tisdag 4 maj 2010

Ang den negativa Fru Börjesson (S)

I dagens Bohusläningen förnekar Fru Börjesson att hon och hennes partikumpaner demonstrerat mot de 65-70 Färgelandabor, som förra veckan demonstrerade mot Björnhusvansinnet.

S-gänget hade så "viktiga frågor" att avhandla i skydd av det demokratiska mörkret i fullmäktigesalen, att det var tvärt omöjligt för Fru Börjesson och hennes partikumpaner att krypa fram ur sina hålor och gå ut i ljuset för att möta demonstranterna.

Fru Börjesson visade även upp maktarrogansens fulaste tryne, när hon avfärdade demonstranterna med följande oförglömliga sentens: "Vi vet ju att de här människorna är negativa".

Några dagar senare - på 1:a maj - ledde Fru Börjesson en luggsliten skara S-anhängare från Björnhuset till Centrumhuset, där hon och partikumpanerna protesterade vilt, bl.a. mot "högerregeringens orättvisor". Men det är ju inte så konstigt att S-gänget klagar högljutt om allt möjligt. "Vi vet ju att de här människorna är negativa".

Det finns tydligen fler kommuninvånare som är missnöjda med Fru Börjessons katastrofala mygelpolitik. En läsare postade nyss en kommentar, som visar att kommunen rankas som nr 283 av landets 290 kommuner. Vi antar att kommentarer är överflödiga.

God middag!

18 kommentarer:

  1. Företagarna rankar näringslivsklimatet
    Publicerat: kl 14:39, Nyheter P4 Väst, Kommentera här
    Svenskt Näringsliv har presenterat sin årliga ranking av kommunernas näringslivsklimat. Av våra kommuner hittar vi Dals-Ed överst på plats 102.

    Så rankas din kommun
    102 Dals-Ed
    105 Munkedal
    107 Trollhättan
    109 Uddevalla
    161 Sotenäs
    175 Tanum
    176 Strömstad
    191 Lysekil
    196 Åmål
    216 Mellerud
    220 Bengtsfors
    229 Lilla Edet
    245 Vänersborg
    283 Färgelanda

    Källa: Svenskt Näringsliv
    Det betyder att Dals Ed tappat sexton placeringar sedan förra året.

    Några snäpp längre ner finns Munkedal som avancerat femton platser,Trollhättan som fallit tio platser i rankingen och Uddevalla som gått upp 41 platser.

    Färgelanda rankas lägst av kommunerna i Sveriges Radio Västs område. Färgelanda hamnar på plats 283. Totalt har 290 kommuner rankats.

    Svenskt Näringsliv genomför undersökningen genom att skicka ut enkäter till företagare i kommunerna. Företagarna får bland annat svara på frågor som gäller service till företagen, tillämpning av lagar och regler, konkurrens från kommunens verksamheter samt tillgång på medarbetare med relevant kompetens.

    I år skickades enkäten till 66 134 företagare och svarsfrekvensen var 55 procent.

    Jag bryr mig inte om vad olika stoplskott säger men här är resultatet av hennes politik.

    SvaraRadera
  2. Ja fy fan. Kommentarer är SANNERLIGEN överflödiga!!!!

    SvaraRadera
  3. Hon vill inte lyssna till kommunens företagare för hon vet ju att dessa är negativa alltsååå Eller det är undersökningen som använder ojusta metoder alltsåå

    SvaraRadera
  4. Läs om hela undersökningen här

    http://www.svensktnaringsliv.se/fragor/foretagsklimat/foretagsklimat_12595.html

    och om Färgelanda som med Bondfångarna Bröderna Brothers vid rodret sjunkit som en sten med 41 placeringar i rankingen. Exklusive sociala avgifter kostar de oss nästan 100 000 kr i lön varje månad plus oräkneliga förluster oavbrutet.

    SvaraRadera
  5. Västnytt hade ett intressant inslag om skandalen i GBG... om saltade räkningar.....om att sitta på flera stolar samtidigt och granska och godkänna fakturor....say no more.....

