söndag 7 februari 2010

Utarmningspolitiken fortsätter!

De båda politiska kumpanerna S och FP fortsätter med sin utarmningspolitik.

När frågan om friskola i Stigen var uppe i ks förra veckan, vägrade S och FP att ställa sig positiva till en friskoleetablering i Stigen. Med hjälp av stämpeldynan Vänsterpartiet lyckades Ulla & Kenneth - efter votering! - sätta käppar i hjulet för den planerade satsningen.

På ett rent mänskligt plan är det sorgligt att två ledande politiker arbetar aktivt, för att släcka hoppet hos barn och föräldrar i Stigen. Bloggen förstår att många blir ledsna och uppgivna av att Ulla och Kenneth inte ens vill ge föräldrar och barn i Stigen en chans. Inte ens en chans vill Ulla och Kenneth ge dem...

Bloggredaktionen


43 kommentarer:

  1. Det är väl Kenneths egen förvridna variant av liberalism vi ser prov på här(:

    SvaraRadera
  2. Jag blir så jävla förbannad. Först lägger de ner vår skola sedan motarbetar de satsningen på en friskola. Det finns andra kommuner som faktiskt vill att barnfamiljer skall trivas.

    SvaraRadera
  3. svikarna fortsätter svika........

    SvaraRadera
  4. Om Kenneth säger nej till friskolan gräver han sin egen grav. Jan Björklund håller ett starkt öga på honom där vid lag.
    Skulle han avvisa en friskola är han också körd centralt.

    SvaraRadera
  5. Var det inte Kennet som vurmade om att barnfamiljer skulle flytta hit? Är han riktig, eller?

    SvaraRadera
  6. Jan Björklund finns inte längre bort än mailen :-)

    SvaraRadera
  7. Om jag har förstått saken rätt, så är det Skolverket som utfärdar tillstånd.

    Vilket beslut har Skolverket fattat?

    SvaraRadera
  8. beslutet och handläggning tar ett år från nu och det är ett val emellan innan dess.

    SvaraRadera
  9. Något är uppenbarligen fel.
    En kommunist sponsrar företagande.
    En "borgare" är emot friskola.
    En sosse stödjer bådadera.

    sicka nötter, ja jaggu i me..ä dä änte så!!

    mvh peter mohaha

    SvaraRadera
  10. Från folkpartietshemsida:

    Sund konkurrens mellan skolor för elevernas bästa

    Friskolor

    Mångfald betyder att fler elever går på en skola som de tror på. Konkurrens höjer kvaliteten även i kommunala skolor. Därför ska kommunernas makt över friskolorna minska. Fristående och kommunala skolor ska ges likvärdiga villkor.

    Tidigare kunde kommunerna påverka om fristående skolor ska kunna etableras eller inte. Detta anser folkpartiet att en neutral part ska avgöra. På lång sikt ska staten stå för finansieringen av alla skolor genom en nationell skolpeng. På kort sikt måste reglerna för ekonomisk ersättning göras så tydliga att skilda tolkningar inte är möjliga.

    SvaraRadera
  11. Drömläge för Stalfors!

    Han måste hoppa högt av glädje.
    Med sin enorma vilja och hans stora lust att utveckla, så är friskolan i Stigen en straffspark.

    Grattis Stigen!

    SvaraRadera
  12. Han har personligen deklarerat att han inte vill va delaktig i en friskola i stigen så den gubben går inte!

