet på Höjdenskolan och Valboskolan, så fanns det nu ett unikt läge för den slutgiltiga dödsstöten för att bli av med Per B och den hierarkiska kampen om makten över kommunen. Jan Eriksson lämnar ett förslag om att ta in en extern konsultfirma för att smutskasta Per B. Kosta vad det vill, för det gäller nu eller aldrig. Jan Eriksson tar dessutom hjälp av juristkompisen Erik Hietala på, Arbetsrätts Byrån Aurora HB Uddevalla, för att förhandla fram ett nytt jobb och miljonkronors/avgångsvederlag till Per B för sveda och värk i den pinsamma processen.

    Nu inleder Jan Eriksson fas två i sin planering. Han går ut i Tv och talar om för allmänheten hur modiga föräldrarna varit som vågat anmäla och att utredningen pekar på bristande målstyrning. Han lägger själv in ett förslag till KS om ny organisationsstruktur i Kommunen. Taktiken går ut på att slå samman alla förvaltningar till en, med han som enda chef med full insyn och fullkomlig makt. KS köper allt med hull och hår. Peo Johansson degraderas till sektorchef vilket gör att Jan kan använda sig av honom som ett filter.

    Björnhuskritiken börjar göra sig hörd. Kritik av enskilda i pressen. Fd förvalnigschefen Bill Östlund med erfarenhet av att styra en förvaltning med en budget dubbelt så stor som hela Färgelanda kommuns reagerar kraftigt på hur illa det skötts. Jan Eriksson slår tillbaks med full kraft och det med att vända i mobbningärendet med hjälp av en advokatfirma, då den drabbade pojken är Östlunds barnbarn. Vendetta!

    Återigen används pojken som en bricka i ett hierarkiskt maktspel. Modern till pojken börjar engagera sig mot oegentligheterna i kommunen. Jan Eriksson placerar sin privata vän som sektorchef för skolverksamheten fd rektor för Valboskolans högstadium, Henrik Lindh. När Björnhusaffärens kostnader börjar påverka kommunkassan börjar neddragningar inom skola och omsorg. Här ses ett ypperligt tillfälle att bli av med modern ur den kommunala förvaltningen. Hon återanställs inte efter ett vikariat och andra går före henne enlig LAS-reglerna.

    Detta är råa och brutalaverkligheten i korruptionens Färgelanda kommun.

    SvaraRadera
  2. Om man saknar kompetens kan man dölja detta genom att skaffa sej bundsförvanter som hjälper till att dölja detta. Dessa gör detta medvetet eller omedvetet, via tjänster och gentjänster i form av tjänster och konsultarvoden. Detta är ett känt fenomen. Tyvärr är det bara våra politiker som kan stoppa denna rasering av kommunens goda rykte och ekonomi. Därför är det viktigt att alla aktivt väljer att rösta. Om inte för invånarnas skull så åtminstone för våra barns skull. Det är vårt enda hopp!

    SvaraRadera
  3. Jag har den senaste tiden börjat gräva ner mig i det här ärendet och kommit fram till att förvaltningen gjort många fel.
    Det största och avgörande felet är att man flyttar den mobbade och inte de som mobbar. Detta kommer jag att arbeta för att få till en förändring. Det kan inte vara rimligt att man som utsatt skall utsättas ytterligare genom att behöva byter skola med alt vad det innebär med längre restider och ny miljö. Nej bort med mobbarna . Sätt dem i andra skolor. Låt dom få längre restider. Det kommer också att resultera i att föräldraansvaret kommer bli mer påtagligt. Helt plötsligt måste dom göra något. Jag tycker det är helt sanslöst att den mobbade skall behöva bära skylten ”Jag är mobbad” i stället för tvärs om” Jag är den som mobbar” . Men egentligen så är det lärarna som bär det största ansvaret. För att återgå till Rännelanda skola , i vilken jag hade stor insyn. Där fanns i stort sett ingen mobbing. Lärarna tog i problemet direkt. Och det är så man måste göra om man skall lyckas. Men den skolan tog ”starke ” Bäckström bort. Och det är helt rätt , han var både älskad och hatad. Och var jag står i den frågan är ju ganska uppenbart! När ja började engagera mig här så skren Jeanette att kostnaden hade uppgått till 60” och att en räkning på 30” var på ingång och nu skriver bloggredaktionen att kostnaden är uppe i 400” . Man får en känsla av att Färgelandas förvaltning läcker som ett såll .

