onsdag 17 februari 2010

Mobbningsinterpellationen i KF ikväll 19.00 i Allhem

Vid kvällens KF-sammanträde kommer ledamöterna att få chansen att debattera det skamliga mobbningärendet. I vart fall finns förutsättningar för debatt, eftersom KD inte givit upp. KD ställde som bekant en interpellation vid KF-mötet i december, som den korrumperade politiska majoriteten myglade bort med hjälp av en förvirrad extrainsatt KF-ordf - Gullbritt Johansson (c) - som helt klart inte bör presidera över några förhandlingar som rör KF. Om något borde Gullbritt be interpellatören Irén Jonefelt (kd) om ursäkt, efter sitt övertramp som ordf vid förra KF-mötet.

Om interpellationen tillåts ställas, får ledamöterna tillfälle att debattera, dels kommunchefen Erikssons handläggning, dels huruvida Eriksson skall få fortsätta missköta ärendet, dels huruvida det är dags att dra streck eller fortsätta plåga den mobbade pojken hela vägen fram till ett slutligt avgörande i en domstolsprocess? Här får Centern bekänna färg. Centern har vacklat i mobbningsärendet och det skall bli intressant att se och höra, om Centern verkligen ändrat inställning eller om man fortfarande står på mobbarnas sida.

Vidare kan den beklagansvärde under Allmänhetens frågestund förvänta sig att få uppföljningsfrågor kring sin numera ökända "kalla fakta - kalkyl", eftersom det visat sig att kommunen inte får in de fiktiva hyror som Kenneth tidigare garanterat att vi skulle få enligt sin "kalla fakta- kalkyl".

Välkomna till Allhem i kväll!
Läs kf:s dagordning här!
Bloggredaktionen

51 kommentarer:

  1. What goes around comes around17 februari 2010 kl. 13:38

    Jo... det är faktiskt förnedrande att Gullbritt har valts in som vice ordförande i KF. Det här hade vi också sluppit om inte Moderaterna börjat bråka om Hallsten. Hellre 35 ballongdansare i KF än massa rötägg.

    SvaraRadera
  2. Människor agerar efter känslor. Ann-Marie påstår att hon inte kunde vara kvar som kommunstyrelsens ordförande, och det endast beroende på att folkpartiet vände i skolfrågan. Varje sund människa förstår att det här är en sanning med modefikation. Nej, Ann-Marie agerar som Jan Eriksson med vendetta i mobbningsärendet gentemot Bill Östlund med familj. Detta är ju uppenbart. Tänk noga gott folk, finns det inte fler personer i centern och bland dess väljare som gärna sett sig själva gynnade i Björnhusaffären. Några bör nämnas tex Mikael Olsson med koppling till Astrid på Furåsen, Thore på Horntveten, Kylsäter och de bönder som ville leverera flis till värmeverket. Flisbönderna är väl sura för att de inte fick ta del av mygelkakan. Med andra ord moralen styr inte handlandet. Ni alla har handlat i egoism i denna skandal och låtit er ilska riktas mot ett litet barn. Nu SKA ni göra det enda rätta i det här skitiga ärendet! AVSLUTA DET! Vad säger ni nu när det visar sig att Östlund hade rätt? Ann-Marie varför avgick du inte som partiledare? Nej, du har handlat av rädsla när du började inse att allmänheten med Östlund i spetsen hade rätt. Det ÄR den stora anlednigen till att du och några strebrar i ditt parti slutligen ändrat uppfattning. Hoppas de friska krafterna i centern får råda framgent för NI är i mina ögon inte trovärdiga längre.

    SvaraRadera
  3. 13:47

    Du har rätt Tore frässte till när Bill ställde svåra frågor och det var på ett fulmäktige med komun då han visa riktig ilska.Nått är det för Tore vart ju med i stalfors nyhetsblad med Astrid .Säkerligt vart de där flisbönderna med.Undrar om inte mötet till ock med vart hemma oss Tore.Klart de vart sura på Bill.Det vart jag okså i början.