    SvaraRadera
  13. Rättssäkerheten för friskolor ökar. Kommunala skolor och friskolor ska ha likvärdiga villkor, säger utbildningsminister Jan Björklund.
    Konstigt !Tillskriver sig inte Kenneth som liberal folkpartist med en partiledare vid namn Jan Björklund. Kandiderar Kenneth till ett annat folkparti kanske eller har han tappat fattningen fullständigt. Att gå emot en friskoleetablering i Stigen borde strida emot de liberala värderingarna men att sossarna och vänstern går emot är ju inget konstigt. Dom vill ju att allt skall vara statsägt. Det ligger i deras ideologi. Åter igen har en borgerlig kommun vridits åt vänster. Alt för att man tydligen gillar att sitta i knät på sossarna
    Jag kan också konstatera att flera personer här på bloggen delar min uppfattning i en rad frågor men samtidigt tar avstånd från kristdemokraternas värderingar vilket jag beklagar. Det skulle vara intressant att få veta var i dessa frågor ligger som väcker sådan anstöt. Personligen är jag varken religiös eller medlem i något samfund, då jag tror att alt gott och ont finns i människans ord och handling. Det vi säger och gör i dag påverkar morgondagen. Jag tror på den mänskliga kraften och att varje människa är unik men har samma värde. Med detta resonemang menar jag därmed att den minsta byggstenen i samhället är familjen. Att varje familj är unik och därmed skälv kan avgöra vad som är bäst för den. Varje stort framgångsrikt företag har startat från ett familjeföretag. Jag kan ta några exempel. Motorsågstillverkaren Stihl i tyskland där var fjärde såld motorsåg i världen är just en Stihl. IVT Värmepumpar från Tranås var det två bröder som startade. Ellos i Borås han som startade hette olle och det baklänges blir just ELLOS . Fast det mest kända familjeföretaget är naturligtvis IKEA . Vi kristdemokrater har enligt vad jag tycker den bästa småföretagarpolitiken Vi tycker inte att centern med Maud Olofsson i spetsen har varit den drivkraft som vi småföretagare har efterfrågat. Med andra ord , vi är lite besvikna , det borde ha hänt mer! Men man skall komma ihåg att upp emot 90 % av vallöftena har genomförts. Vidare har vi kristdemokrater i abortfrågan ingen annan hållning än den som övriga riksdagspartier har. Beträffande vigseln av de homosexuella kan man inte lagstifta om . Där anser jag att varje präst får göra efter egen övertygelse. Det gäller bara att få fram en präst som vill viga. Och det var därför vi var emot lagförslaget. Vi är ett värdeorienterat idéparti

    Klicka på mitt namn om du vill veta mer

    SvaraRadera
  14. Som ledare för fp måste Jan Björklund vara ideologisk. Maudan har ju lagt rabarber på liberalismen så i någon fråga måste han ju profilera sig som liberal.

    Eftersom det är kommunerna som har det ekonomiska ansvaret för skolorna är det ju lätt för honom att vara ideologisk i friskolefrågan.

    Har kommunerna råd med friskolor så fine! Det är en stilfull hållning som emellertid har föga bäring i Färgelanda kommun med sin utarmade ekonomi.

    Det är lika dyrt med en friskola för kommunen som en kommunal skola.

    Alltså är det fullständigt logiskt att en lokal politiker i ett trängt ekonomiskt läge inte har råd med någon ideologisk friskolelyx.

    Elevavgifter kan heller inte finansiera en friskola, Det är förbjudet att ta ut avgifter.

    Skolinspektionen prövar om den fristående skolans upplägg lever upp till läroplanen.
    Kommunen betalar!

    Kul att höra att du är en lycklig kristdemokrat!

    SvaraRadera
  15. Bäste Dick.

    Socialdemokraterna = statsägt?

    Att Socialdemokraterna vill att allt ska vara statsägt är fel.

    Denna sträng tar upp friskola.

    Först vill jag säga att det totala ansvaret för elevers skolgång har kommunen, så även när en friskola stänger.

    Därför skall kommunernas ställning stärkas vid etablering.

    För Socialdemokrater är valfrihet och delaktighet självklara delar i vår välfärd, olika utförare kan berika välfärden.

    Socialdemokraterna vill ge ideella, kooperativa och andra sammanslutningar utan vinstsyfte goda förutsättningar att medverka i välfärdens verksamheter.

    De folkvalda ska ha rätt att neka nyetableringar och geografiskt styra var en utförare får etablera sig och det ska inte vara möjligt att ta ut vinster genom att göra avkall på kvalitén.

    SvaraRadera
  16. Fp må ha problem i Färgelanda. Vi får hoppas på Widekärr!

    SvaraRadera
  17. Bill är en räddare i nöden för kommunen!

    SvaraRadera
  18. När det gäller förhindrande av etablering av friskolor inom (Fp) får nog detta tillskrivas "skolräddaren" Håkan Gusteus.
    Han är om möjligt ändå rödare än Kenneth C.

    SvaraRadera
  19. Dick representerar KD. Inte jag. Men jag gillar Dicks raka beskrivning som inbegriper vad Färgelanda behöver. Kanske jag skulle ta och fundera över det där med KD:s politik i alla fall. Ett förstärkt KD i form av fler väljare är kanske även en försäkring om en förändring efter valet.

