tisdag 31 augusti 2010

Ellenö - kommunens framtid?

För en gångs skull kan vi i dagens Bohusläningen läsa om något positivt som händer i kommunen.

Det handlar om nya hyresrätter, som Valbohem nu börjar bygga i natursköna Ellenö.

Det är i Ellenö som dörren öppnas mot befolkningscentra söderut, där kapitalstarka grupper med god utbildning och höga inkomster bor. Ellenö - med pendlingsavstånd till Uddevalla - erbjuder även ett konkurrenskraftigt alternativ för många barnfamiljer, som idag bor i Uddevalla med omnejd.

Valbohem med VD Bengt Sundholm har insett möjligheterna - men inte bara för Ellenö, utan för Färgelanda kommun i stort. Sundholm vill nu gå vidare och bygga fler attraktiva boenden i Ellenö. Han behöver dock hjälp av politikerna för att kunna förverkliga utvecklingsplanerna.

Moderaterna har lagt ett förslag om att bygga kommunens nya demensboende i Ellenö och stödjer också annan nybyggnation av bostäder i Ellenö, inklusive de som Valbohem planerar att bygga.

Idag är det 19 dagar kvar till valet.

Bloggredaktionen

14 kommentarer:

  1. Gud vet att vi behöver förändring till det bättre...

    SvaraRadera
  2. 11.52
    Då vet Gud också att han behöver ta ett allvarligt samtal med Kenneth. Ett mycket långt sabbatsår för Kenneth kanske blir resultatet av det samtalet?

    SvaraRadera
  3. Skicka honom till riksdagen. Då gör han inget dumt här och i Stockholm räcker inte hans röst och befängda ideer långt.

    SvaraRadera
  4. 13:24
    Deras förlust är vår förtjänst:)

    SvaraRadera
  5. Dessvärre väljer många riksdagsledamöter att sitta kvar i sina hemkommuners kf - och skolkar från kommunerna. Det har Dagens Nyheter i dagarna visat i en artikel som väckt mycket uppmärksamhet.
    Här finns artikeln:

    http://www.dn.se/nyheter/valet2010/politiker-skolkar-fran-fortroendeuppdrag-1.1161339

    SvaraRadera
  6. Argus
    Även om jag inte har så vääääärst mycket över för 08-orna så är frågan om jag skulle önska min värsta ovän en sån sak. Jag menar KC i Sthlm. Stackars 08:or...

    SvaraRadera
  7. Jag vill inte prata skit om Kennet. Men faktum är att han inte lyckats särdeles bra som högsta hönset bland politikerna. Det blev lite för mycket hönsgård. Han behöver nog vila upp sig lite den gode Kennet.

    SvaraRadera
  8. Är det pendlingsavstånd,till Uddevalla, samt naturskönhet som avgör kommunens framtida utbyggnad så skall man expandera i Nättjebacka! Kring Långhalmen är det väl så vackert som i Ellenö!

    SvaraRadera
  9. Vill börja med att säga, att jag tycker det är rätt att satsa på Ellenö.
    Helt rätt att försöka få hit driftigt folk med utb och fet plånbok.

    Men en fundering jag har:

    Om man nu har pengar så har man troligtvis råd att bosätta sig i Uddevalla och ut mot kusten, varför då flytta till Ellenö?(f´låt Ellenö´are) Så risken finns ju att dessa personer stannar i Uddevalla, eller?

    Då återstår folk av samma skrot och korn som vi som redan bor här odriftiga, outb, fattiga, helt vanliga barnfamiljer :-)

    Då har jag en fundering till:

    Kommer barnfamiljer flytta till Ellenö som varken har dagis eller skola? Tror knappast det lockar att först köra norrut för att lämna barn för att sedan åka förbi hemmet på väg söderut?

    Nu låter jag ju fan så negativ, men det var som sagt bara några funderingar som jag ville dela med mig av :-)

    Känslan är lite likt det där Björnhuset(hemska tanke) "att nu jävlar ska här åkas" Det bara bubblar av ideér från höger och t o m från vänster!!