    SvaraRadera
  4. Vad är det som säger att de skrupelfria myglarna inte hittar någon ny befängd anledning att inte "kunna" svara. Den beklagansvärde kanske till och med säger att han inte vill svara. Tippset är dock att de vidhåller sitt tidigare ställningstagande. Hur överbevisade de än blir att det är fel. Det är som att tala en sekt tillrätta. Ni väljare skall lägga denna fadäs till Er minnesbank inför valet.

    SvaraRadera
  5. Torbjörn J anser att föräldrarna till den mobbade pojken endast försöker få pengar från kommunen och hävdar därför att det är helt otänkbart att ändra inställning.

    Fy fan.

    SvaraRadera
  6. 18.07
    Har Torjbörn sagt det har han sjunkit lägre än avskummet i mina ögon... en icke-person.

    SvaraRadera
  7. Än en gång vägrar kommunfullmäktiges ordförande att interpellationen får ställas. Motiveringen den här gången är att ” ärendet är under behandling”.

    SvaraRadera
  8. Dick
    Fick ledamöterna chans att säga nåt om det?

    SvaraRadera
  9. Ja så till vida att PO föreslog att frågan ej fick ställas och ledamöterna röstade för PO´s förslag och där med röstadefullmäktige ner förslaget.

    SvaraRadera
  10. Dick
    Jaja, det beslutades i "demokratisk ordning" med andra ord. Blev det votering eller satt allihop som fån i vanlig ordning?

    SvaraRadera
  11. Nu är Bill Östlund invald som ordinarie ledamot i kommunstyrelsen för KD

    SvaraRadera
  12. Dick
    Man blir så jävla besviken. Va fan ska man rösta på egentligen? Fullblodsmyglarna som förstör allt i kommunen, eller dagisbarnen i M, KD och C som behöver hjälp av nån vuxen varje gång dom ska gå på toaletten?
    Respekt? LOL!

    SvaraRadera
  13. Grattis Bill!
    Konstigt att dom inte myglade bort dig också!
    Dom hade ju lätt kunnat hitta nåt bra skäl, t.ex att du inte bott i kommunen tillräckligt många år eller att din bil har fel färg......

    SvaraRadera
  14. Nu säger Håkan Gusteus att det är Fp är alliansen och att Sossarna är i opposition men V och att C.M och Kd har lämnat alliansen.

    SvaraRadera
  15. Tragist blir min kommentar.men inte LOL!
    Det är även teagist att inte Fp S och V vill erkänna att de sitter i maioritet.

    SvaraRadera
  16. Han är gullig Gusten.....NOT

    SvaraRadera
  17. Dick
    Men dom (FP) lever ju i en annan värld. Så inte så konstigt.....

    SvaraRadera
  18. Roligt för Bill ikväll - en välbehövlig förstärkning för alliansen om man säger så.
    Samtidigt blir man less när man ser hur lätt myglarna kör över KD, M och C. Ser inte bra ut.

    SvaraRadera
  19. Ljust nu missar ni en intressant debatt som handlar om vem som styr kommunen .Alliansen Fp eller oppositionen S och V .

    SvaraRadera
  20. Dick
    LOL... stor komik...hahaha

    SvaraRadera
  21. Dagisbarn var ordet! De påminner lite grand om löjliga familjen hela gänget egentligen. Ingen nämnd och ingen glömd:)

    SvaraRadera
  22. Håller mötet på ännu?

    SvaraRadera
  23. Allt kommer till rätta i september. Den som väntar på något gott......

    SvaraRadera
  24. Har INGA höga tankar om Håkan Gusteus, han bara pratar utan att ha belägg för det han säger. Skolorna lyckades han stänga utan att han någon kontroll över fakta. Men alla vi som kan kontrollera det som dessa dålpålästa gubbar slänger ur sej, och kan syna deras bluff, kommer inte att rösta på dem. Man röstar givetvis inte på någon som inte har fakta bakom sina uttalanden.

    Dom förstår inte att två gemnerationer efter dem finns människor som med en knapptryckning kan kontrollera det dom säger.