    SvaraRadera
  20. Att tilltala dig med bäste anonym gör jag inte och det efter som du inte vill säga vem du är. Antingen är du FEG eller så är det något annat fel på dig. Men jag fick upp nåt mitt mål med att locka ut sossarna från sina gömställen
    Socialdemokraterna = statsägt?
    >Svar Ja

    Att Socialdemokraterna vill att allt ska vara statsägt är fel.
    > nej det är så . När man sålde VIN & SPRIT . Vem protesterade högljudd`t , jo sossana bara för att ta ett exempel och listan på denna protestvåg kan göras tämligen lång. Nu i dagarna såldes delar av apoteken, och vem protesterar? Jo sossarna
    Denna sträng tar upp friskola.
    >helt riktigt . Men för mig är det viktigt vad det är för ideologi som styr. Och det var de jag ville få fram. Ideologin skall enligt vad jag tycker ligga till grund för mina framåt fattade beslut. Det måste ju vara det som styr när vi lägger våran röst och då med tanken på vad man kan förvänta sig för kommande beslut från dessa personer. Alltså hör ideologin hemma i denna sträng!

    Först vill jag säga att det totala ansvaret för elevers skolgång har kommunen, så även när en friskola stänger.
    >Över ens

    Därför skall kommunernas ställning stärkas vid etablering.
    >nej

    För Socialdemokrater är valfrihet och delaktighet självklara delar i vår välfärd, olika utförare kan berika välfärden.
    > Då går du inte i samklang med varken Göran Persson eller Mona Shalin. Vi kan ta maxtaxan på dagis som ett exempel på din valfrihet. Där vi som kommun var tvungna att acceptera vildkåren annars fick vi inte pengarna från staten. Dessutom räckte inte pengarna utan kommunen fick skjuta till ytterligare två mille . Var har du valfriheten och delaktigheten i det.

    Socialdemokraterna vill ge ideella, kooperativa och andra sammanslutningar utan vinstsyfte goda förutsättningar att medverka i välfärdens verksamheter.
    > jag var för ett antal års sedan medlem i Konsum här i Färgelanda. Och var då med på en stämman som hölls i folkets hus i Uddevalla . Där på overhead visades den nya strategin som styrelsen hade slagit fast. ” vi skall ha ett gemensamt ansikte ut mot kunderna” löd budskapet. Jag gick då fram till talarstolen och frågade ”kommer vi då att få se samma prisbild i Färgelanda som på OBS i Uddevalla. Svarte blev ” OBS är vår lågpriskedja punkt slut”. Där har du ditt inflytande som medlem över de ideella , kooperativa föreningarna. Listen över ett sådant beteende från dessa föreningar kan även här göras ganska lååång.
    De folkvalda ska ha rätt att neka nyetableringar och geografiskt styra var en utförare får etablera sig och det ska inte vara möjligt att ta ut vinster genom att göra avkall på kvalitén.
    > ja det är ju en typiskt socialdemokratisk slogan och din valfrihet i ett nötskal. Vad är det som säger att de offentligt styrda institutionerna gör ett bättre jobb än de privata aktörerna . Det finns massor med exempel på bra privata aktörer som gör ett lysande jobb med mindre medel och högre kvalitet. Har du någonsin sett en kommunal förvaltning som har fått behålla överskottet från föregående år. Bara för att lärarna har gjort ett bra jobb. Knappast . Jag kan ta Rännelanda som exempel igen. Skolans lärare hade varit framgångsrika i sitt arbete även här och fick då ett antal tusen i överskottet. Jag blev då tillfrågad om jag hade några bra dataprogram som skulle kunna passa i undervisningshänseende, inte för att programmen behövdes utan bara just för att göra slut på överskottet. Annars fanns det risk att anslaget kommande år skulle minska. Jag har fler exempel. Jag fick förfrågan om jag kunde leverera gräsklippare till ett annat ställe i samma syfte. Så i min värld så är inte det ofantliga offentliga det allra bästa alltid.
    Och till dig i det övre stycket
    Jo jag är nog rätt lycklig, och inte feg Tack för frågan.
    Beträffande Widekärr så har jag för mig att han lade ner skolan i sann liberal anda. Eller har jag fel?

    SvaraRadera
  21. helikopterpiloten8 februari 2010 kl. 13:46

    EU godkänner statliga garantier till Saab
    Uppdaterat i dag. 12:35. Publicerat i dag. 12:16
    EU-kommissionen godkände på måndagen svenska statens planer på att ställa ut en garanti för att Saab Automobile ska ta ett lån från Europeiska Investeringsbanken på 400 miljoner euro. Det tillkännagav kommissionen i ett pressmeddelande.

    http://www.dn.se/ekonomi/eu-godkanner-statliga-garantier-till-saab-1.1041370

    SvaraRadera
  22. Undrar lite över om du på fullt allvar trodde att du som inte ens tidigare varit aktiv medlem i Konsum Bohuslän Älvsborg med en enkel frpga op stämman skulle förmå att ändra hela organisationsstrukturen i Konsum.
    Jag är själv inte s-märkt vill jag understryka.
    Om jätteföretaget Konsum Bohuslän Älvsborg ändrade hela sin policy så lättvindigt skulle nog konkursen snart vara nära, Konsum är visserligen konsumentägt men verkar i härd konkurrens på marknadens villkor.
    Som medlem har du möjlighet att påverka genom ombud som i vilken annan demokratisk organisation som helst,
    Observera att du har noll demokratiskt inflytande över t ex ICA.
    Menar du att om du hamnar i kommunens majoritet efter valet i höst så kan jag ringa dig och då ändrar du på politiken som jag för dagen råkar vara missnöjd med - och då ändrar du på politiken?

