torsdag 22 april 2010

Mobbningsärendet - Förnedringen fortsätter

Den beklagansvärde (FP) och Ulla Börjesson (S) fortsätter att förnedra kommunen och dess invånare.

Som SR Väst rapporterar om idag (klicka på länken), vidhåller Den beklagansvärde och Fru Börjesson kommunens officiella ståndpunkt, att kommunen erkänner mobbning och endast vill diskutera skadeståndets storlek. Emellertid har de båda politiska myglarna instruerat kommunens advokat att säga motsatsen i tingsrätten - d.v.s. att pojken inte blivit mobbad. De har dessutom instruerat advokaten att inte gå med på en förlikning, som innebär att kommunen erkänner att pojken mobbats. Detta framgår av det mejl som Barn- och elevombudet (BEO) skickat till föräldrarna (se nedan).

Som framgår av BEO:s skriftväxling med kommunens advokat, ställer BEO två krav för att gå med på en förlikning:
En förutsättning för att Barn- och elevombudet ska gå med på en förlikning är att Färgelanda kommun i ett förlikningsavtal medger följande.

1. X har under tiden höstterminen 2006 till och med höstterminen 2007 på Höjdenskolan i Färgelanda kommun varit utsatt för annan kränkande behandling av andra elever.

2. Färgelanda kommun har, i egenskap av huvudman för den aktuella skolan, brustit i sina skyldigheter enligt BeL att utreda omständigheterna och vidta skäliga åtgärder för att förhindra fortsatta kränkningar av X.


Den beklagansvärde och Fru Börjesson har vid upprepade tillfällen ljugit offentligt - i insändare, i radio, i KF etc - om kommunens inställning i mobbningsärendet. På måndag möts lögnarna och offret i rätten.

I värsta fall måste pojken uppleva helvetet en gång till, genom att tvingas berätta om sitt lidande i tingsrätten. Människor med en normal förmåga att förstå andra människors känslor och lidande, skakar nog sin huvuden och knyter sina nävar i ilska, när de ser hur dessa politiska odjur missbrukar sin makt till att förstöra en ung människas liv.

Pojkens föräldrar å sin sida, säger att skadeståndets storlek är oväsentligt - det är skuldfrågan och ansvarsfrågan som är det centrala, d.v.s. att pojken får den upprättelse som han förtjänar och som han behöver ha, för att kunna gå vidare med sitt liv.

Det är alltså den upprättelse som de lögnaktiga och inhumana politikerna Kenneth Carlsson och Ulla Börjesson förvägrar den mobbade pojken. Det kan tyckas onödigt att påminna om, men det här är inte människor som man gör affärer med och inte heller som man anförtror någon ansvarsfull uppgift. Att de ställer upp i valet i höst är ett hån mot alla hedersbegrepp, mot demokratin och mot alla dem som bor i Färgelanda kommun.

I KF i höstas uppgav Den beklagansvärde i ett svagt ögonblick att han tror på Gud. Frågan är dock om Gud tror på Den beklagansvärde och om det finns någon förlåtelse för Kenneth, efter allt ont han gjort?

Den lagom förvirrade R. Ingemar Eriksson (V) har tydligen uttalat sig angående den vidriga hanteringen. R:et säger att han inte förstår vad som pågår. Det är tragiskt att se ett dekadent och närmast sinnesförvirrat Vänsterparti i Färgelanda, som försvarar inhumana värderingar och går i privata affärsintressens ledband.

Bloggredaktionen
------------------------------------------------------------------------------

Från: Tove Björnheden
Skickat: den 20 april 2010 14:06
Till: 'NN'
Ämne: Enligt ö.k. - Handlingar m.m. (del I)

Hej NN,

Jag vidarebefordrar här de två krav som BEO har framställt och som kommunens ombud har sagt inte kan accepteras (se nedan).

Jag bifogar även kopior på skriftväxlingen i tingsrätten (se bilagor).

Hälsningar

Tove Björnheden
______________________________________

Tove Björnheden

Jurist, Barn- och elevombudet

Skolinspektionen

Postadress: Box 23069, 104 35 Stockholm

Besök: Sveavägen 159

Telefon: 08-586 084 23

Fax: 08-586 080 10

E-post: tove.bjornheden@skolinspektionen.se

www.skolinspektionen.se

----------------------------------

Från: Tove Björnheden
Skickat: den 8 mars 2010 14:26
Till: 'Hampus Allerstrand'
Ämne: Enligt ö.k.

