lördag 24 april 2010

Den beklagansvärde (FP) vill ha hjälp

Den beklagansvärde är vid vägs ände

I en insändare i dagens Bohusläningen hör vi ett litet litet rop på hjälp från ett villrådigt vikarierande kommunalråd, där han står vid vägens slut utan pengar, utan vänner och utan råd.

Den beklagansvärde riktar en appell till i första hand KD och M, där han vädjar om hjälp att stilla sin hunger - under förutsättning att det som serveras är "välsmakande".

Eftersom Bloggen inte vill att Den beklagansvärde råkar i klammeri med rättvisan och dessutom gärna vill hjälpa honom med dieten, skall vi ge honom några handfasta råd.

Skänk inte 90 mkr till företagen. Satsa kommunens pengar på våra barn och gamla och inte som du gör nu på oseriösa affärsintressen i Björnhuset. Låt istället de kommunanställda som nu får sparken p g a dig behålla sina jobb. Sluta sprida osanningar om att det skapats jobb i Björnhuset, när alla vet att det försvunnit jobb. Försök att arbeta demokratiskt och hålla dig till lagen och sanningen för en gångs skull.

Sluta uppträda ovärdigt och sluta skämma ut kommunens invånare genom ditt oanständiga agerande i mobbningsärendet. Försök att vara en karl, Kenneth Carlsson, och inte som nu en ynkedom.

Bloggredaktionen

6 kommentarer:

  1. Ja en sån ynkedom.
    Vad skall vi göra? Oj,oj,oj
    Handlingsalternativ i november: ge företagen 10 miljoner utöver de 62 annars flyttar inte företagen in.
    Handlingsalternativ nu: ge företagen ytterligare 18 miljoner annars går de i konkurs.
    Skall de som har sagt i från i god tid nu ge dig råd hur du skall komma ur detta?
    Ja för Färgelandas skull. Men om det skall vara någon ide så måste du bli som bloggen säger och anamma råden. Tyvärr myglade du bort återremissen från KS. Detta gjorde du och dina gelikar med flit. Ni vill inte handla rationellt. Därför vill Ni inte ha något beslutsunderlag. Så är det bara. Alla har förstått detta.
    Förr eller senare kommer Ni till vägs ände.
    Sanna mina ord.

    SvaraRadera
  2. Denna man är så fruktansvärt osmaklig. Han är nu ute efter medbrottslingar. Ju fler som säger ja till detta vansinne ju mindre skuld per person.

    Att ge bort 90 miljoner till tre företag är inget för Kenneth då är det öppna famnen men när det gäller barnen så spottar han hellre på dem än att göra upp i mobbingärendet och stängde barnens skolor trots att det inte har sparats ett rött öre på denna nedläggning, tvärt om.

    Jag mår illa och hoppas att denna man åker ut från kommunhuset och att han aldrig mer kommer in igen.

    SvaraRadera
  3. Han och gänget är ta mig faan sinnesrubbade. När företagen började förstå att det skulle gå att lura dom en gång till då slängde dom in 4 milj kr till för som det heter kontor.
    4 m i l j o n e r. 390m2 skall de visst bli. 10250 kr/m2. Det är ju mer än nyproduktion kostar. Bluff alltså! Än en gång finns inte ens en enkel beskrivning av dessa mystiska kontor. Vart tar alla pengarna vägen? Gänget vill inte veta. Därför frågar dom inte.Och blir besvärade av att vi frågar. Det gäller
    att ta höjd sa han. Att raljera om sådana summor som 18 miljoner när hela projektet har havererat är ta mig faan inte klokt.

    SvaraRadera
  4. Det är absurt att överhuvudtaget snacka om kontor för 4 miljoner. Projektet har redan gått totalt överstyr, så de får nog nöja sig med enklaste möjliga kontor.

    Företagen måste även inse att de inte betalar till närmelsevis den hyra de borde betala. Därför är snacket om kontor för
    4 miljoner totalt sanslöst.

    Mig veterligen finns dessutom kontor i byggnaden. Ett kontorslandskap, vilket borde duga åt företagen efter viss uppfräschning. Har man som Björneruds Gård svårt att betala hyror (och löner till anställda) i utsatt tid får man nog nöja sig med det enkla.

    Skulle man ändå få för sig att avsätta 4 miljoner till kontor kommer (enligt säker källa) entreprenörer på orten kräva att det läggs ut på offentlig upphandling, annars blir det en anmälan om brott mot LOU.
    Då kan kommunen förvänta sig en stämmningansökan från ett eller flera entreprenadföretag. Vågar kommunen låta korten bli synade?

    SvaraRadera
  5. Så här skulle det kunna låta om jag träffade Kenneth på byn.
    Kenneths del i konversationen skriver jag inte ut, den får ni ana er till......


    -Hej Kenneth! Löjla dig inte, jag har redan sett dig...!

    -Kliv nu ur den gröna lådan med sand och borsta av kavajen så vi kan snacka lite.

    -Jo tack Kenneth, jag mår bra!

    -Ja Kenneth, tanken från början var ju god. Den med det (blir svårt för mig nu för Kenneth kan ju så många fina ord) diserv... divres... diversifierade branschutbudet.

    -Ja, Kenneth, du har rätt, det blev ju lite tokigt sen i själva utförandefasen.

    -Vasadu sadu? Blev det bara så? Nämen vad tråkigt! Nedrans också!

    -Jo, Kenneth det tror jag. Jag tror att folk litar på att de här miljonerna blir de sista!

    -Nej Kenneth, jag skojar inte. Varför skulle de inte tro dig?

    -Jasså, du tänker på i höstas när du i fullmäktige lovade att de 10 miljonerna i tilläggsanslag skulle räcka för att göra färdigt för de tre livsmedelsföretagen.

    -Okej Kenneth, har du sagt likadant denna gången? Gällande de 18 miljonerna? Aj då!

    -Till media! Shit, det var dumt! Vad tänkte du på?

    -Men Kenneth det är nog lugnt... den stupida, dåligt bildade allmänheten i Färgelanda minns nog inte vad du sa i höstas!

    -Ha det bra Kenneth, hälsa Ulla och de andra myglarna.

    SvaraRadera
  6. MARDRÖMSOND SAGA25 april 2010 kl. 10:40

    Spiralen av vanvett i kommunpolitiken som av någon obegriplig anledning inte kan hejdas sprider en känsla av overklighet omkring sig.

    Vanmakt.

    Tystnad.

    Hemligheter.

    En middagsätartyp som skiner av flottigt självbelåtet dumdrygt maktmissbruk.

    Ett svart hål.

    Enligt den allmänna relativitetsteorin kan ingen materia eller information lämna ett svart håls innandöme så att det kan iakttas av en utanförvarande åskådare. Man kan inte heller hämta ut någon massa, inte få en reflektion eller spegelbild genom att belysa det med en ljuskälla, och inte få någon information om materia som försvunnit in i hålet.

    Vid spakarna den falsksjungande Mr Dressman, en äkta bondfångare med obehagliga härskartekniker som specialitet, maskerad till kommunalgrå tjänsteman.

    Och upp dyker en förvrängd Stålmannen förklädd till Dick Jonefelt… ja jag säger då det…

    Hjälp! Vi befinner oss i en mardrömsond saga.

    SvaraRadera