    SvaraRadera
  23. Undrar lite över om du på fullt allvar trodde att du som inte ens tidigare varit aktiv medlem i Konsum Bohuslän Älvsborg
    > Hur kan du påstå något sådant ? Fråga Majlise Hälgren . Vi satt i samma styrelse här i färgelanda på den tiden när Jan XX (kommer inte ihåg hans efternamn) var butikschef . Han köpte senare Konsumbutiken i Ödeborg. Vad jag menar är att medlemsinflytandet är nog lika dåligt i Konsum som i ICA. För övrigt är jag fortfarande medlem men det beror på att jag inte har hämtat ut min insats. Men jag skall nog göra det .

    Menar du att om du hamnar i kommunens majoritet efter valet i höst så kan jag ringa dig och då ändrar du på politiken som jag för dagen råkar vara missnöjd med - och då ändrar du på politiken?
    > Ja står det fult med folk med samma uppfattning och menar att deras uppfattning är rätt så får man nog överväga att ändra sig. Eller så har man mycket goda argument som man får övertyga folkmassan med . Vi var väldigt många ombud på den stämman som delade min uppfattning!

    SvaraRadera
  24. Nu får vi igen för att vi protestera mot nedlägningen av våran Skola.

    Man trodde ju att politiker skulle försöka värva röster när det är valår, Politiker med hjärna hade gjort det, men det ät något som dessa saknar, ivarje fall en fungerande...
    Stigenbo

    SvaraRadera
  25. Kan du lova att antingen öppna Stigens skola eller betala för friskola i Stigen, Dick?

    SvaraRadera
  26. Bäste Dick.

    Vin & Sprit.

    En utförsäljning ger engångsintäkt till staten och innebär att staten görs sig av med pålitlig inkomstkälla och möjlighet till framtida inkomster. En sådan utförsäljning drivs endast av sittande regerings idé om att staten inte ska äga oavsett konsekvenserna. Vin & sprit ett av 10 största i världen, en marknad i 126 länder med en avkastning på 22% av kapitalet som genererar miljard vinster varje år till staten.

    Apoteken.

    I händerna på stora grossister. Apoteket i Färgelanda ägs av Kronans Droghandel, som i sin tur ägs av ett stort finskt Börsföretag.
    Med vilka intressen?

    Barnomsorg maxtaxa.

    Som vanligt när det gäller Kristdemokraterna och familjepolitik försöker de göra gällande att de skulle veta bäst, och som alltid tar de till brösttoner och ihåliga åthävor.

    Maxtaxan är en bra reform.

    Utan möjlighet till din förståelse så har föräldrar valfriheten att eventuellt arbeta längre. Det är en bra möjlighet för att stärka sin ekonomi.

    Konsum Bohuslän Älvsborg.

    En befängd fråga från ett ombud, "får vi samma priser i Färgelanda som på OBS Torp?".

    Omsättningen ger marginalen, vilket påverkar utpris.
    Ett ansikte utåt kan vara som i dag, COOP.

    Slutligen nötskal.

    Du tycks vilja ha fri etableringsrätt med vinstintresset som den drivande kraften.

    Socialdemokratin sätter patienten först, vårdtagaren först, eleven först.

    SvaraRadera
  27. 20,18
    Lite nationalekonomi!
    Socialdemokraterna kommer fram till riksdagsvalet 2010 framföra mycket argumentation för sin politik, jag tycker att det kan vara dags för en historisk tillbakablick och en snabbundervisning i nationalekonomi.
    Socialdemokraternas transfereringssystemen har bieffekter som har hämmat den ekonomiska tillväxten, drivkraften att spara och arbeta försvagades under 1960-1980 talen jämfört med andra länder. Under 1980-talet höjdes gradvis ersättningarna och självrisken sänktes.
    En stor offentlig verksamhet och dyra transfereringar kräver höga skatter. Sverige har haft världens högsta offentliga utgifter och världens högsta skattekvot. Skattetrycket steg under 1970- och 80 talen betydligt snabbare än omvärlden (dessutom från en högre nivå). De flesta ekonomer anser att det har en negativ inverkan på tillväxt om man har en snabb stegring av utgifts- och skattetryck. Skattesystemet präglades under 1960-70 talen av kraftigt stigande skattekilar på arbete. Marginalskatterna höjdes, liksom arbetsgivaravgifterna. Ersättningen efter skatt blev halverad på ett par decennier. Bred enighet råder om att sådana här extremt höga marginaleffekter var produktionshämmande. Har du hört talas om lafferkurvan?