Hej Hampus,

Enligt överenskommelse mailar jag här Barn- och elevombudets krav.

En förutsättning för att Barn- och elevombudet ska gå med på en förlikning är att Färgelanda kommun i ett förlikningsavtal medger följande.

1. X har under tiden höstterminen 2006 till och med höstterminen 2007 på Höjdenskolan i Färgelanda kommun varit utsatt för annan kränkande behandling av andra elever.

2. Färgelanda kommun har, i egenskap av huvudman för den aktuella skolan, brustit i sina skyldigheter enligt BeL att utreda omständigheterna och vidta skäliga åtgärder för att förhindra fortsatta kränkningar av X.

Med vänliga hälsningar

Tove Björnheden
______________________________________

Tove Björnheden

Jurist, Barn- och elevombudet

Skolinspektionen

Postadress: Box 23069, 104 35 Stockholm

Besök: Sveavägen 159

Telefon: 08-586 084 23

Fax: 08-586 080 10

E-post: tove.bjornheden@skolinspektionen.se

www.skolinspektionen.se

19 kommentarer:

  1. Hoppas kommunen tar sitt förnuft tillfånga och går med på Beos krav! Det liknar maktövergrepp. Ingen i den politiska ledningen i kommunen går fri. Det enda renhåriga de kan göra är att offentligt be om ursäkt för övergreppen óch se till att ärendet avslutas enligt Beos krav så fort som möjligt.

    Gör det nu!

    SvaraRadera
  2. Fruktansvärt svek av vuxenvärlden i det här fallet... fruktansvärt svek...

    SvaraRadera
  3. Ja fy fan vilka jävla svin.

    SvaraRadera
  4. Dom kommer att få sitt straff!

    SvaraRadera
  5. Sprang Torbjörn och gömde sig nu? Det vi nu bevittnar är en tragedi för den mobbade men det är också en total blottläggning av dessa personers karaktär och usla ledarförmåga. Deras handlande väcker avsky i hela Sverige.

    Gud vad jag önskar att vi får slippa se dem i
    politiken i fortsättningen. Hoppas jag kan
    hålla tand för tunga om jag möter Er.
    Man blir illa till mods när man förstår att
    deras läggning inte syns utanpå. I krig har
    onda läggningar fått fritt spelrum. Att vi
    nu i fredstid så klart kan skönja det onda
    är inget jag gläds åt.
    När skall såren i Färgeland få börja läka???

    SvaraRadera
  6. Jag får medge att jag mår lite dåligt när jag ser de där två(:

    SvaraRadera
  7. Hanteringen av detta mobbningsärende saknar motstycke. Vad rör sig innanför pannbenet på våra förtroendevalda? Kanske är där lika tomt som i kommunens kassakista.

    Förstår de vilka signaler detta sänder till allmänheten? Vilken barnfamilj vågar flytta hit?

    En granne till mig flyttade till Stigen från Göteborg med sin fru och sina två barn. De tyckte det var helt perfekt med närheten till skolan och rimliga villapriser.

    När de bott här i ett år bestämdes att skolan skulle läggas ner.

    Samtidigt framstod kommunen som omdemslös i mobbningsärenden och Björnhushantering.

    Detta förstod givetvis denna nyinflyttade familj tämligen omgående. De har nu sålt huset och skaffat lägenhet på annan ort. De känner nämligen att de inte har lust att bo kvar i en kommun där de styrande har dessa värderingar.

    Jag förstår dem till fullo. Själv har jag mina rötter i kommunen och känner därför ett större motstånd mot att flytta, men inget är ristat i sten. Man kanske blir tvungen.

    Min förhoppning ligger nu i att det startas nya friskolor i Järbo och Stigen där vi kanske själva kan påverka situationen för barnen på ett bättre sätt.

    Valet i höst blir viktigt, men tyvärr ser inte laguppställningen ut att bli så mycket annorlunda inom S, Fp och C. Vem skall man då rösta på? M eller Kd? Ja förmodligen blir något av dessa partier mitt val, i alla fall som politiken drivs för tillfället.

