onsdag 5 maj 2010

Tillväxtmotorn Björnhuset - 10 till får sparken!

Vi börjar nu skönja resultatet av vad 90 mkr - eller i vart fall en del av 90 mkr - kan åstadkomma.

Bohusläningen rapporterade igår att ytterligare 10 personer får sparken från Björnerud. Tack var rationaliseringar i maskinpark och anläggning, som kommuninvånarna finansierat, är nu arbetsstyrkan nere i 20.

Så sent som 2008 hade Björnerud nästan 40 anställda, vilket framgår av deras årsredovisning. På ett år har alltså kommunens skattepengar lett till att 20 människor förlorat sina jobb i tillväxtmotorn Björnhuset. Till detta skall läggas alla de som fått sparken från kommunen och alla jobb kommunen förlorade när Samhall flyttade från Björnhuset.

Grattis säger vi i första hand till kommunchefen Jan Eriksson, hans parhäst pysselstrategen, Fru Börjesson (S), Den beklagansvärde (FP) och stackars Ann-Marie Jacobsson (C). Även R. Ingemar Eriksson (V) förtjänar ett "hedersomnämnande", för att ha missbrukat sin ställning som förtroendevald.

Bloggredaktionen

3 kommentarer:

  1. Det skulle vara intressant att veta om facket är medveten om förhållandena på Björnhuset.

    SvaraRadera
  2. R.Eriksson kan inte förstå sambandet mellan att ge bort stora summor till bla Londondirektörer och därmed orsaka stora påfrestningar på den kommunala ekonomin samt att detta medför ett omedelbart behov att ge kommunalanställda sparken.
    Ulla försöker att ljuga bort verkligheten.
    Även om den sammanlagda förståndsmassan borde vara större inom facket så har de både lögnerna och lojalitetsfaktorn vv socarna att ta hänsyn till. Om de inte äger moral och skiter i sina medlemmar så är det lätt att de försöker sjunga med i Ullas ljugarevals. Om de nu bara kunde förstå att det kommer att bli ohållbart att dölja konsekvenserna så skulle de längre fram kunna framstå som de som sade i från till slut. Det handlar dock om vad den ledande fackmannen/kvinnan har för personlig moral. Är den noll så är den det.

    SvaraRadera
  3. I bästa fall är det så att det blir mindre arbetstillfällen! För det borde finnas en annan möjlighet till denna handling; INGA PENGAR, konkursrisk. Det är känt sedan tidigare att årsredovisningarna är usla och så långa förseningar att få igång utrustningen måste vara kritiskt för en redan dålig ekonomi!

    SvaraRadera