    Kostnaderna för den offentliga verksamheten ökade, t.ex. var undervisningen i grundskolan i mitten av 80-talet dubbelt så dyr per elev som på 1960 talet utan att undervisningen i motsvarande grad förbättrades.Höga marginalskatter och generösa avdragsregler gjorde det fördelaktigt med en lånefinansierad konsumtion.

    En rad av välmenande insatser för att bevara sysselsättningen och höja välfärden under 1970-80 talet förstärkte trenden mot svag produktionstillväxt. En svag tillväxt och tillväxthämmande stabiliseringspolitik är rötterna till 1990-tals krisen. Full sysselsättning hade uppnåtts genom en snabbt växande offentlig sektor och upprepande devalveringar. När dessa båda möjligheter uttömts gick Sverige mot arbetslöshetskris.

    2006 tog Alliansen äntligen över makten i Sverige, förhoppningsvis kommer man att fortsätta att styra de följande mandatperioderna. Jag vill inte ens tänka på var Sverige hade varit om vi gått in i krisen med sossarna vid makten.

    Och här kommer ett vist citat som kanske ger en vink om att barnen måste gå före ALL partiprestige:
    Att stärka skolan av Mikael Abramsson
    Det finns få frågor som berör och engagerar så många som skolan. Inte så konstigt kanske eftersom vi alla har erfarenhet av skolans värd. Det som är olyckligt är att skolan utvecklats till att bli ett ideologiskt slagfält i avsaknad av blocköverskridande lösningar. Detta har lett till att förändringar har avlöst varandra beroende på vilket block som innehar regeringsmakten. Vi har inte råd med detta.

    Tänk om någon kunde tänka på våra barn.

    SvaraRadera
  28. 20,18
    Och de som betalar "priset" sist.
    Sossarna tror att våra barn är som tennsoldaterna exakt likadana.

    Resultatet 2009 i skolan har inte varit så dåliga i Färgelanda sedan mätningarna började för drygt 10 år sedan. Och det finns ingen annan skola att välja.En mardröm för en förälder.

    Alla pratar om att vi måste stävja mobbing i skolan. Inte i Färgelanda här är det barnen och eleverna det är fel på.En mardröm för en förälder.

    Så länge kommunen blundar för att problemet finns i organisationen så kommer vi aldrig åt någon förändring utan detta kommer fortsätta och fortsätta i all evighet.

    Ett företag kan inte blunda och säga. "Det är kunderna det är fel på inte dom tjänster vi levererar", då blir man inte så långvarig. Men i en kommun kan man missbruka skolresurserna, tra över budget och sedan skylla på barn och föräldrar.

    Hoppas friskolan blir en sanning för guds och barnens skull.

    SvaraRadera
  29. Vin & Sprit.

    En utförsäljning ger engångsintäkt till staten och innebär att staten görs sig av med pålitlig inkomstkälla och möjlighet till framtida inkomster
    > Som varande Kristdemokrat så kommer du att tycka att det som kommer från mig är typiskt.
    Men det är inte av den anledningen. Min uppväxt var kantad av stor konsumtion. Inte av mig utan en nära familjemedlem. Så man skulle kunna säga att jag verkligen har sett baksidan. Och att ett land som Sverige dessutom livnärsig på dråger och är stolt över det, känns inte bra. Då borde Burma känna stolthet över sin produktion . Drog som drog. Men VIN & Sprit kanske inte är ett bra exempel . Vi kan ta vattenfall i stället och jämföra det med Eon tidigare sydkraft.
    Medan ditt statliga Vattenfall investerar sina vinster i skitig kolkraft i Centraleuropa investerar privata Eon i Ekologisk energi typ vind el, biogas, vindkraftbaserad vätgas o.s.v. Visste du att Eon har den första publika vätgasmacken i nordeuropa. Hur många har ditt vattenfall? Jag tror på den mänskliga kraften och du på intuitionerna. Där går en klar skiljelinje mellan dig och mig. Du ser till systemet ( hoppsan nu blev jag omedvetet erotisk) och jag vill se till människans behov och önskemål om att skälv få välja så mycket som det går. Beträffande Apoteket så spelar det ingen roll vem som står som ägare om tillgängligheten ökar och priset på produkterna är den samma.
    Maxtaxan
    Där varnade vi för en överkonsumtion och i den frågan fick vi rätt . Barn är mycket längre på dagis nu än tidigare. Och det ligger ju också i er ideologi att ha institutionsbarn. Barn på dagis är bättre än barn hemma , hemska tanke.
    Skolan tycker jag är ett exempel på Socialdemokratiskt misslyckande. Man kör runt barnen till en kravlös skola . Och skulle barnen till äventyrs lära sig något får man se det som en ren bonus.
    Jag säger bara VÅÅRRDDKKÖÖEERR!!!
    I 12 år med Person i spetsen har dessa köer bara ökat i takt med er centraliseringspolitik.
    Har du missat det? Patienten i första rummet. Måste vara väntrummet du menar!
    Med Göran Hägglund som socialminister och Maria Larsson som äldreminister så börjar man få ordning i vården. Men skulle olyckan va framme i September så har vi nog tillbaka våra lååånga köer igen.