    Känns mäktigt att vi har denna makt. Speciellt nu när valet närmar sej :-)

    SvaraRadera
  25. Nej det slutade ca 23:30 Kom presis innanför dörren nu. Jag funderade på vad Håkan Gusteus menade egentligen när han går fram och påstår att Fp är , inte i allians utan är alliansen . Jag trodde att en allians bestod av minst två parter. Och att Ulla Börjesson med sitt parti själva bestämmer när deras roll som opposition upphör. Detta var en anmärkningsvärd i det närmaste farsartad föreställning, som innehöll tragikomiska repliker. Och detta kommer dagen före som jag skall se Magnus Uggla ” var sjutsingen är min revy” eller ”var fabian är min revy” Jag får ju inte svära längre här på bloggen har man sagt.

    SvaraRadera
  26. 00,00
    är du en spökriddare eller?

    SvaraRadera
  27. Idag fick vi som föräldrar till den pojke som mobbats i Färgelanda kommun bevittna något som måste vara ett av de mest fruktansvärda påhopp som vi någonsin upplevt. Allt det vi gått igenom och då främst våran son, alla möten som vi suttit för att försöka lösa situationen. När det blir ohållbart så tvingas vi flytta vår son till en annan skola. Allt detta som nu pågått i 3 år (drygt). Alla lögner som skrivits så kommer då idag på kf detta fruktansvärda påhopp som man, kanske naivt, inte trodde någon människa var kapabel till att säga. Jo, Torbjörn Jacobsson (C) hade på ett möte sagt att vi, föräldrarna, drev detta mobbningsärende enbart för att få pengar. Ja, det stämmer!!! Flera tillförlitliga källor bekräftar detta lågvattenmärke. Vi kunde inte tro att det var sant, men fick inse att det finns människor som är av den fruktansvärda sort att de tror att föräldrar går igenom allt detta för att få pengar. Vi önskar att det fanns fängelsestraff för detta brott, men nu gör det inte det. Men som sagt: Hur är man skapt när man säger så och så handlar det om en liten individ, en pojke, som farit illa. Hur ska Färgelanda kommun någonsin komma tillrätta med mobbning och kränkande behandling när det finns personer som Torbjörn Jacobsson??? Förvånade blev vi dock när vi kom hem och såg att det redan var en kommentar ovan angående detta och den är skriven innan vi fick reda på att han sagt detta.

    SvaraRadera
  28. Jag som är ny undrar vad andra partierna säger. Någon som kan sammanfatta?
    Känns upprörande.

    SvaraRadera
  29. Fy fan! Torbjörn det todde inte jag om dej.

    SvaraRadera
  30. Tyvärr är ryktena inte nya. En tid har det florerat rykten om att mobbarnas föräldrar och pojkens föräldrar skulle diktat ihop det hela.

    Ryktena skulle ha sitt ursprung från politikerhåll. Har dock för mej att det gällde S och inte C.

    Allvarligt talat så är det väl ingen som tror på det här? Dom här galenskaperna måste få ett slut. Man blir både illamående och bestört. Det måste ju vara något som politikerna planterat för att skada förtroendet för föräldrarna. Groteskt är det hela.

    SvaraRadera
  31. Glömde skriva igår är att Torbjörn Jacobsson (C) sa detta, att vi bara var ute efter pengar så hade han INTE ENS LÄST DOKUMENTEN som vi skickat in till BEO. Han (DE) har alltså inte ens satt sig in i ärendet och ändå tycker så här. Dessutom berör det oss starkt att 04.51 skriver att även S tycker så här. Om det är någon som vet mer, vilka politiker som tycker och uttalat sig så här, så får ni gärna höra av er till oss. Maila: kidrondalen@hotmail.com
    Tyvärr är det nog så att detta måste gå till tingsrätten för att sanningen ska komma fram. För annars är nog Färgelanda kommun bortom all räddning när det gäller att hantera mobbning.

    SvaraRadera
  32. Godmorgon!Ryktena har omnämnts på IAC och min fru har hört det också!

    SvaraRadera
  33. MAn behöver inte vara ett geni för att fatta vika som drar igång ett sådant rykte.

    Stå på er rätvisan kommer att segra.

    SvaraRadera
  34. Centern borde skämmas och saneras från sådana här sk..stövlar!

