måndag 29 mars 2010

KS i kväll kl 18.00 - Björnhuset

Ikväll kl 18.00 skall KS ta ställning till nya hyresavtal och nya anslag till företagen i Björnhuset om 14 mkr.

Frågan är dock om det blir några nya hyresavtal och några nya pengar. Som SR Väst rapporterat om nu på morgonen (klicka på denna länk), visar nämligen preliminära siffror att ett av företagen - Björnerud - gick med ytterligare 4,5 mkr i förlust förra året och att deras pengar är slut.

Frågan är om det är vare sig lagligt eller meningsfullt att sluta ett hyresavtal med ett företag som inte kan betala hyran och betala ut flera miljoner till ett företag som kan tänkas använda pengarna till att finansiera sin egen löpande verksamhet? Även det andra företaget - Lillesjö - befinner sig i princip i samma situation.

P.g.a. det sätt varpå kommunchefen Jan Eriksson lagt upp projektet, har kommunen heller ingen kontroll över vart pengarna tar vägen i Björnhusprojektet och hur företagen använder dem.

Det är bl.a. dessa frågeställningar som SKL-juristen skall ta ställning till, när KS-ledamöterna får tillfälle att ställa frågor till honom med början klockan 15.00 i eftermiddag.

Bloggen uppmanar dem som kan, att komma till KS:s möte i kväll, som hålls på kommunkontoret i sessionssalen.

Bloggredaktionen

9 kommentarer:

  1. Jan Eriksson? Är han verklig eller?

    SvaraRadera
  2. Ebberöds bank framstår ju som rena mönsterföretaget jämfört med Färgelanda kommun.

    SvaraRadera
  3. 11.39
    Tyvärr ja.....

    SvaraRadera
  4. Det måste väl vara brottsligt att betala ut våra skattepengar till företag som inte kan betala tillbaka....eller??

    SvaraRadera
  5. Nä, det blir nog inget stopp. Möjligen p.g.a. juristen. Annars har dom passerat alla gränser för länge sen så dom skiter väl i om dom begår nya lagbrott och blåser oss på några miljoner till. Viktigast just nu är väl att hindra företagen att gå i putten före valet. Sen är det 4 år till nästa val. Hoppas tillräckligt många fattar att dom blivat blåsta FÖRE valet!

    SvaraRadera
  6. Men myglarna vill väl ha stängda dörrar antar jag......dom tycker ju inte om insyn.

    SvaraRadera
  7. Alla på centerlistan borde hängas ut till allmänt åtlöje.Ynkryggar

    SvaraRadera
  8. Till 16:49

    Vill bara upplysa dig och andra att det just nu finns krafter inom C som jobbar på att få fram en förändring i Centern. Krafter som kan tänka sig att utmana Jacobssons. Jag personligen hoppas att de lyckas bättre än vad de internkritiska i folkpartiet har gjort.

    För att en demokratisering ska kunna äga rum i kommunen krävs att dåliga ledare som Jacobssons mfl försvinner från den politiska arenan. Det finns BRA namn på Centerns lista lite längre ner och vi får hoppas att de får stöd i partiet så att en ny okorrumpt era kan blomstra.

    SvaraRadera
  9. Man blir så trött på det politiska myglet.Gammaldags heder finns över huvud taget inte. Observera att det inte är den unga generationen som står för det smutsiga förfallet.Hoppas varörelsen visar att sundheten fordrar att få plats. Myglarna bör få betala för att de har låtit Eriksson hållas. Det är inte bara de kommunalanställda och verksamheterna som skall få betala. Bussbiljetten för Erikssson till Uddevalla (enkel) kan vi väl bjuda på. Eriksson satt i går tyst i hörnet(skamvrån).Ingen pratade med honom. Såg inte ens att någon hejade på honom. Egentligen var han inte ens närvarande. Förstår han inte att han är körd?

    SvaraRadera