    Ja skolan i stigen skall återupprättas. Det kommer jag att strida för . You bett
    Jag kan också tänka mig att strida för Järbo skola . Anars kommer den delen av kommunen att avfolkas på samma sätt som Lerdal och Rännelanda. Vilket jag beklagar djupt.

    SvaraRadera
  30. Bra sagt men blanda inte in GUD I det här. Snälla

    SvaraRadera
  31. Dick
    Såg att du drabbades av Bohusläningens "höga tak" i debatten och blev så klart censurerad.
    Du är inte ensam om att drabbas och inte den siste heller för den delen. Men heder åt dig för att du försöker i alla fall.

    SvaraRadera
  32. Omedvetet erotisk?

    Är det det som är skillnaden mellan en professionell clown och en natural clown?

    SvaraRadera
  33. Jag försökte att få med den här artickeln också för en tid sedan men det blev nobben då med
    Pressmeddelande 2010-02-03.



    För en tid sedan skrev jag en debattartikel om skattens inverkan på konsumtionen.

    Ökad skatt på sprit och tobak minskar konsumtionen. Ökad skatt på bensin & diesel ger minskad användning av våra fordon. Och hög skatt på arbete minskar arbetsinsatsen och hämmar den vita arbetskraften.

    Men i och med rotavdragets införande har detta inneburit, en drastisk sänkning av skatten på arbete och både företaget, den enskilde och staten är vinnare.

    För varje krona som staten betalar ut får staten till backa 1, 50:-.

    Tänk att ha en växelautomat där du stoppar in 1 krona och varje gång erhåller 1,50:-.

    Och ju mer man använder den ju större blir vinsten.

    Så nu är det bevisat att en sänkt skatt på arbete ger ökad efterfrågan på vit arbetskraft.

    Så när den rödgröna röran å sin sida menar att dessa skattepengar som betalats ut i rotavdrag i stället skulle ha användas i kärnverksamhet, skola, vård och omsorg så har man åter igen inte fattat att arbete främjar hälsa och välstånd.

    Rotavdraget var enligt regeringens kalkyl beräknat till 3 milliarder men nu visar det sig att man hamnar på 6 milliarder och om man då multiplicerar det med 1,5 så blir det 9 milliarder till staten att använda i kärnverksamheten. Tänk vad lite morot kan göra i stället för den destruktiva politiken som röran tidigare har använt sig av.

    Och så menar den rödgröna röran att man som småföretagare skall rösta på dem.

    SvaraRadera
  34. Omedvetet erotisk?

    Är det det som är skillnaden mellan en professionell clown och en natural clown?

    Jag skrev fel
    Skall vara ironisk
    Jag är ordblind skall du vet Dyslexi heter det nu för tiden Har jobbat mycket med det
    Fråga Karin Ekero skall du få höra!
    För övrigt tycker jag inte att ditt inlägg tillför särskilt mycket till debatten och ”att märka ord är den dummes sätt att hävda sig” så skit någon annan stans men inte på mig!

    SvaraRadera
  35. Till 23.57
    Ja, det där var allt en riktigt löjlig kommentar. Skriver man långa stycken så blir det alltid fel på nåt ord här och var.

    Du får se positivt på det hela Dick. Du har läsare som väger dina ord på guldvåg;-)
    Förresten var det mycket konstigt att dom inte tog in den där artikeln på Bohusläningen. Högt i tak?? Stort skämt.

    SvaraRadera
  36. Alla på en gång.

    Först till "läraren" i nationalekonomi.