    Klicka på mitt namn för att se vad Jeanette skrev. Samtidigt vill jag passa på att säga att det är roligt att se att det är så många som använder sig av metaforer . Det är ju inte alla som har förmågan att förstå innebörden !

    SvaraRadera
  4. Mobbningsfallet är illa skött och liknar vid det här laget nästan kinesisk dropptortyr för pojken som måste stå i centrum för ett maktspel utan mänskliga hänsyn.

    Det är avskyvärt att vi är ruinerade och vi kallt måste räkna med nerläggning av IAC.

    Och så vidare i en aldrig sinande ström.

    Dp är det trots allt en tröst att Sveriges Television i höst gör en komediserie om kommunpolitik med några av landets absolut bästa komediskådespelare.

    Svinarp står i fokus. Till och med seriens kommunalrådet är intill förblandning lik vår egen starke man. Att kommunpersonalen är välutbildad är förstås en stoor skillnad.

    Det är i stridens hetta och allt eländes elända befriande med lite humoristisk distans till sakernas tillstånd. Spg ni inte provavsnittet av Starke man. se det på nätat!

    http://svtplay.se/v/1850506/komedikvall/pilotvisning_av_starke_man?cb,a1364145,1,f,-1/pb,a1364142,1,f,-1/pl,v,,1871392/sb,p125756,1,f,-1

    SvaraRadera
  5. För en gångs skull saknar jag ord(:

    SvaraRadera
  6. Det blir lite svårt att snacka bort det här för dom inblandade. Jag tänker på Janne, Kenneth och Ulla. Lite illamående blir man allt när man vet att dom kör detta mot ett barn som är väldigt utsatt i en sån här situation. Först mobbas han av sina jämnåriga och sedan av några politiker och kommunchefen. Man förstår att Färgelanda står högt i kurs utanför kommunen - NOT.

    SvaraRadera
  7. Dick!

    Det finns lagstiftning som innebär att skolan kan flytta på mobbarna sedan tre år tillbaka. Men fortfarande är det mobbningsoffren som får byta skola.

    I dag skriver Karin Olsson på Expressens ledarsida om just detta

    http://www.expressen.se/ledare/1.1867621/karin-olsson-vaga-flytta-pa-mobbarna

    SvaraRadera
  8. Ulla och Kenneth kan inte skylla på att Jan E har haft hand om detta ärende för det är dom som gett honom uppdraget. Detta har verkligen blivit en fruktansvärd historia. Är det inte någon inom v, s och fp som kan se till att det blir ett slut på lidandet för pojken och hans familj. En skam är ni allihopa som sitter och håller käften. Fy fan säger jag bara. Vilka fruktansvärda mobbare ni är utan någon tillstymelse till vad som kallas empati och medmänsklighet. Saknar ord. Skulle jag skriva det jag tycker och tänker så skulle min kommentar inte bli godkänd så j-la förbannad är jag.

    SvaraRadera
  9. Till " EN KOMMUNSAGA": Bra beskrivning. Måste dock få sagt att Bäckström och Jan är gamla kompisar. Bäckström hade vid tillfället redan blivit försäkrad om jobbet som kulturchef i Lysekil. Detta av kompisar till Bäckström. Han fick dock 1.2 miljoner av Jan innan han lämnade Färgelanda. Han var endast berättigad till 3 månaders uppsägning. Så skall en slipsten dras. Patetiskt att politikerna köper allt som Jan säger. Det finns mycket att säga men jag var bara tvungen att rätta "sagan" på denna punkt

    SvaraRadera
  10. Jag undrar hur Kenneth och Ulla ska våga sig ut på byn om dom förlorar i tingsrätten.....då blir det ruttna ägg och tomater.....

    SvaraRadera
  11. En kompis är bara kompis så länge det gynnar dom i den sfären Bill!

    SvaraRadera
  12. Varför tomater och ägg endast om de förlorar i Länsrätten?
    Deras vidriga beteende i mobbingfrågan kan ingen rättsinstans rentvå dem ifrån.
    Hoppas nu att ingen kastar detta efter dom då det är att sjunka ner till samma låga nivå som dom. Kennet och Ulla lär få leva med detta resten av livet ändå.

