fredag 3 september 2010

SD + FP = sant?

Bloggen har tagit del av Sverigedemokraternas valsedel i kommunvalet och konstaterar att den toppas av Leif A Westbom, som tidigare mest gjort sig känd för att slänga luren i örat på journalister.

SD är ju ett förhållandevis nytt parti i kommunen, vilket delvis kan förklara varför valsedeln endast rymmer tre namn. I förra valet fick partiet ett mandat i KF, trots att man inte hade någon officiell kandidat. I stundande val lär partiet - med hjälp av framgångar på riksplanet - åtminstone knipa ett mandat.

Sedan tidigare har Westbom goda kontakter med Kenneth Carlsson (FP) och Carlsson har också offentligt - i en insändare i Bohusläningen - bedyrat sitt stora förtroende för Westbom. Ett möjligt scenario efter valet är därför att Westbom bildar opposition ihop med en sargad Carlsson och hans FP.

Det är dock högst osäkert om Westbom vill sänka sig så lågt, som till att samarbeta med Carlsson och FP. Westbom - som är en gammal räv - överväger sannolikt noga de politiska riskerna med att förknippas med FP, som för de flesta är liktydigt med omoral och korruption.

Idag är det 16 dagar kvar till valet.

Bloggredaktionen

6 kommentarer:

  1. Om westbom är rädd för att förknippas med korruption så återstår endast för Westbom att fika tillsammans med Kd och M vilket kanske inte heller blir spänningsfrittt.

    Så det kan bli!

    SvaraRadera
  2. Jag tror Westbom väljer bort Kennet.

    SvaraRadera
  3. Westbom har väll varit medlem i både M och KD, så vi får väll se hur länge SD står ut med honom.

    SvaraRadera
  4. Kenneth berättar på sin blogg att han inte kommer att närvara på fullmäktigemötet den 15/9. Som förklaring till sin frånvaro anger Kenneth att han tillsammans med övriga familjen kommer att fira sonens 20-årsdag i Växjö.

    ANSVAR&KONSEKVENS

    Detta fullmäktige mina vänner, är sista tillfället för oss medborgare att försöka få svar från politikerna på våra frågor. Svar som skall vägleda oss i vårt beslut av vilken röstsedel vi skall lägga i urnan.

    Detta fullmäktige är 4 dagar före valet.
    Betänk även att Kenneth innehar den högsta politiska positionen i kommunen. Att inte närvara utan GODTAGBART skäl är tjänstefel.

    Även i min värld finns givetvis godtagbara anledningar att inte närvara vid viktiga möten.
    Exempel: Begravning (anhörigs, nära väns eller egen), barnafödsel, sjukdom (inte lite snuva), allvarlig sjukdom i familjen, sedan länge planerad semesterresa etc.

    Att en son skall fira sin 20-årsdag hör definitivt inte dit.

    Nej, vad Kenneth gör är givetvis ett bevis på oerhörd FEGTHET! Det är dessutom en skymf mot demokratin, eftersom allmänhetens frågestund är ett viktigt demokratiforum.

    Han vågar helt enkelt inte visa sig där eftersom han vet att det kommer att komma en mängd känsliga frågor som vi medborgare önskar svar på.

    Kenneth skrev något om att pissa i byxorna på sin blogg för någon vecka sedan. Det kanske är det han gjort?



    Givetvis finns några godtagbara anledningar att inte närvar

    SvaraRadera
  5. Undrar om Färgelandaborna har förstått allvaret.
    GT tar upp ett exempel i dag. Det står

    "FÄRGELANDA KOMMUN har inte haft något som helst ansvar för utvecklingen av företagscentret Björnhuset,vars kostnader överskridit alla gränser många gånger om. Det säger kommunchefen Jan Eriksson i ett brev till konkurrensverket.
    Nej det är ju bara kommuninvånarnas skattepengar som satsats i projektet. Om dem kan inte kommunen ju inte ansvara för" slut citat.
    MITT I PRICK Exakt lika tydligt som bloggen skulle kunna beskrivit verklighetens Färgelanda.
    Förutom att det som sker är en tragedi för Färgelanda så skäms man ju över att så många får reda på att våra politiker är ansvarslösa stollar.

    SvaraRadera
  6. Har det gått in i Folks huvuden hur illa vi ligger till.
    Folk på stan pratar om sina idiologier. Det är kanske så det blir.
    Men för helvete Färgeland står ju inför en katastrof. Rikspolitiken påverkar oss naturligtvis men inte så direkt som en jättestor nedskärning i verksamheterna redan nästa år samt skattehöjninga som bara går in i ett svart hål
    Efter valet kommer sanningen fram. På bara två år har ekonomin raserats. Observera att det är inte verksamheterna som har blivit dyrare utan det är en gränslös misshushållning (snällt sagt ) som har skett.
    Denna måste naturligtvi omedelbart stoppas.
    Fler lärare i skolan t.ex. Vem skall nu betala det? Mer resurser till vården. Vem skall betala det? osv
    Bohusläningen visade ju kommunens egna siffror att verksamheternas kostnader måste (lagstadgad ballans ) sänkas från 305 till 284 miljoner kronor. 21 Miljoner kronor alltså. Därtill kommer att Björnhusets kapitalkostnader visst inte var budgeterade.
    Då är vi uppe i minst 26 miljoner. Lägg därtill att det som i år kostade 305 miljoner inte kostar 305 miljoner utan har ökat med löneökningar till personal osv. Säg att dessa kostnader har ökat med 2 %. Detta motsvarar 300x2%= 6 miljoner som vi också skall ha täckning för. Alltså 32 miljoner skall kostnaderna skäras ned med. Då räcker det inte med att lägga ned en musikskola eller att dra in på leksaker och mat till dagis osv. Tror nog att folk på stan går runt ock tänker att det ordnar sig nog för det har det alltid gjor. Men så är det inte denna gången. Två fasansfulla år med en före detta skalbolagsdirektör vid ratten har satt fruktansvärda avtryck i ekonomin. Just nu kör vi på checkkrediten. Jag skojar inte. Titta i komunstyrelseprotokoll får Ni se.
    Ja,Ja om de inbitna socialdemokrater och faktiskt i viss mån centerpartistern inte tänker efter så får vi väl låta allt rasa då.
    Vänsterpartisterna i färgelanda går inte att ta på allvar. Knappat folkpartisterna heller(Gäller ej Tommy).

    SvaraRadera