måndag 16 augusti 2010

Ang Bohusläningens hycklande

Det händer märkliga saker i Bohusläningens skumma lokaler.

Vi får in kommentarer från läsare som säger sig ha blivit censurerade, när de försökt att kommentera Bohusläningens artikel om Bloggen och Den beklagansvärdes "förslag" om nollvision mot mobbning.

Häromdagen riktade ju Bohusläningen och dess chefredaktör hårda angrepp mot Bloggen för missbruk av yttrandefriheten - hon gillade inte att Bloggen kritiserade tidningens partikollega Kenneth Carlsson (FP). Själv framställde hon sig själv och tidningen som yttrandfrihetens främste försvarare och framföll vikten av det öppna samtalet.

Under helgen droppade det emellertid in kommentarer till Bloggen från läsare, som visar att Bohusläningens förhållande till yttrandefriheten är betydligt mer ansträngt än vad chefredaktör Sundhage vill ge sken av. Ja, yttrandefriheten på Bohusläningen är tydligen så hårt beskuren, att den inte ens tillåter allmänheten att ha kritiska synpunkter på tidningens rapportering om Bloggen och Den beklagansvärdes "mobbningsförslag". Detta var i alla fall vad läsarna meddelade Bloggen, eftersom de uppgav att de inte fick sina kommentarer publicerade hos Bohusläningen. När vi läste igenom Bohusläningens nätupplaga visade det sig att uppgifterna stämde.

I detta läge - när så att säga Bohusläningens arbetsmetoder avslöjats och allmänheten kommit på tidningen med byxorna nere - var goda råd dyra. "Vad göra?" tänkte säkert chefredaktör Sundhage. "Här handlar det om skadehantering", tänkte Sundhage. "Jag måste i första hand se till att det inte blir en skandal som skadar mig själv och tidningen".

Resultatet av Sundhages tankeverksamhet ser vi i dagens nätupplaga av Bohusläningen. Signaturen "Stigenbo", som enligt sin kommentar till Bloggen försökt få in sin kommentar fyra! gånger utan framgång, har till slut fått den publicerad i Bohusläningen. Stigenbos kommentar är daterad en dag före Per Ekeroths kommentar, men var alltså "försvunnen" i flera dagar. Och det var ju en evinnerlig tur - för yttrandefriheten och för det öppna samtalet - att Bohusläningen "lyckades hitta" Stigenbos försvunna kommentar.

Visst är det underbart att man kan lita på Bohusläningen och dess kamp för yttrandefriheten, även om det krävs att tidningen blir påmind om sina skyldigheter på Bloggen. Vi önskar Bohusläningen fortsatt lycka till i sitt arbete för Folkpartiet i valrörelsen.

Idag är det 34 dagar kvar till valet.

Bloggredaktionen

13 kommentarer:

  1. Bohusläningen vad är det?????

    En toarulle?

    En megafon för liberalernas svarta får?

    Ett ark av spypåsar?

    SvaraRadera
  2. Tack vare Bloggen fick Bohusläningen krypa till ”korset”… Stort!

    SvaraRadera
  3. Kan Sundhage sitta kvar?

    SvaraRadera
  4. Bohusläningen gör en pudel…… looooooooooool!

    SvaraRadera
  5. Det är väl bra att BHN tar sitt ansvar för yttrandefriheten:)

    SvaraRadera
  6. Låt rikitiga profiler ta över tidningen.
    Personer med lite jävlar anamma som Emma Wange och Ulf Blomgren.

    SvaraRadera
  7. Har Sundhage drabbats av panik?

    Gå ut gott folk och läs under
    Sundhages inlägg om "feg blogg i Färgelanda".
    Nu har helt plötsligt Fabians försvunna samt andra personers kommentarer kommit ut. Vad fan händer?

    Det märks hur tydligt Sundhage följer hembygdsbloggen och kommentarerna på just denna blogg. Läs gärna Fabians kommentar här på hembygdsbloggen där han funderar om det kan vara ett tekniskt problem hos Bohusläningen som orsakat kommentarsbortfall.

    Här gav Fabian utan vetskap möjligtvis en lösning åt en stressad Sundhage. Vips så kommer just detta ut på Bohusläningens sida. Tekniskt problem hävdar nu Bohusläningen! Bullshit!

    Förtroendet är helt förbrukat för Bohusläningen! Sanna mina ord! Avslöjade in på bara skinnet!

    Tack Fabian för din redogörelse. Kanon!

    SvaraRadera
  8. Demokrat i en diktatur16 augusti 2010 kl. 15:15

    Ödesdigert spel i Färgelanda!

    I ett samhälle finns olika maktstrukturer.
    Det kan röra sig om politiska, ekonomiska etc. Vi kallar dessa maktstrukturer för makteliter t.e.x fackföreningar, politiska partier eller Svenskt Näringsliv.

    Härskarklass är en annan term. Då styr man allt: ekonomi, politik, produktion , tro, tvångsmakt mm.

    Det som händer i Färgelanda är skrämmande.
    Skattemedel har pumpats in i privata bolag som är starkt förknippade med politiken på privata planet.