    SvaraRadera
  35. Tänk vad ett dåligt ledarskap kan leda till . Först en tjänsteman som delar befolkningen i en landsbygdsdel och en tätortsdel i samband med skolnedläggningen. Och delar där med befolkningen i två delar Sedan finns det alltid de politiker som i absurDUM skyddar tjänstemännen . Och plötsligt har man skilt de fritt tänkande personerna från de enkelspåriga sovande. I denna frustration släpper då vissa individer kommentarer med samma kvalitet som när jag släpper väder. Och då har jag bara en person att skylla på . Jan Eriksson!! . Varför kanske någon tycker. Jo hade han varit uppgiften mogen och mäktig , hade han först hållit ihop befolkningen . Stoppat Henrik Lind. Fått slut på på mobbingen genom att använda de lagar som faktiskt redan finns och flyttat på mobbarna. Och drivit björnhuset på ett förståndigt sätt . Men så har ju inte skett. Det blir bara värre och värre. Och nu börjar vi som har någorlunda fria hjärnor att tära på varandra. Suck . Var skall detta sluta????

    SvaraRadera
  36. Då har vi fått svar på frågan ovan. Centern står på mobbarnas sida kanske till och med värre när de säger såna här saker. Hur fan tänker såna som Torbjörn Jacobsson. Upprensning i centern är på sin plats eller håller ALLA i centern med Torbjörn Jacobbsons mobbnings uttalande.

    SvaraRadera
  37. Torbjörn, är inte han kompis med Jimmy i Mathuset? Är det därför han är så mån om att B-huset fortgår trots olagligheterna?

    SvaraRadera
  38. Usch för känslokalla människor som Ulla, Kennet, Torbjörn J i politiken. Har dom lobotomerats tro? Man kan ju tro det!

    SvaraRadera
  39. Torbjörn Jacobsson är kompis med Jimmy Högberg! Att säga så här i mobbningsärendet är inget annat än hämd!

    SvaraRadera
  40. KD skulle begärt att KF skulle ha fått röstat om hurvida interpellationen skulle besvaras.Inte minst för att få skillt de syniska från de mer normala. Jag skall från och med nu axla mitt KS uppdrag. Den viktigaste uppgiften för KS är att snabbt få ett grepp om ekonomin. Lätt att förstå vad som fordras. Jag kommer inte att rädas för att skräda orden om det är uppenbart att någon i KS inte ställer upp på detta. När det gäller mobbningsproblematiken måste vi förstå att den konserveras av en otäck mentalitet hos vissa personer. Hur KD,M och C skall få tillstånd en samsyn på viktiga frågor inför valet är också angeläget och bråttom. Flera saker kommer att falla på plats under våren. Det känner jag mig ganska säker på. Ingen når dock framgång utan ett helhjärtat stöd. Jag räknar med att jag får det från väldigt många. Den respons jag får i möten med människor,telefon etc tyder i alla fall på det. Så lätt skall vi heller inte bli bortmyglade i framtiden. Mvh Bill

    SvaraRadera
  41. Bill.

    Du verkar ha dina sinnen i behåll. Dessutom har du värdefullt kunnande som saknas inom politiken i Färgelanda idag. Du verkar dessutom ha med dig mycket livserfarenhet som du kommer att ha nytta av.

    De gånger jag pratat med dig har du visat ett enormt engagemang.

    Tillsammans med andra, förhoppningsvis lika kloka, kristdemokrater kanske du kan få rätsida på ruttenheten som idag är rådande.

    Håll det för troligt att du får min röst till hösten.

    SvaraRadera
  42. Torbjörn Jacobsson centerpartiet. Vilken prakt galt! Nöfnöf

    SvaraRadera
  43. Bill, du har mitt fulla stöd och min röst....

    SvaraRadera
  44. Är det så här som Torbjörn tycker som alla centerpartister tycker. Vill gärna veta det innan valet!

    SvaraRadera
  45. Centern = Mobbningsparti. Ordförande = Torbjörn Jacobsson. Ulla Börjesson och Kennet Karlsson. Ledamöter = Alla politiker som håller käften.

    SvaraRadera
  46. Är det någon som var på KF igår som skulle kunna skriva en kort redogörelse för vad som behandlades under mötet?

    Vilka frågor ställdes? Vilka svar fick ni?

    Satt Bill på KD-bänken?

    SvaraRadera
  47. Magnus Uggla är bra och nu är det paus.
    Snöar det mycket i Färgelanda eller.
    i Götet vräker det ner

    SvaraRadera