    SvaraRadera
  6. Jag har hört från säkert håll att det föreligger bedrägerier och annat i Björnhuset. Bara en tidsfråga innan dom åker dit nu.

    SvaraRadera
  7. Kämpa på Bill!
    Hoppas att de olagliga hyresavtalen röstas ner i morgon på KS. Om även de avtalen röstas igenom sitter ja sägarna ännu värre till.

    SvaraRadera
  8. Statsåklagaren uppgav i Västnytt att brottsmisstankarna utvidgats till att gälla bedrägeri och trolöshet...

    SvaraRadera
  9. Visst är Socialdemokratin ohotad på ett område, det NEGATIVA!

    Negativ publicitet när det gäller Björnhuset och det riksbekanta mobbningsärendet är Socialdemokraternas svar på ansvar och förtroende inför väljarna.

    SvaraRadera
  10. Kenneth är väl ganska bra på badwill han med?

    Och att vi rasar i ranking på näringslivslistan har vi väl vår fina pysselstrateg att tacka för?!

    SvaraRadera
  11. Varför är ni så negativa till Ulla och Kenneth som styr och ställer i Färgelanda. Jag tycker kommunalråden i Färgelanda gör ett bra jobb. Vi blir bara fler och fler skattebetalare här i Uddevalla. Och tack för alla pengar som ni ger till er kommunchef, ekonomichef, skolchef m.fl. Deras skattepengar ger ett bra klirr här i Uddevalla.
    Numera Uddevallabo...

    SvaraRadera
  12. Är det inte dax att slänga ut den där pysselstrategen. Han har ju lyckats väldigt bra när vi nu rasat 41 platser ner.

    Vi är snart en kommun som är bäst på att vara sämst på allt!

    Och dom som ställt till med detta är väl inte läskunniga.

    SvaraRadera
  13. Undrar vad Kenneth säger när hans tillväxtmotor säger upp folk. Björnerud säger upp ett tiotal.

    Vad säger facket?

    SvaraRadera
  14. I augusti 2009 tipsade jag Uppdrag Granskning om en mycket intressant rapport från Växjö universitet:

    ”Forskare på Växjö universitet har nyligen släppt en rapport om kommunal korruption som inte är någon rolig läsning, särskilt inte för oss som bor i undanskymda byar i stort sett utan kommunal mediebevakning, där råttorna kan dansa ostört på borden.
    http://www.vxu.se/svi/statsvetenskap/om-korruptionsprojektet/Rapport1.pdf

    Vill ni uppmärksamma det ämnet önskar jag intensivt att ni granskar min kommun Färgelanda. ”


    Sedan dess har universitetet bytt namn till Linnéuniversitetet och jag återfinner inte rapporten, enbart information från Vetenskapsrådet om fortsatt forskning:


    Korruption bland svenska politiker kartläggs

    Sverige — ett land fritt från korruption. Eller håller den bilden på att förändras? Med en enkätundersökning bland 2000 av landets ledande politiker hoppas Mats Sjölin, professor vid Växjö universitet, kunna säga något om den saken.


    http://www.vr.se/huvudmeny/forskningvistodjer/humanioraochsamhallsvetenskap/demokratiforskning/korruptionblandsvenskapolitikerkartlaggs.4.5e8c90b8117f5bd550a80001764.html

    Dock kan man läsa om rapporten i den här artikeln i Svenska Dagbladet:

    http://www.svd.se/nyheter/inrikes/kommuner-redo-bryta-mot-lagen_3331627.svd

    SvaraRadera
  15. Varför så negativa. Försök att se positivt på det hela, vi har trots allt hela sju kommunen som är sämre än oss:)

    SvaraRadera
  16. KD:s Jonefelt berättade vid något tillfälle här att kommunen drog vittgående slutsatser när man kravlat sig uppåt några pinnhål och alla blev yra av glädje. Ska bli intressant att se och höra åtgärder med anledning av denna nergång - särskilt när kommunen nu varit så extremt om än selektivt välvillig till några företag.

    SvaraRadera
  17. Haha och hur f-n ser det ut i de kommunerna? :)

    SvaraRadera