    När människor demonstrerar mot den vårdslösa hanteringen hyr politiken in tvångsmakt vid fullmäktige. Det är väl en tidsfråga innan schäferhundar jagar våra barn i skolan. Var är väktarna som folket bett om?

    När folket endast har en livlina kvar för att lyckats få sina röster hörda träder pressen in för att tysta bloggen. En lokalredaktion har blivit propagandakontor åt den politiska makten i Färgelanda.

    Färgelanda kommun uppfyller alla faktorer som innefattar "härskarklass". Härskarklass är ett annat ord för diktatur. Demokratin är satt ur spel i Färgelanda. En känslsa av socialiststat i miniatyr smyger sig sakta över oss. En stat där små barn behandlas som brickor i politiskt rävspel. Där propagandakontoret lovordar de fulaste rävarna. Ett kontor som egentligen skall medverka till att uppehålla demokratins värdegrund.

    Hembygdsrörelsen hör opp!
    Ni är vårt hopp!
    Ge aldrig upp!

    SvaraRadera
  9. Dom som drabbats av censuren på Bohusläningens debattredaktion och inte fått in insändare, eller varit tvungna att ändra i texten så att det skall passa Bohusläningens uppfattning, är säkert inte förvånade det minsta. Jag är det i alla fall inte.

    SvaraRadera
  10. Jag följer med intresse de senaste utvecklingar kring bloggen och Bohusläningen.

    Bohusläningen verkar reta sig på bloggens anonymitet.


    Själv har jag direkta erfarenheter av i våras när systertidningen TTELA var hemma hos mig. Journalisten intervjuade mig i över en timme och fotografen tog ett antal foton. Allt kretsade kring Arena Vänersborg och att jag offentligt var beredd at tycka saker om S Anders Larsson och hans mörkandet.

    Sedan blev det ingenting.

    Så anonymitet eller ej är nog skit samma när det man har att säga ändå inte passar redaktions beslutsfattarna i smaken. Bohusläningens angrepp på bloggen är mer en merit än någonting annat.

    SvaraRadera
  11. Hörru Bucci!

    Hur går det med Toppaffären?

    SvaraRadera
  12. Utvecklingar i Toppaffären kan du följa på denna sida
    http://vanersborg.vansterpartiet.se/?p=2133

    Den Nya Välfärden driver ärrendet hos EU Kommissionen i Bryssels - kan sluta med att Hammar Nordic Plugg AB måste betala 9 mkr tillbaka till Vänersborgs skattebetalare oavsett vad de tre kommunalråden tycker om det.

    Skatteverket har också krävt ett antal kronor som har undanhållits dem. Fastighets AB Vänersborg samtycker inte och därför borde den delen numera finnas hos förvaltningsrätten i Göteborg.

    http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=125&grupp=3607&artikel=3824374&sida=5

    Jag känner också till att det har funnits någon anonym polisanmälan som förra året kördes hela vägen till riksåklagaren, vet dock ej statusen på den idag.

    SvaraRadera
  13. Krister Gustafsson16 augusti 2010 kl. 20:46

    Många vackra saker skrivs på den här bloggen (ok, en del mindre vackra också), och det är ju det som är grejen med yttrandefrihet och demokrati. Att jag som tänkare och reflekterare, fritt kan delge mina åsikter till omvärlden är grunden för vad de allra flesta av oss tror på.

    Självklart skall detta ske i en ton som undviker personangrepp på folks lyte, anhöriga familjemedlemmar samt status på eventuella husdjur.............

    Bloggen får här från mig lite kritik, då jag anser att man inte alltid klarar av att uppfylla dessa kriterier.
    Notera: Min åsikt och min rätt att kritisera är inte med automatik en objektiv sanning. Dock har jag alltid denna rätt i en sann demokrati.

    Det är liksom här det går snett för Bohusläningen och Chefredaktör Sundhage.

    Bohusläningen tar (som det verkar) ställning för ett parti, utan att riktigt förstå denna ilska som ett sådant här ställningstagande väcker i Färgelanda. Att sedan Sundhage personligen (Sundhage är i mina ögon ingen privatperson, när hon skriver på sin "redaktörsblogg") angriper bloggen får nog ses som ett exempel på dåligt källforskande.

    Jag tror faktiskt inte Sundhage är medveten om hur föraktat det politiska etablissemanget i Färgelanda faktiskt är.

    Hur den vanlige, den bekymrade, den svikne, den ledsne, den förbisedde, den mobbade, den förbannade (det här är en stor grupp), den utstötte, (för all del, som undertecknad, den utflyttade) samt den i största allmänhet illa behandlade "MEDBORGAREN" faktiskt tar illa upp när hans dagstidning verkar ta ställning för hans plågoandar.

    Det tro f-n att detta väcker ont blod hos folk, och det skall det göra. Fri press (och rätten till denna) är inget att skoja om. Den dag man ifrågasätter en morgontidnings opartiskhet i en fri demokrati, så ifrågasätter man vissa av de grundstenar vi bygger vårt samhälle på.

    För övrigt är en av dessa grundstenar: Rätten att vara anonym!!!!!

    SvaraRadera