    Är inte helt med dig när du jobbar tillbaka i tiden, du brister grovt i avregleringen i bankväsendet. Då som nu hamnade vi på pottkanten, kallas finanskris tror jag, men du vet bättre som nationalekonom.
    Lycka till med hela läroboken.

    Till "friskolan blir en sanning"

    Ja inte mig emot om förutsättningar föreligger.
    Som du säkert läste så skriver jag inte om Färgelanda, inte om Stigen, jag skriver om Socialdemokrati.

    Socialdemokratin vet att barn inte är tennsoldater, behoven är olika. Av den anledningen kräver Socialdemokraterna kvalité före vinstintresse. Barn med speciella behov skall också ha rätt att gå i friskola och får inte väljas bort.

    Och till "Bäste Dick"

    Jag svarade på varför Socialdemokraterna var emot utförsäljning av Vin & Sprit.
    Nu för du fram Vattenfall, och efter kommer LKAB?
    2005 infördes i bolagsordningen för Vattenfall, att företaget skall investera i förnyelsebar energi.
    Alliansen har inte styrt företaget den vägen, och Socialdemokraterna kan bara beklaga.

    Vårdkö.

    Jag har också hört att vårdkön inte är så lång om du har 200000:-, så visst är det skönt att människor får välja.

    Apoteket och tillgängligheten ökar, när då?, en fredag kväll kanske till 21.00?

    Billigare pris, hur då?
    Om du vill in på Apoteket med en produkt får du gå via grossisten. En grossist som äger Apoteken där är en plats inte gratis.

    Och till sist säger Kristdemokraternas Dick att dom fick rätt. För i familjefrågor är Kristdemokraterna sanningen.

    Att barn är längre på dagis handlar om föräldrars valmöjlighet, något som Kristdemokraterna vill bekämpa.

    Från er 20.18

    SvaraRadera
  37. Dick!
    Jag kände absolut inte till att du är dyslektiker. Du skriver ju massor.
    Jag förstod inte vad du menade med att du blev omedvetet erotisk, därför ställde jag frågan.

    SvaraRadera
  38. Jag svarade på varför Socialdemokraterna var emot utförsäljning av Vin & Sprit.


    >Jag vet det . Och jag pekar på skillnaden mellan dessa företag i statlig kontra privat ägo.
    Och vi kan hålla oss till vattenfall om du vill. Varför gräver dom inte ner ledningarna i Färgelanda t.e.x. Det har Eon gjort efter Gudrun och då menar jag inte Schyman. Men här har vi fortfarande våra ledningar hängande i träna. Trots att vi hade stora problem med elleveransen vintern år 2000. 10 år har gått och då borde man ha hunnit betydligt längre. Och under den tiden har en sosse vid namn Allan Larsson varit styrelseordförande. Vad jag menar är att socialister inte skall driva företag. Eller menar du att vattenfall har skött sina kort på ett bra sätt? Bygga kolkraftverk i Hamburg tex. Det är nog bra att vi fått en borgare på den platsen nu. Även om Bengt Westerberg inte tillhör mina fanc.
    Jag var i Malmö 2003 och tittade på vätgasmacken och då var den ett år gammal, så privata Eon ligger hästlängder före vattenfall i miljötänkande. Och 2005 höll väl Persson i rodret eller? Varför vänta till elfte timmen!?
    Har du hört talas om vårdgarantin. Och har inget med de pengar som du talar om. Förra mandatperioden hade en Kristdemokrat vid namn Stig Nyman ledarskapen i Stockholms landsting . Han gjorde det så framgångsrikt att bland andra Västra Götaland fick skicka knäledsoperationer dit för här administrerade man bort resurserna. VD´s kommentar till underskottet var att det var för stort system så man inte hade koll på kassa flödet . Och där har du fördelen med din centralisering. Jag tror på de mindre enheterna . Då har man bättre översikt och bättre kontroll. Och man blir därmed effektivare och det är av den anledningen som jag vill ha kvar Bäckefors Sjukhus. Det har ju ni arbeta för att lägga ner i sann centraliseringsanda . Beträffande barnomsorgen så har vi sagt ”6 timmars arbetsdag för barnen ” och då menar vi att barnen inte skall behöva vara på dagis mer än den tiden . I dag är det mer regel en undantag att våra ungar vistas där både 9 till 10 timmar . Och för er är det fullständigt otänkbart att det finns föräldrar som har ett annat fokus för valfrihet, utan ni skall tvinga in människor i ett system som ni sedan kallar för valfrihet.
    Föräldrapenningen är valfrihet för oss som vi tycker är alldeles för låg och vill höja om vi får förtroendet. För övrigt har vi aldrig sagt att vi vill ta bort dagis som du låter påskina . Men var är alla privata dagmammor . Eller andra privata alternativ . De försvann ju med maxtaxan då det var ett av villkoren att pengarna inte skulle gå till barnen utan till det kommunala dagis. Där har du din valfrihet!
    Men att försöka omvända dig och se valfriheten från ett annat perspektiv hade jag inte förväntat mig du ser det på ditt sätt och jag på mitt . ”Och öst är öst och väst är väst och aldrig skola de mötas ” men tack för en bra debatt och jag tror att de som läser våra inlägg ser att det finns skillnad mellan oss som tagit ställning och i September är det upp till dem att välja din eller min frihet!

