fredag 30 april 2010

Björnhuset - bedrägerier?

I Göteborg rullas nu upp en skandal där kommunen betalat fakturor utan att få något för pengarna. Känns historien igen?

En byggmästare ska ha skickat uppblåsta fakturor som kommunala tjänstemän i Göteborg gladeligen betalade. Samma tjänstemän sågs på bild, i byggmästarens rekreationsställe på Rivieran. Kommunledningen är "skakad" av uppgifterna.

"Det finns ju påståenden om saker och ting som levererats eller utförts som uppenbarligen inte har levererats eller utförts. Saknas råsponten så saknas den"

I Färgelanda har det inte funnits någon från kommunen på plats för att kontrollera att arbete och material som fakturerats verkligen gått in i Björnhusfastigheten. När detta påtalats av kritikerna, har Den beklagansvärde (FP) och Fru Börjesson (S) gjort sitt yttersta för att blockera alla försök att granska vart pengarna gått.

Fru Börjesson tyckte i KF i onsdags att det var fruktansvärt hur kritikerna till Björnhushärvan behandlade företagen. Kommentarer är sannolikt överflödiga.

Bloggredaktionen

11 kommentarer:

  1. I Björnhusäventyret behövs ingen insidergubbe som i Göteborg. Här skriver företagen själva på att det är rätt det som står på fakturan. Dessutom finns inget kontrakt med Mathuset. Alltså inget som säger vad som skall ingå i den så kallade entreprenaden. Det är sannolikt det mest osannolika projekt som har genomförts i Sverige i modern tid.

    SvaraRadera
  2. Runt 1-tiden idag ska sossarna tåga från Björnhuset. Hoppas dom får bra väder......

    SvaraRadera
  3. Jag ser att det går riktigt bra för KJ Bygg i Munkedal. Fördubblat omsättningen från 21 till 42 miljoner sen Björnhushärvan började och tjänar nu miljoner varje år. Inte illa mitt i värsta lågkonjunkturen dessutom. Det är roligt att se att en del företag går bra så att vi säkrar jobben:-)

    SvaraRadera
  4. Undrar om den beklagansvärde och Ann Marie går med i tåget. På den beklagansvärdes skylt kan stå "Gud skall hjälpa oss" eller "Jag garanterar att Ann Maries kalkyler stämmer". På Ann Maries kan stå "40 miljoner i förlust är mindre än 25". På vänsterns kan stå "alla offentlighetsanställda skall inte få sparken pga Björnhuset" "vi chockhöjer skatten" På Ullas kan stå "Ljug mera". Eller "jag älskar kommunchefen"."mer pengar till Björnhuset"
    Det blir malplacerat när den här typen av personer som på så kort tid har förstört kommunen skall "demonstrera".

    SvaraRadera
  5. värderingsmannen1 maj 2010 kl. 12:34

    I dag är det inte någon som har det minsta förstånd som tror att de förbrukade 80 miljonerna finns i Björnhuset. Kan inte ens förstå att de har mage att börja sitt tåg vid rucklet. De måste allt vara lite korkade i alla fall.

    SvaraRadera
  6. Jajamän, KJ Bygg skriver fakturor på timmar och material så svetten lackar. Tyvärr finns det ingen från kommunen på plats som kollar om det är i Björnhuset dom jobbar, eller nån annanstans.

    SvaraRadera
  7. 11.26 apropå "säkra jobben"
    Dom har inte direkt "säkrat jobben" för företag som är etabledade i kommunen. Vi har många duktiga snickare och andra hantverkare, men efter vad jag förstår har dom inte fått mer än strötimmar. T.ex Martin & Germund.

    SvaraRadera
  8. På tal om vänstern så här på deras högtidsdag.
    Jag noterade att varken Edgardo eller R.Ingemar deltog i debatten om tilläggsanslaget. De var smarta nog att hålla käft.

    Men det hjälper dem föga, då de utan att blinka bidrog till att rösta igenom beslutet.

    SvaraRadera
  9. Jag läste att Janne Josefsson blev utslängd av inhyrda vakter från ett öppet möte när han ville fråga om mutskandalen. I kf hade myglarna hyrt in vakter där också i onsdags. Undrar vad myglarna är rädda för? Obekväma frågor?

    SvaraRadera
  10. 1 a maj tåget blev ingen framgång. Tåget bestod totalt av 42 personer inklusive barn. Detta trots uppehållsväder. Ingen styrkedemonstration precis. Ulla gick längst fram och Peo längst bak. Zaid lyste med sin frånvaro. Tragiskt!!

    SvaraRadera
  11. 15.34: Vad stod det på plakaten? "stoppa allmänhetens frågestund"

    DNV: En klok man sa en gång till mig.

    "bättre att hålla käften och låta folk tro att man är en idiot,än att öppna den och bevisa det"! Det kanske var så Edgardo och R.Ingmar tänkte? :-)

    SvaraRadera