    SvaraRadera
  8. Att pojken blivit mobbad är en sak. Det som har hänt har hänt. Men efterspelet? Hur kan det komma sig att just Färgelanda har såna genomvidriga och själlösa makthavare? Vad är det för stenar som de krupit fram från?

    SvaraRadera
  9. För guds skull, om någon av er som har bestämmanderätt i mobbingärendet läser detta:

    Dra inte in den 11-årige pojken inför rätta. Jag hoppas att inte någon ansvarig kommer kräva detta, för då får kommunen skämmas ännu mer. Jag hoppas också föräldrarna inte kommer gå med på att pojken ska till tingsrätten. Han ska inte behöva genomgå något sådant bara för att han och hans familj behöver ett erkännande om att han blivit mobbad. Det är förståeligt att han behöver det från samhället för att rätta upp sitt självförtroende och han har rätt till ett erkännande. Lägg pengarna på psykologhjälp istället. Sluta bete er illa NU!

    Jan Eriksson: Du måste stänga av och koppla bort advokaten. Lägg ner målet snabbt. Du har ju erkänt att pojken blivit mobbad och att kommunen inte gjort tillräckligt. Det är ju det enda föräldrarna önskar. Advokat är inte bra för barn. Barn ska inte behöva försvara sig i tingsrätt. Säg upp advokaten, den kostar pengar. Politikerna har ju sagt att de vill lägga ner målet.Om det krävs att ni betalar 130 000 för att målet blir nedlagt från BEOs sida, ja, så gör det då. Sluta bråka så vi slipper läsa om alla tokigheter som kommunen ställer till. Kommunen kan inte ha någon goodwill att vinna genom att medverka till att dra (oskyldiga) barn inför rätta. Vi lever väl inte under nazi tiden i Färgelanda?

    Detta är en mardröm och jag skäms fastän jag inte är inblandad.

    Jag har inga kopplingar till någondera part i detta, men jag skäms å Färgelanda kommuns vägnar.
    Vi lär ju ut till barn att de ska ta sitt ansvar för sina handlingar. Nu ska kommunen leva upp till detta.

    SvaraRadera
  10. Att Färgelanda blir känt för allmän vettlöshet kring mobbning av hjälplösa barn och affärer utan kontroll med våra skattepengar är tveeggat.

    Men förhoppningsvis är det välgörande i det långa loppet att den exempellösa omdömeshet som råder utsätts för allmän granskning

    När Dagens Samhälle skrev om Jan Erikssons omdömeslösa blues hade 731 personer kollat in bluesen på youtube. När jag kollade antalet visningar nyss hade de ökat till 1049 på en vecka!

    SvaraRadera
  11. Värderingsmannen23 april 2010 kl. 17:11

    .Torbjörn sitter med och beslutar om fina ord som värdegrund. Smaka på det fina ordet.
    V Ä R D E G R U N D.
    Att utsätta pojken för att behöva berätta om
    sina traumer inför tingsrätten. Dessutom är han naturligtvis rädd för att säga "Fel" osv
    Detta efter TV ursäkt och att Beo (statlig myndighet) gjort sin utredning. Det säger nog mer om centerns V Ä R D E G R U N D än om vanliga folks värdegrund.
    Ullas värdegrund vet vi. Det är ok att ljuga i TV och att låta ramavtal bli överspelade så att skattemiljonerna flyttar(ja vem vet vart).
    Kennets värdegrund är att det är ok att bryta ett så viktigt vallöfte som att behålla Stigen och Järbos skolor. Detta
    för att kunna vara vikarierande kommunalråd
    några månader.
    Vad skall de obefläckade barnen få för uppfattning om vuxenvärlden och vad som fordras av dem för att bli vuxna.
    V Ä R D E G R U N D Jo jag tackar!
    Håller f.ö med Per.Dessutom är det allt lite malplacerat
    att avlöna en informationschef för att marknadsföra kommunen när politikens företrädare marknadsför mobbning,knarkhundar i skolan,Björnhushärvor,nedläggning av byskolor,kallsinnighet, mygel mm. Allt med hjälp av en omdömeslös f.d skalbolagsdirektör(KC).
    Skulle det mot förmodan inte ske någon förändring i och med valet. Då flyttar min familj. Min V Ä R D E G R U N D är för viktig
    för mig. Jag vill inte riskera att den far illa.

    SvaraRadera
  12. God afton.

