måndag 3 maj 2010

KF:s beslut om Björnhuset överklagat!

Bill Östlund har överklagat KF:s beslut att ge företagen i Björnhuset ytterligare 16,5 mkr.

Östlund har överklagat beslutet, bl a på den grunden att det innefattar ett olagligt stöd till enskilda näringsidkare.

I överklagandet har Östlund även yrkat på inhibition. Om förvaltningsrätten bifaller yrkandet, innebär det att kommunen inte får betala ut de 16,5 mkr och att dessa pengar alltså kan räddas åt verksamheterna.

Nedan publicerar vi skälen för att beslutet i KF är olagligt, vilka Östlund angivit i överklagandet.

Skäl: Det överklagade beslutet innefattar ett individuellt inriktat stöd till enskilda näringsidkare som är otillåtet enligt 2 kap 8 § 2 st KL. Det överklagade beslutet strider därutöver mot kravet på att kommunerna skall förvalta sina medel på ett sådant sätt att kravet på god avkastning och betryggande säkerhet kan tillgodoses enligt 8 kap 2 § KL. Vidare är det överklagade beslutet tillkommet i olaga ordning, eftersom villkor som föreskrivits i kommunstyrelsens beredningsbeslut (KS § 78) inte är uppfyllt.

Bloggredaktionen

14 kommentarer:

  1. Gött. Hoppas att detta får stopp på svineriet med våra pengar.

    SvaraRadera
  2. Motståndet mot myglet lever.
    Tack Bill

    SvaraRadera
  3. Toppstyrda Centern kör på grund!

    Hur skall Järbo Centern ro denna grundstötta bottenlösa kommandobrygga i land?

    Att Centern har tagit "FAN" i båten visste vi långt tidigare, för säkerhets skull upplyste Torbjörn Jacobsson(C) fullmäktige från talarstolen sist, att Järbo Centern vill ro "FAN" i land!

    SvaraRadera
  4. Anders Bennersten3 maj 2010 kl. 19:22

    Bra jobbat Bill

    SvaraRadera
  5. Bra jobbat Bill.

    Jag kan även upplysa bloggens läsare om att Björneruds Gård verkställt uppsägningar på runt 10 personer.

    En del av personalen som är kvar jobbar tämligen mycket. Man kan ställa sig frågan om inte arbetstidslagen gäller dem....

    Tack för tillväxtmotorn Kenneth!

    Tack för de seriösa arbetstillfällen som följer dessa nyetableringar.

    Tack för vår kollektiva låneskuld.

    Tack för mig!

    SvaraRadera
  6. Ser bra ut. Borde gå. Horribelt annars. Bra att alla lagliga medel används för att motverka myglarna.

    SvaraRadera
  7. Såg programet på TV som visade vart västvärdens biståndspengar till Afganistan hade gått till. Inte faan gick dom till skolor etc. Varför tänkte jag på Björnhuset när jag såg programet??? Har de inga lagar i Afganistan?

    SvaraRadera
  8. Centern. JÄVLA IDIOTER. HUR FAN kunde ni rösta för det här JÄVLA TORSKFÖRSLAGET från UllaKennet???? Det är VI som bor i kommunen som är TORSKARNA. VI FÅR BETALA ERAN SKIT!!!
    Än en gång JÄVLA IDIOTER!!!

    SvaraRadera
  9. Vi kan inte ge bort mer pengar nu. Vi har inte råd heller. En som är kraftigt skuldsatt och som dessutom inte klarar av sina dagliga utgifter på de inkomster(skatter) man har (fattas ca 15 milj kr varje år = 1500 milj kr i Göteborg)) kan inte ohejdat ge bort stora summor. Stor möda skulle i stället läggas ned på att fundera över hur det hemska budgetläget skall rättas till. Fattar dom verkligen inte hur ansvarslösa dom är mot oss skattebetalare. Att dupera sina partikamrater att rösta för dessa upprepade gåvor gör inte saken bättre. Vart tar alla pengarna vägen? Det ter sig väldigt grumligt.

    SvaraRadera
  10. Revisorn ställer sig frågande till vad kommunen håller på med. Det gör bevisligen 50 kommuninvånare också (de som anmälde). Nu måste de förljugna oansvariga myglarna stoppas. Var är pengarna? Varför revs t.ex inte skorstenen? Denna rivning samt yttre markarbeten skulle ju enligt ramavtalet ingå i de 1:a 30 miljonerna. Ingen som har frågat! NÄHÄ. Vad faan är det som pågår !?? Specialanpassning av lokalerna. Det verkar som det även är vissa direktörer som har blivit specialanpassade.

    SvaraRadera
  11. Kalla fakta,Övertygad om..,tror på Gud,sanning,redovisning,lagen om offentlig upphandling,demokrati,civilkurage,hederlighet,kunskap,proffsighet,kommunallagen,empati mm är ord och uttryck som i värde har devalverats till nära noll i Färgelanda.

    Jag känner mig nedstämd. Höffer blev det så här??
    Blåsningen,akt 6 har börjat.

    SvaraRadera
  12. Tyvärr är det ju så i kommunen nu att koalitionen består av i första hand S, F, Vp. Dessa tre partier tillsammans har majoritet med en rösts övervikt. Visst har jag väl rätt? Visst är det väl så?

    Hur de andra partierna röstar spelar just nu ingen roll, så länge som Mygelkoalitionen S, F, Vp röstar tillsammans. Kanske något parti vill fjäska med S, F, Vp och därför röstar likadant som de, eller så röstar de tvärtemot. Beslutet blir ändå som S,F,Vp vill. Denna lata koalition bryr sig inte alls om presenterade fakta, utan tror att deras huvudlösa beslut ska vara glömda till valet, om de skyndar sig att avsluta t ex Björnhusrenoveringen enligt Mathusföretagens krav. Det är kanske därför det är så bråttom.

    SvaraRadera
  13. Till anonym 14.07

    Tillsammans har dessa tre partier 18 mandat i kommunfullmäktige.

    Totala antalet ledamöter är 35, så ditt konstaterande är riktigt.

    Detta fråntar dock inte centern ansvaret.

    Vart och ett parti får ta ansvar för sitt handlande oavsett om det hade kunnat ändra riktningen på beslutet eller inte.

    Tyvärr är det, som bloggen beskrivit, på det viset att det finns massa personliga intressen och vänskapsband som styr besluten.

    SvaraRadera
  14. Varför säger C att de nya kontrakten som inte är nya är bättre än de gamla när de ev ökade hyresintäkterna inte ens räcker till räntan på de nya 16,5 miljonerna?

    Lurendrejeriförsök är vad det är?

    Kenneth pratar fortfarande om kluster och till och med att han för sin inre syn såg att det skulle växa fram nya livsmedelsindustrier på tomten runt Björnhuset. Företagen står på kö sa han(KF)

    Det vore bra om han började med att läsa Logistemas utvärdering om synergieffekter(som inte finns).
    Sen kan han se till att kåken blir uppsnyggad. Men överlåt för Guds skull inte mer kosing till Jan Eriksson.
    Att fantisera är en sak men att förfara med skattemedel så här ansvarslöst är milt uttryckt beklagansvärt.

    SvaraRadera