    SvaraRadera
  13. Har företagen flyttat in och kör produktion i b-huset ännu?

    SvaraRadera
  14. Yup, lika oförlåtligt som skamligt. Fy fan för och bo i den här kommunen idagens läge....sanslöst!!

    SvaraRadera
  15. Vem har makten i Färgelanda?

    Kan politiken blunda för Jan Erikssons ständiga övertramp?

    Här klistrar Jan Eriksson etiketten "vuxenmobbare" på Socialdemokraternas, Centerpartiets, Folkpartiets, Kristdemokraternas och Vänsterns panna.

    Hur mycket tål politiken av Jan Erikssons "affärer"?

    När han uttryckte sitt förakt över, politiken, allmänheten och entreprenörer, är han en lämplig kommunchef då?

    Nej politiken, sluta ögonblickligen med att vara en krälande, hungrande slav, reser upp, borsta av kläderna, sätt ner foten och styr vår kommun, och låt det vara beständigt.

    SvaraRadera
  16. För att göra-et du säger måste man ha majoritet

    SvaraRadera
  17. Vendetta agerandet är tydligt från Jannes sida. För vilken vinning socialt i kommunen har han genom detta agerande. Svaret är ingen. Då återstår bara hämnd alternativet. Försöka störa Bills demokratiarbete. Vi måste också betänka, att vilka familjer vill genomgå en sådan tung process som att anmäla en kommun. Svaret är väldigt få. Vad hade Ks för vinning av detta? Svaret är, att de kände sig illa utmålade i Björnusprojektet och vid ett möte passade Jan på att komma med det ypperliga förslaget att kontakta en advokat för att processa mot pojken. En kovändning till synes, men mer en oxvändning från en kastrerad och skadeskjuten tjur. Ks klappade händerna och slöt ögonen och höll för öronen. VI SER INGET! VI HÖR INGET! Men folket såg och ett parti såg. Fler började att se. Men Ulla och Kenneth fortsatte med att blunda, förblindade av hat och frustration, påhejade av ett sinnesslött vänsterparti. Men verkligheten kommer alltid ifatt oss, för den som lever får se, och för de sistnämda är det en dag att tänka på imorgon också.

    SvaraRadera
  18. Nu är det hög tid att en myndighet går in och granskar kommunen.

    SvaraRadera
  19. Kenneth och Ulla jag kann ej tro det om er.
    Ni är ju ett med oss här.Komunchefn måste ha lurat er.jag kann inte och vill ej tro nått annat.Ni måste gjöra nått.

    SvaraRadera
  20. Att vara chef på en hög position som Eriksson är inte lätt. Men Eriksson har alltid kört med den här stilen i sitt yrkesliv. Att kritiken skulle bli massiv var därmed väntat när han besteg tronen. Hade han suttit kvar i källaren så hade han således suttit säkrare.

    Muregård var kommunchef i början på 1990-talet. Här fanns en tvist mellan de styrande politikerna och Muregård. Det slutade med kicken för Muregård.
    Nu när Eriksson står i skottlinjen så är det annan ton i skällan. Det är för dyrt att sparka honom säger politiken. Med andra ord kan man säga så här. När Zaid Långström med flera i politiken ville kicka en kommunchef på 90-talet så var det inga problem, men när folket och skattebetalarna kräver det så händer ingenting. Lika lågt som glocalnet! Vad vi bör betänka är att det finns flera som sitter i politiken som fanns med på Muregårds tid. Med andra ord Eriksson är nästan en del av de styrande politikerna.

    SvaraRadera
  21. Har följt bloggen i 6 mån. Ni är duktiga på att inhämta info. Imponerad!

    SvaraRadera
  22. Strategihusets granskning riktade hård kritik mot Välfärdschefen. Jag frågade själv Strategihusets konsulter 2 ggr om kommunchefen inte hade något ansvar och själv borde agerat tidigare i ärendet. Det kändes som nästan som om han ville att det skulle gå åt helsike för Bäckström. Konsulterna svarade flyktigt och jag förstod då vem uppdragsgivaren var och målet.

    SvaraRadera
  23. Jag skrev det här i Bohusläningens kommentar i eftermiddag . Men det vågade de inte ta in. Undrar varför?

