måndag 20 december 2010

Alliansen tar bladet från mun

I dagens Bohusläningen (klicka på länken) ger två representanter för Alliansen - kommunalrådet Peter Johansson (KD) och f.d. kommunalrådet Ann-Marie Jacobsson (C) - sin bild av läget i den infekterade frågan om f.d. kommunchefen och ekonomichefen. Utan att på något sätt favoriseras - snarare tvärtom - ges de en sportslig chans att kommentera den senaste tidens händelseutveckling.

Artiklarna innehåller dessutom en hel del relevanta faktauppgifter, något vi inte varit bortskämda med på senare tid, men som är nödvändigt för att kunna bilda sig en uppfattning utifrån ett objektivt perspektiv.

Bl.a. refereras i artiklarna direkt till Ernst & Young-rapporten och det beskrivs i detalj hur de båda tjänstemännen överskridit sina befogenheter. Kommunens åtgärder mot f.d. kommunchefen och ekonomichefen förklarar Peter Johansson med att alliansens politiker nu tar sitt ansvar som folkvalda. "- Det är bara att läsa innantill i Ernst & Young-rapporten för att förstå det", fortsätter Peter.

Tidningens läsare har hittills matats med flera ensidiga artiklar, där lokalredaktörskan Jenny Borg låtit oppositionsrådet Ulla Börjesson (S) härja fritt. Källgranskningen har inte fungerat och har kompletterats med en - som det förefaller - ideologiskt betingad faktaselektering och vinkling från Jenny Borgs sida.

Bohusläningen har härigenom upphört med att producera en seriös journalistisk produkt. Istället har den kommit att bli ett partipolitiskt språkrör för den lokala S-klubben i Färgelanda. Det är läsarna och kommuninvånarna som blivit lidande.

Talande nog lyckades inte Ulf Blomgren - reportern som skrev dagens artiklar - att nå Ulla Börjesson. Ulla Börjesson uttalar sig tydligen enbart för Jenny Borg - sannolikt för att hon vill vara tillförsäkrad en förmånlig behandling och tillrättalagda reportage.

I dagens artiklar ställdes sannerligen inga snälla frågor. Det var "raka rör" som det brukar heta och Peter Johansson samt Ann-Marie Jacobsson svarade med samma mynt.

Den som gav rakast och tydligast svar var faktiskt Ann-Marie, som även - klädsamt nog - var självkritisk och tog på sig ansvar för en del av debaclet i Björnhuset.

Ann-Marie fick frågan: "-Finns det inget politiskt ansvar i Björnhusaffären?" Svar: "-Det är ju det vi tar nu".
Ann-Marie fick följdfrågan: "Med att sparka tjänstemän, menar du?" Svar: "-Ja"

Härligt raka svar utan omsvep och krusiduller! Detta är precis vad folk vill höra! Det är besked av det här slaget som visar på handlingskraft och som inger förtroende. Mer av den varan tack!

Bloggen har tidigare - med all rätt - varit kritisk mot Ann-Marie, men hon visar nu med eftertryck att hon är en slipad politiker med potential.

Bloggredaktionen


8 kommentarer:

  1. Befriande att få läsa lite fakta i Bohusläningen. Ingen uppviglande ton där inte. De frågor som allmänheten vill skall besvaras fanns också med. De om politikernas ansvar t.ex Tyvärr var det bara alliansen som fick dessa då Ulla inte kunde nås.
    Ulla har i och för sig redan torgfört sin ansvarslösa syn på det hela. Men hon kanske kunde ha fått en chans att ge en mer respektabel och nyanserad bild av vad hon har menat med sina obalanserade utfall i de senaste artiklarna.
    Eller så är det bra som det är med denna fråga nu.
    Nu är det ett respektabelt och ansvarsfyllt uppbyggnadsarbete som måste ta vid.
    Tror säkert alliansen kommer att fixa detta.

    SvaraRadera
  2. Ja, Jennys frågor till Alliansens partier har ju uteslutande varit av karaktären: "Har du slutat slå din fru?"

    SvaraRadera
  3. Politikerna har inte tagit sitt ansvar,det är väljarna som röstat bort några få!Nu försöker några klamra sig kvar,vid makten,med att avskeda tjänstemän!Detta räcker inte,fler politiker måste träda tillbaka!Ulla Börjesson är värsta exemplet!Avskedandet av tjänstemän är helt rätt,men fler måste bort från sina befattningar,antingen avskedas eller omplaceras!

    SvaraRadera
  4. Fast i dagens bohusläning är hon i farten igen Jenny Borg! Att dom har henne kvar. Uppenbart ställningstagande är inte ok. Dessutom med enbart ordsvamel och inga fakta. Ulf kom tillbaka igen.

    SvaraRadera
  5. Helt dj-a otroligt. Nu har vi en opposition som med alla medel försvarar kommunchefen mot kommunen. Snacka om att fortsätta göra skada. Dagens(tisd) artikel i Bohusläningen är ett led i detta.
    Det är ju ett pågående personalärende!!??

    SvaraRadera
  6. Dagens ros till Ulf På Bohuslänigen för sin mycket sympatiska och okritiska artiklar. Fick en god känsla av att läsa en annons.

    SvaraRadera
  7. Det blir helt säkert så att när Ulla har malt på ett tag så kommer hela djävla härvan i Björnhuset att nystas upp. Då skall jag gratulera Ulla.
    Annars tycker jag det är tragiskt att höra delar av oppositionen. Sandlådenivå är för snällt sagt.
    Vad som är rätt eller fel i handläggningen är för mig av mindre betydelse. Antar dock att det sker på ett någorlunda rätt sätt när en erfaren arbetsrättsjurist sköter detta.
    Det viktiga är att kommunchefen avskiljdes från tjänsten.
    Det var också viktigt att se att det inte utan vidare skedde med miljongåvor.
    Om det i sista änden visar sig att det skulle kosta något så förstår medborgarna att det sker på arbetsrättsliga grunder.
    framtidsoptimist

    SvaraRadera
  8. Jenny är väldigt produktiv. Ulla ringer-Jenny skriver!
    Dyra advokatkostnader var den braskande rubriken i dag.
    Hur många timmar advokaten behöver för att se till att avskedandet blir riktigt är det dock ingen som vet.

    Ulla ser väl till att det blir många timmar förstås. Dessutom kan agerandet påverka resultatet om det blir en tvist. Skadligt för oss kommuninvånare och tragiskt!

    SvaraRadera