    Några förslag inför demonstrationen på onsdag.

    Dessa korta fraser kan man ha på plakat eller skandera under själva "tågandet"

    Håll till godo:

    * 18 miljoner, djävla fasoner
    * Ta er i kragen, håll er till lagen
    * Fatta galoppen, granska beloppen
    * Uppsåtet klart, rättegång snart

    Fyll gärna på med fler förslag.

    SvaraRadera
  13. Ä vad fan.....

    Vi tar några till:

    * Ruffel och båg, hyran är för låg

    Och så ett par speciellt tillägnade den kompetenta projektledningen:

    * Sven-Arne tappa ratten, nu höjs snart skatten
    * Torstenssons parodi, våran tragedi
    * Samla kollekt, till Sven-Arnes projekt

    SvaraRadera
  14. Till DNV. Det där med "uppsåtet klart" var bra.
    Om man vet att man tillfogar skada genom sitt handlande då skadar man naturligtvis uppsåtligen. Att avstå hyresintäkter som kommunen var berättigad till enligt ramavtal skadar naturligtvis kommunen. De visste att hyresintäckterna inte på långa vägar uppfyllde ramavtalet(de hade kalkyler vid KS mötet som visade detta). De godkände ändå med berått mod avtalen. Det är mig veterligen ingen som har påstått att de gjorde det för egen vinning(=bedrägeri) men det spelar ingen roll trolöshet är det. Återstår att se om åklagaren tar det på allvar. I detta läget behöver de inte kolla fakturor. Det har vi helt klar för oss att vi har fått. I mängder!

    SvaraRadera
  15. Inlagt på Dick Jonefelts blogg

    Dick.

    Det verkar inte vara så många som vill kommentera på din blogg.

    Det är synd, för då blir det ju ingen debatt.

    Läste i dagens Bohusläning att Kenneth vill ha lite svar från Kd och M angående hur man skall lösa problemet med de 18 miljonerna. Jag hoppas verkligen ni ger Kenneth svar på tal.

    Det positiva med din blogg jämfört med Hembygdsbloggen är att din troligen läses av fler politiker. Jag tror att många KF-ledamöter vill kolla vad du skriver.

    Jag tycker det är mycket bra, eftersom de då läser även mina kommentarer.

    Hej Kenneth!
    Jo tack Kenneth, jag mår bra!
    Ja Kenneth, tanken från början var ju god. Den med det (blir svårt för mig nu för du kan ju så många fina ord) diserv... divres... diversifierade branschutbudet.

    Ja, Kenneth, du har rätt, det blev ju lite tokigt sen i själva utförandefasen.

    Vasadu sadu? Blev det bara så? Nämen vad tråkigt! Nedrans också!

    Jo, Kenneth det tror jag. Jag tror att folk litar på att de här miljonerna blir de sista! Nej Kenneth, jag skojar inte. Varför skulle de inte tro dig?

    Jasså, du tänker på i höstas när du i fullmäktige lovade att de 10 miljonerna i tilläggsanslag skulle räcka för att göra färdigt för de tre livsmedelsföretagen. När du även sa att skall fler livsmedelsföretag in kan det ju kosta lite mer för att göra i ordning mer ytor.

    Okej Kenneth, har du sagt likadant denna gången? För de 18 miljonerna? Aj då! Till media! Shit, det var dumt!

    Men Kenneth det är nog lugnt... den stupida, dåligt bildade allmänheten i Färgelanda minns nog inte vad du sa i höstas.!

    Ha det bra Kenneth... och Ulla .... och alla andra.

    SvaraRadera
  16. Det pratas så mycket om tilläggsanslag nu..... men varå... anslag till ägg..... för 18 miljoner? Äggen har väl Jimmy?

    Jag fattar ingenting!

    SvaraRadera
  17. 1:e april 2010

    Aprilskämten är ju en tradition med gamla anor i vårt land. Björnhuset fick ju sitt namn genom ett aprilskämt.

    Det skämtades även om Björnhuset i år.

    Klicka på DNV så länkas Ni till sidan.

    Enligt källa med insyn är det Peo Johansson som skämtar under signaturen Björn.

    SvaraRadera
  18. Med hjälp av Ulla och Kenneth, har Sven-Arne fått tak över rännet.

    SvaraRadera
  19. Det ante mig 15.22

    SvaraRadera