    Hur länge skall S Ulla & Fp Kennet skydda den vanvettigt styrande kommunchefen Jan Eriksson!!!
    Hur Länge skall ni tillåta att han dränerar förvaltningen på pengar innan ni ansluter er till oss (Kd,C och M.Och kastar ut honom och där med får slut på eländet???!!!
    Man undrar hur mycket ni har fått för att hålla tyst?
    Eller vad är det för hållhake han har på er?
    Misstanken om oegentligheter blir bara större och större ju längre tiden går!
    Och DNV
    Att flytta från kommunen är knappast något som alla kan göra. Och då ger man bara dårarna fritt spelrum. Tänk på de gamla och de företagare som inta kan flytta sin verksamhet, typ jordägare och bönder. Skall vi bara lämna dem i sticket tycker du? Nej bättre är att se upp för dårarna, dårarna stängs ,UTE.

    Klicka på mitt namn för att se artickeln

    SvaraRadera
  24. Tack Dick för din tanke.

    Som du vet, så är det tveklöst så, att de beslut som fattas i kommunstyrelsen är demokratiska majoritetsbeslut.

    Om du tar mobbningsärendet som exempel, så finns där direktiv som anger ärendets omfång(skadeståndets storlek), vidare har Jan Eriksson delegation från kommunstyrelsen att driva ärendet.

    När kommunstyrelsen ser hur illa Jan Eriksson lyckas med sin uppgift, vad gör kommunstyrelsen då?

    Vill bara upplysa dej Dick följande, inte en stavelse om skadeståndets storlek har Jan Eriksson lyckats få med i sitt slutliga yttrande till Vänersborgs Tingsrätt vilket var kommunstyrelsen direktiv.

    SvaraRadera
  25. Vilken maktspelare Jan Eriksson är!
    Kompenserar att han inte har några förvaltningskunskaper med manipulationer, härskarteknik och antagligen hållhakar.

    Han är vid det här laget ökänd i kommunkretsar i hela landet och kommer att ha svårt att få ett nytt jobb med motsvarande höga lön och stora makt.

    I det stora hela är det ingen större maktposition att vara kommunchef i Färgelanda men här sitter han på hela leken omgiven av jasägare som är rädda om sina egna skinn och missbruket av makten blir bara värre och värre.

    Det blir betydligt dyrare ekonomiskt och moraliskt att ha honom kvar än att köpa ut honom, det borde till och med politiker fatta.

    SvaraRadera
  26. Kan också tala om att i advokaternas skrivelse till tingsrätten så har de manipulerat och strukit väsentliga och ofördelaktiga uttalanden, för kommunen, som en lärare angett i sin berättelse till kommunen. De har alltså, på uppdrag av Jan E, tagit sig friheten att stryka, lägga till saker/händelser som inträffat. De ljuger och smutskastar ett barn på ett ohyggligt sätt i egna syften. Men orginalet finns kvar och det har både beo och tingsrätten så att göra så här visar bara på hur små och ynkliga dessa vuxna människor är som inte drar sig för att använda ett barn som bricka i ett spel. Nä, vad mig anbelanger så tycker jag att Jan E ska ta nästa buss härifrån och aldrig mer komma tillbaka. Kan också säga att i detta ärendets början så när jag var inne och pratade om detta på hans kontor så lutande han, Jan E, sig över skrivbordet och tittade mig i ögonen och sa: - Jag lovar dig att jag är det första som kommer avgå om inte sanningen kommer fram. Hmmm ja, då hade han fått avgå hur många gånger som helst. Eller var det så att han menade att han skulle avgå om sanningen kommer fram i och med att han så konsekvent och frekvent fortsätter att agera på ett inhumant och för kommunen ett katastrofalt sätt. Det finns sådana människor som Jan E men de kan endast få lov att agera som han gör genom att folk runt omkring, politiker (Ulla, Kenneth...)inte förstår allvaret och stoppar dom. Kan också meddela att när en person var i kontakt med Ulla och Kenneth så sa dom att de inte stod bakom artikel i Bohusläningen och de stod inte bakom skrivelsen till tingrätten där kommunen tar tillbaka att vår son mobbats. Observera det är kommunens svar till tingsrätten. Då måste jag fråga: Vem är kommunen? Jan E???

    SvaraRadera
  27. På tal om Muregård, så var han medverkande i Siewert Öholms debattprogram tillsammans med sin andra hälft dvs Färgelandas omsorgschef. De hade blivit totalt utfrysta och mobbade av en del personer i samma gäng som nu mobbar en liten pojke. Ränderna går aldrig ur.

