tisdag 2 mars 2010

Kenneth och Ulla fortsätter att ljuga offentligt

I en insändare i dagens Bohusläningen fortsätter den beklagansvärde Kenneth Carlsson (fp) och hans politiska medlöpare Ulla Börjesson (s) att ljuga om Björnhushärvan. I insändaren påstår de utan skämmas, att "vi tar ansvar för Färgelandas utveckling". Invånarna har dock svårt att se något ansvarstagande från de båda myglarnas sida. Däremot kan var och en konstatera att de är ansvariga för Färgelandas avveckling!

Den som förvånats över att kommunens ledande politiker inte agerar mot kommunchefen Jan Eriksson, när denne ljuger eller gör sig skyldig till allvarliga befogenhetsöverskridande handlingar, behöver alltså inte göra det längre. Den beklagansvärde och Ulla är av samma skrot och korn. Tyvärr företräds f n kommunens invånare av ett par politiker som - medvetet eller omedvetet - gör sitt bästa för att i grunden rasera kommunen - såväl ekonomiskt som moraliskt.

Dagens insändare i Bohusläningen är ett talande exempel på det, där den beklagansvärde och Ulla ljuger ikapp, när de går till storms mot Bohusläningens Emma Wange och därmed även kommunens externe revisor Thomas Andersson. Det var nämligen Thomas Anderssons slutsatser i revisionsrapporten som Wange i allt väsentligt ekade i en ledare häromdagen, där hon även framhöll bristen på ansvarstagande hos Färgelandas ledande politiker.

Ett ex på de båda myglarnas befängda påståenden i tidningen, är att Björnhuset bara är uthyrt till 60% och att det därför är fel att säga att hyresintäkterna aldrig kommer att kunna täcka kostnaderna. Och med en underbar logik och med en matematik fullt i klass med Jan Erikssons kunskaper, motiverar de siffran 60% med att bara 3 av 5 lokaler är uthyrda. Om vi lämnar myglarnas förljugna fantasivärld och istället tittar på hur verkligheten ser ut, framkommer dock en annan bild. De tre företagen hyr 7 019 kmv av Björnhusets 8 397 kvm lokalyta. Det som återstår att hyra ut uppgår därmed till 1 378 kvm (ca 15%), vilket ska jämföras med de 40 % som myglarna påstår.

Dessutom saknar resonemanget om hyrd lokalyta relevans, eftersom företagen enligt ramavtalet ska hyra hela Björnhuset och enligt avtal ska betala tillbaka investeringen på hyran. Har inte Kenneth och Ulla läst avtalen eller Anderssons två revisionsrapporter?

De politiker som medverkar till att kommunen lider skada genom att ta ut för låga hyror av företagen, kan bli skadeståndsskyldiga och t.o.m. fällas för brott. Den beklagansvärde och hans kvinnliga medlöpare har dock vid det här laget passerat alla juridiska och moraliska spärrar och de kan - eller vill inte - längre förstå att de gör fel. De kan inte heller acceptera välgrundad och befogad kritik. Maktfullkomliga, odemokratiska och ja - politiskt korrupta är tyvärr korrekta benämningar för den beklagansvärde och Ulla.

Bloggen hoppas att rättvisan segrar och att den beklagansvärde och hans medlöpare kommer att få sin rättmätiga dom, oavsett om det sker genom domstols eller väljarnas försorg.

Bloggredaktionen.

6 kommentarer:

  1. Om de ändå hade ljugit med lite finess:)

    SvaraRadera
  2. Akta dej för halvsanningar, du har kanske fått tag i fel halva.

    SvaraRadera
  3. Varför skjuter ni?

    Ulla och Kenneth, ni vinner absolut inga segrar, varken i Björnhuset eller media.

    Gör patron ur och sluta med ert meningslösa försvar.

    SvaraRadera
  4. I en tid, då vår framtidstro håller på att raseras, och otryggheten gör oss desperata, då duger inga politiker som är förblindade av sin dövhet.

    Socialdemokraterna och Folkpartiet har med sitt Vänsterparti ett absolut ANSVAR för att inga beslut fattas utan kunskap.

    De signaler som Socialdemokraterna och Folkpartiet sänder ut från sina kommunalrådsstolar, inger en stark oro över inkompetens.

    SvaraRadera
  5. Här har jag en liten utlovad rapport från serviceberedninged.
    Kan verka banalt i det här sammanhanget men jag vill ändå redovisa vad vi för tillfället jobbar med .

    SvaraRadera
  6. Eller maktfullkomlighet? Maktens arrogans?

    Politiker ska inte låta sig dras in i den sorts affärer som handlar om affärsmässiga överväganden. De ska med allmänhetens förtroende i ryggen alltid granska affärsprojekt med kritisk distans.

    Det blir heltokigt när de under ett valår måste värna sin politiska framtid genom att försvara affärsprojekt som bevisligen är oprofessionellt hanterade.

    Varför utkräver de inte ansvar?

    Det räcker med att se Jan Erikssons klacksparksuppträdande på den i rådande budgetläge alldeles för dyra personalfesten för att förstå att han saknar det allvar situationen kräver.

    För alla som glömt fräckheten och den nonchalanta attityden hos kommunchefen, titta igen på det hör klippet från youtube

    http://www.youtube.com/watch?v=VTdL0cQeppU

    SvaraRadera