lördag 13 mars 2010

Dagens insändare 1 - Björnhuset

"Dagens insändare 1" hämtar vi från Bohusläningen den 13/3, där en invånare bl.a. påtalar behovet av utbilda de styrande i Färgelanda i ämnena matematik, etik och moral.
-----------------------------------------------------------------------------------

"Stäng inte Höjdenskolan

Ytterligare en skola - Höjdenskolan - är nu under utredning och kan bli föremål för stängning i Färgelanda kommun. Mitt förslag är att inte stänga skolan utan att omvandla den till ett utbildningscentrum för politiker och tjänstemän verksamma i kommunen.

Med tanke bland annat på alla turer kring Björnhussatsningen bör inriktningen koncentreras på matematik och kristendomskunskap. Jag tänker då framför allt på åttonde budet. Ytterligare ett ämnesområde som lämpligen bör finnas på schemat är etik och moral.

Gränsen är nådd"
-----------------------------------------------------------------------------------

Bloggredaktionen



2 kommentarer:

  1. Nej, Stäng inte Höjdenskolan! Var ska då FP samla sina styrkor? Det riktigt osar FP om väggarna, eller är det mögel?

    När Järbo och Stigen stängdes fanns det långa uträkningar om hur mycket man skulle spara om de skolorna inte fanns. Nu säger skolchefen att det enbart är en ekonomisk vinning om Höjden läggs ner. Inga pedagogiska vinster, säger han.

    Varför är det så viktigt att Höjdenskolan med förskoleklass, ettan och tvåan ska behållas? Är det mer synd om de barnen om de måste in till en större skola än för Järbo- och Stigenbarnen när de skulle till större skolor?

    Nej, det handlar om att inte tappa den FP-anda som finns kvar på Höjden. Den skulle bli för utslätad på Valbo.

    Så för FPs skull, stäng inte Höjdenskolan!

    SvaraRadera
  2. Det är nog för sent..... det går väl inte att lära en gammal björn att sitta.....

    SvaraRadera