    SvaraRadera
  28. kolla diariet hur dom tillsätter tjänster. Vet politikerna,(de som reflekterar), om hur dom kring går lagarna?

    SvaraRadera
  29. Jeanette det är förjävligt att du blev av med jobbet för att du försvarade din son.

    SvaraRadera
  30. Varför i helvete får han hållas?

    Det är ju det största samtalsämnet på byn vilken sketstövel till chef vi har.Jag blir sååååå jäkla förbannad.

    SvaraRadera
  31. Varför ställer inte Bohusläningen Kenneth, Ulla och Jan E mot väggen om senaste utvecklingen i mobbningsärendet?
    Skiter redaktionen i Färgelanda och är bara intresserade av prenumerationsinkomsterna?

    SvaraRadera
  32. Ja, inte bryr sej media om sanningen!

    SvaraRadera
  33. Tack för kommunsagan.

    Nu förstår jag denna odör.

    Alltihop ruttet intill märgen, O, Färgelanda!

    SvaraRadera
  34. Som helt utomstående betraktare undrar jag om tingsrätten vet att Jan Eriksson varit i Tv och bett mobboffret om ursäkt och därmed REDAN ERKÄNT MOBBINGEN? Vet tingsrätten att det finns en utredning som ber kommunen ta itu med mobbingen OCH TILLSÄTTA MER PERSONAL och uppmanar Eriksson att be mobboffret om ursäkt. DeTTa är väl i allra högsta grad bevis för att kommunen har erkänt mobbingen.
    Nu har alltså Eriksson TAGIT TILLBAKA SITT ERKÄNNANDE OM MOBBING I TINGSRÄTTEN. Detta är också ett bevis för att kommunchefen LJUGER. HELT OFFENTLIGT -

    OCH NI POLITIKER, NI BARA HÅLLER TYST! va! TYCKER NI DET ÄR OK ATT HAN FÖRST ERKÄNNER OCH SEN TAR TILLBAKA ALLT?? Varför säger ni inte till tingsrätten att kommunen redan erkänt mobbingen och ber tingsrätten lägga ner fallet? Advokatarvodet stiger i höjden hela tiden, var ska pengarna tas?? Finns det mer lån från banken på kommunens konto att betala med? Detta är väl inte nödvändigt att det får fortsätta, det är väl bättre att för de pengarna tillsätta mer personal i skolorna och skolkuratorer/psykologer så att det inte blir mer mobbingfall istället! Hur går det med eleverna i Ödeborg och Högsäter när elever från nedlagda skolor ska jämkas ihop i nya stora klasser och irriteras på varandra? Se till att det inte blir fler mobbingfall istället för att slänga pengar efter advokater. Intressera er för att skapa ett mjukare skolklimat istället, ni kan föregå med gott exempel och ge medmänskligheten ett ansikte istället för att personifiera djävulen själv.

    Jag förstår också att Eriksson kommit på att det är enda sättet att få bort skadeståndet, det är att bestrida att mobbing inträffat.

    Politikerna i C,kd,fp,s, v som röstat igenom att detta skulle dras till tingsrätten måste väl ha förstått att tingsrätten måste dra pojkens familj inför rätta för att göra en bedömning. Ni politiker, jag förstår hur fruktansvärt orättvist detta är om ni tänker efter, är det så att ni vill straffa familjen? Att ni som ska representera folket inte tror på att de anställda lärarna och skolchefen kan ha agerat fel när de inte stoppade mobbingen. Tycker Ni politiker som låter detta fortgå att mobbingoffer i framtiden ska skrämmas till att hålla tyst och flytta?
    Antingen finns det mobbing = skadestånd, ingen mobbing=inget skadestånd. Alltså tjänar kommunen på att se till att det inte finns mobbing.

    Modern, är det Jeanette (?) må vara en retad tigrinna, jag känner henne inte, och är inte insatt i ärendet, men jag har stor förståelse för hennes agerande, så som detta har utvecklat sig. Kommunens agerande när de förstör familjers liv kan göra oss vansinniga. Om hon har misst jobb hon har rätt till, på grund av detta, så visar det att kommunens chefer håller varandra om ryggen och det är också mobbing.

    SvaraRadera