    SvaraRadera
  39. Säkerligen finns det mailinglistor, facebookgrupper, twitter och bloggar för diskussioner om rikspolitik.

    Det som är intressant med Hembygdsrörelsens blogg är att det är en mötesplats för kommunpolitisk debatt i just Färgelanda.

    Inget fel i och för sig i vad du skriver Dick men du är inte på kd:s riksdagslistá, du kandiderar för Färgelanda kommun.

    Jag vill gärna höra om ditt kommunpolitiska program.

    SvaraRadera
  40. Visst du har helt rätt
    men det började med ideologi, och sen flödade tankarna i väg . Står för övrigt på plats 20 på KD´s riksdagslista om du tycker att jag skulle höra hemma där.
    Fick jag bestämma så skulle jag coppa Markaryds politiska policy . Det har visat sig att denna kommun har varit framgångsrik på en rad punkter. Men att sitta här och skriva det,så har jag i stället lagt en länk på mitt namn . Och för att vara mer precis så vill jag ha kvar skolorna , men det har du redan hört vidare skall mobbarna bort och där har vi ju en lag fick jag reda på och den skall användas . Skolan skall också formas så att ingen elev hålls tillbaka och ingen lämnas efter. Vi har också en hoper chefer som man måste sopas bort . Svågerpolitiken skall upphöra och i framtiden motarbetas. Kompetens skall vara ett ledord. och skall genomsyra alla verksamheter. Och den som inte vill utbilda sig får göra annat. Vi måste ha kunniga och kompetenta chefer i hela organisationen . Vi måste ha tjänstemän som förstår att de är till för folket och inte tvärs om. Så om jag får sopa så blir det inga ekorrhår i borsten utan en rejäl piasavakvast Där har du mitt Färgelanda i korthet. Får återkomma med en mer detaljerad valplattform när vi är färdiga med det arbetet. Och om du delar mina (våra) värderingar och min (vår) ideologi så är du välkommen att delta i det arbetet!

    Kunde inte låta bli att coppa in dessa rader, men resten får du läsa på Markaryds hemsida.
    Klicka på mitt namn så hamnar du där

    En fjärde princip är principen om förbud mot stöd till enskilda som innebär att vi inte kan gå in och ekonomiskt hjälpa enskilda personer eller företag om det inte är så att vi genom en särskild lag får denna rätt. En exempel på en sådan lag är socialtjänstlagen som gör att vi kan och skall lämna bidrag och stöd till enskilda och familjer som har behov.

    PS Kommunstyrelsens ordförande heter Bengt Germundsson och är naturligtvis Kristdemokrat!

    SvaraRadera
  41. Bäste Dick

    Vattenfall?

    Moud Olofsson har inte tagit ägaransvar för Vattenfall, lämpligen kontaktar du Moud Olofsson för besked.

    Min önskan med kommentaren gällande friskolor, när S, FP och V inte var för en etablering i Stigen, var att belysa Socialdemokratins positiva inställning till olika utövare i välfärden, vilket tydligen dom så kallade "Socialdemokraterna i Färgelanda" inte delar.

    Den politikerkultur och tjänstemannakultur vi bevittnar i Färgelanda idag, inger absolut ingen trovärdighet.

    Beslutsunderlaget kan mycket väl vara förvrängt med ett syfte, nämligen stänga Järbos och Stigens skola.
    Att "Break even" kalkylen är förvrängd vet vi, så även mobbningsärendet.

    Så vill jag slutligen även tacka dig Dick, för möjligheten att belysa våra olikheter.

    Om du är mottaglig för mitt stöd, så ger jag det till dig, när du jobbar med kvasten.

    SvaraRadera
  42. Gott att höra !!!
    Tack skall du ha Vänligen Dick Jonefelt

    SvaraRadera
  43. Kan inte fler politiker än Dick beskriva vad de vill med Färgelanda. Kanske klimatet inte är tillräckligt bra ännu. Fegisarna blir nog tvungna att komma fram ur sina gömmor tillslut.

    SvaraRadera