torsdag 25 mars 2010

SR Väst - Jan Eriksson vägrar bandad intervju

Kommunchefen Jan Eriksson uppgav igår för SR Väst att han skall svara på kritiken "på sitt sätt"

Idag svarar Eriksson "på sitt sätt". Han gör det genom ombud - den feges sätt att svara när han förlorat ansiktet - genom att låta SR Väst meddela undersåtarna i Färgelanda, att Eriksson ogillar kritiken från Bill Östlund (KD), som Eriksson menar skulle ha framförts till honom personligen så att ingen annan hört den.

Eriksson påstår dessutom ofattbart nog att "ombyggnaden av Björnhuset inte kunnat hanteras på ett annat sätt". Detta är den okunniges sätt att svara, när han inget vet eller förstår.

Eriksson säger också att "ingen kan veta" om ytterligare 11 mkr till företagen räcker, men han vill alltså ändå att kommunen ger pengarna till företagen. Detta är den oansvariges sätt att svara, när han inte bryr sig om konsekvenserna för kommunens verksamheter och anställda.

I övrigt låter Eriksson genom SR Väst hälsa att han för dagen icke vet något att berätta, men att han kommer berätta "allt" den dagen han vet "allt". Detta är myglarens sätt att svara, när han har mycket att berätta men inte vill göra det.

Visst är det både tragiskt och beklämmande att höra Erikssons förmedlade uppgifter. Och vi förstår att Eriksson vägrade att låta sig bandas. Om uppgifterna från SR Väst stämmer (klicka på denna länk för att höra inslaget), kan vi nämligen lägga ännu ett skäl till listan för att säga upp honom från hans tjänst.

För övrigt kan vi meddela att det inte bara är Jan Eriksson som inte vill ställa upp på intervju. Även företagen gav Sveriges radio väst kalla handen när de försökte få till en intervju med dessa. Lyssna på radioinslaget här!

Bloggredaktionen

13 kommentarer:

  1. Han borde ha sparkats för länge sen.

    SvaraRadera
  2. Och dom "seriösa" företagen Lillesjö och Björnerud slår igen dörren i ansiktet på reportern som inte får komma in och titta i Björnhuset!!!! Mycket seriöst...NOT!!!

    SvaraRadera
  3. När Janne Eriksson drog igång den här cirkusen så hette det att företagen var expansiva och hade god ekonomi....HAHAHAHAHA

    SvaraRadera
  4. Men vad är det han säger? Att Bill skulle kommit till honom personligen. Mig veterligen har Bill i över ett år framfört detta om avtalen till Jan. Är han döv, eller? Det kan inte ha undgått någon annan som befunnit sig på kf´s möten att dessa frågor kommit från flera håll hur många gånger som helst! Att Jan E inte heller tycker att Björnhuset kunde sköts på ett annat sätt tyder på en skrämmande inställning och kompetens. Vad säger de andra politikerna? Ni kan väl inte ha denna totalt skogstokige s.k. kommunchefen kvar, eller???

    SvaraRadera
  5. Han VET INTE om 11 miljoner till räcker!!! Hör ni det ALLA politiker som tänker anslå ytterligare pengar till Björnhuset. HAN VET INTE! Men han vet att det inte gått och sköta på något annat sätt. Vad kommer det stoppa? 100 miljoner, 150 miljoner? Ingen vet! Horribelt är vad det är.

    SvaraRadera
  6. 10.43
    Men Jan E får nog rätt "på sikt" och det är ju det som är det viktiga:) Om Färgelanda kommun pumpar in tillräckligt många miljoner under tillräckligt många år, så ska du se att företagen till slut får god ekonomi:)

    SvaraRadera
  7. Jag såg JE idag igen gående från bussen till kommunhuset. Det var första gången någonsin han inte pratade i sin mobiltelefon. Har han inga vänner kvar?

    SvaraRadera
  8. Jan Eriksson tror antagligen att Färgelanda är hans eget lilla privata skalbolag som han tömmer på allt av värde.

    Hans uppfatting om demokrati och öppenhet saknas helt sonika. Färgelanda är hans eget lilla privata projekt. Att han är en offentliganställd tjänsteman har han ingen kontakt med.

    Snussla och mörka är hans stil och han tror dessvärre att han är en vd i ett privat företag.

    Bill du gör ju det enda raka i denna slingrande grop av ormar där alla affärer är så illa skötta att de inte tål dagsljus.

    Som kommuninvånare vill jag och säkert många med mig nu ha TOTAL ÖPPENHET och varje försök till sekretetess bör prövas i förhållande till sekretesslagen.

    Kom ihåg att huvudregeln i offentlig verksamhet är att allt är offentligt och att svar om kommunens angelägenheter måszte besvaras omedelbart och utan dröjsmål. Jag förmodar att Jan Eriksson begår lagbrott när han vägrar svara. Det kan en pricat företagare göra men inte Jan Eriksson.
    Men troligen vet hgan inte vad offentlighet och sekretess betyder i offentlig verksamhet.

    SvaraRadera
  9. Den hala ålen har återigen talat, bara slemmigt, ingen sanning, en riktig ful fisk.

    Han tror att hans anseende blir skadat genom offentlig saklig kritik, så är det inte, det man inte har kan man inte lida skada av.

    Den akt vi nu är inne i är inte politik, det handlar inte ens om ansvar, sanningen är att det handlar bara om politikers självförsvar. Att Jan Eriksson på eget bevåg har givit order om utbetalningar är uteslutet, politiken kände till det, allt är gjort bakom ryggen på demokratin. Ack ja Ann-Marie, visst är tungt nu, mycket tungt.

    SvaraRadera
  10. Nu är det ytterligare ett steg i rätt riktning för landets småföretag!!

    Regeringen föreslår i en lagrådsremiss, som har beslutats i dag, att små aktiebolag ska få välja om bolaget ska ha en revisor eller inte.

    Vill du veta mer läs på min Blogg

    SvaraRadera
  11. Hörde Jan E på radion alldeles nyss
    Och han vet inte vad som står på kommunens hemsida om företagen i Björnhuset. Verkar inte som han vet någonting !! Det kommer bara svammel

    SvaraRadera
  12. Dick,
    Det "lustiga" är att det är Jan E själv som kommit med uppgifterna, om att företagen är expansiva:-). Han har dessutom sagt detta vid flera tillfällen i offentliga sammanhang och det finns även nedtecknat i olika handlingar.

    SvaraRadera
  13. Centerpartiet med Ann-Marie i spetsen är delansvariga "In The Bearhouse-troubles", men försöker på ett fult sätt styra den pestsmittade skutan genom stormande vatten.

    Fixar hon nya hyresavtal så är hon den skyldigaste av de alla.

    SvaraRadera