    Men jag slutar som jag började. Helt rätt att satsa på Ellenö. Men jag hoppas att det kommer att satsas med måtta och TANKE!
    Inte som i Björnhuset så att det kommer att finnas pengar kvar till resten av kommunen!

    mvh Stigenbo

    SvaraRadera
  10. Med nuvarande politiska och administrativa ledning kommer varenda lysande idé att sjunka som en sten.
    Det handlar inte om Ellenö eller Nättjebacka, natursköna platser båda, med stor potentia, särskilt som det inte vimlar av så vackra platser i Uddevalla där det ligger en bilfabrik och en stenkross och inte bostäder vid fjorden och folk bor utan vackra vyer.
    Men vi kan inte låta kommunen styras av uppblåsta fåntrattar och bondfångare, då fungerar ingenting.

    SvaraRadera
  11. Till Stigenbo.
    Håller helt med dig om att all utveckling skall växa fram av egen kraft så att säga.
    Men en kommun måste ha visioner. Sen skall det naturligtvis ej vara fantasivisioner.
    All utveckling utgår från en vision. Annars gör vi "som vi alltid har gjort" Om visionen skall realiseras måste ändå något initiera förändringsprocessen.
    Tyvärr saknades visioner när Stigens skola lades ned. I alla fall om man inte hade visionen att låta Stigen "Självdö"
    Men som sagt man lät detta ske utan att tänka "hur vill vi att Stigen skall ha utvecklats om t.ex 10 år?"
    Nu är jag helt övertygad om att med Bengt Sundholm vid ratten kommer en ny Björnhus skandal aldrig att kunna ske. En annan fråga som du också tog upp är om man tror på visionen. Jag är inte moderat och har inget med förslaget att göra men jag tycker det verkar intressant. En satsning i symbios med Sundholm är fullt realistisk.
    Avslutningsvis vill jag önska Stigen lycka till med Er Friskola och övriga visioner.

    SvaraRadera
  12. Lägg ner alla skolorna och ålderdomshemmen som finns nu i Färgelanda kommun och bygg nytt i Ellenö istället. Kanske kan det dra Uddevallabor till att bosätta sig i Ellenö. Att de som bor norrut i kommunen inte orkar åka till Ellenö struntar vi i. de är ju bara vanliga fåntrattar utan plånbok, det gör inget om de flyttar... Hej å hå vad visionerna gå...

    Åh säg för guds skull att ni satsar på miljön genom att bygga i Ellenö. Å bygg sen Dalslands ring så långt från ellenö som det bara går, för det är ingen som vill bo närmare Dalslands ring än tre mil, för det kommer att tjuta i bildäckena och vroooom motorerna på Dalslands ring minst tre mil bort. De där motorerna spyr ut väldigt mycke avgaser också å det vill vi inte ha i Ellenö eller Färgelanda centrum. Flytta sen Kroppefjälls vandringsleder till Ellenö också, för inga turister vill vandra och bo vid kroppefjäll med alla stora vägar o vindkraftverk som viner dygnet runt och dagarna i ända och alla motorljud från Dalslands ring som kommer å överrösta orrarna och tjädrarna på <Kroppefjäll. Dä ä bättre att turistera bor i Ellenö också så får de inte så långt å åka.

    SvaraRadera
  13. I Färgelanda centrala delar saknas idag lediga bostäder. I Högsäter,Ödeborg och Stigen finns fler lediga bostäder. För mig framstår det, att människor vill bo i Färgelanda, med tillgång till den service som erbjudes där,även om det är något begränsad. Valbohem borde således satsa sina resurser på att bygga i centrum. Fler boende bättre service.
    Ellnö en plats för rika!!!??? Är en utopi.

    SvaraRadera
  14. Kl 12,05:

    Du har samma tänk som Ulla,Kenneth och Edgardo!

    "det framstår för dig,att människor vill bo i Färgelanda"

    Tro fan det när dina likatänkande lägger ner den servicen vi har (hade)!

    SvaraRadera