torsdag 16 december 2010

Fadäs i KF

Bloggen vill gärna delge er en fadäs från gårdagens KF, som speglar den låga nivån på oppositionens politiska arbete.

Edgardos språksvårigheter fick igår en ny dimension, när Ulla från talarstolen bad om ursäkt. Ursäkten rörde det faktum att Ulla skrivit att Edgardo var sosse på hans interpellation ang kommunens hantering av kommunchefsfrågan.

Bakgrund:
S och V hade lämnat in två helt likalydande interpellationer. Den ena underskriven av Ulla Börjesson (S) och den andra Edgardo Varas (S).


"Samarbetet" mellan S och stämpeldynan V är tydligen mer långtgående än vad många trott - S agerar spökskrivare åt V och författar deras politiska förslag. Ulla skickar sedan över förslagen till Edgardos dator, som sedan Edgardo torgför i Vänsterpartiets namn.

Redan det faktum att interpellationerna var likalydande gav ju anledning till misstanke, om att det låg en hund begraven. När Edgardo dessutom inte förstod att han skulle byta ut S mot V, utan lämnade in intepellationen till kommunkontoret som sosse, så var den pinsamma fadäsen ett faktum. Och det var därför som Ulla var tvungen att förklara sig. Edgardo däremot sa inte ett ord.

Bloggen föreslår att Ulla i fortsättningen tar höjd för Edgardos uppenbara lässvårigheter och noga korrekturläser de politiska förslag som hon skriver för Vänsterpartiets räkning. På så sätt undviker man att liknande pinsamma intermezzon uppstår i framtiden.

Bloggredaktionen

12 kommentarer:

  1. Tänkte inte på det! Lite roligt är det allt!

    SvaraRadera
  2. Detta förklarar en hel del......

    SvaraRadera
  3. Ni utelämnar det värsta skattehöjning med 1.50 Lögnerna beträffande hanteringen av personalärendet. Det är nog på tiden att någon startar en ny blogg som redovisar den nuvarande majoritetens taskspeleri.

    SvaraRadera
  4. Gud så pinsamt..... kan inte vi också få Edgardos emailaddress.... lol....

    SvaraRadera
  5. En människa som svär,skriker och hotar har helt enkelt bristande kunskaper och slut på argument!S-politiker och fackpampar har ofta använt dessa metoder,för att skrämma in sina väljare i ledet!Denna tid är förbi nu! Idag gäller saklighet och gediget kunnande för att nå resultat!Det är fler arbetare som röstar på M än S ! Vid varje nytt val kommer cirka 0,5 miljoner högutbildade nya väljare till,dessa skrämmer man inte in i ett parti!

    SvaraRadera
  6. Jaha, då har alltså Ulla börjat pimpa Edgardo när nu Kennet slitits ut... så kan det gå...

    SvaraRadera
  7. Denna gedigna borgerliga majoritet ni fäster så stort förtroende för hade ju majoriteten även i förra mandatperioden även om det ändrades då Ann Marie fegade ur, vad jag minns så hände det inte så mycket då förutom
    att Ann Marie Mer eller mindre gav kommunchefen fria händer i björnhusfrågan utan att konferera med övriga i dåtidens majoritet, Det är inte mång som tänker på det idag när diskussionen gårom offentlig upphandling.
    Kan man inte tycka att då/nutidens majoritet kunnat reagera och krävt offentlig upphandling. Jag tror inte att det var skolfrågan som fick Ann Marie att ta en paus utan jag tror det var björnhusaffären.

    SvaraRadera
  8. Fädäs på kommunens hemsida

    Någon är ute på hal is:

    2010-12-15
    Nu går det att åka skridskor vid Valbohallen

    Nu har planen vid Valbohallen i Färgelanda spolats och fryst till en fin is att åka på.
    Ha så kul men glöm inte hjälmen!

    Jag letade efter isen vid Valbohallen/Tempo, men det var bara små fläckar.

    SvaraRadera
  9. Oj, en fadäs av mig. fadäs och inget annat.

    SvaraRadera
  10. Som 21:07 skriver fanns ju de borgerliga politikerna med före valet och kunde agerat
    redan då (innan det gick för långt). Inte för att jag tror att S och V är utan skuld, utan för att jag tycker bloggredaktionen ska resonera rättvist. Folk är inte dummare än att de kan tänka själva och detta kategoriska försök till att få folk att tro att det bara skulle vara S o V:s agerande (+ FP)är inte hela sanningen.
    Vad som framkommer här verkar vara ett verkligt politikerförakt mellan blocken vilket är mycket egendomligt då dom så att säga "sitter i samma båt". (eller är det möjligen nån sorts satir?) Bloggen skriver mycket om oppositionens agerande på KF, men lika intressant skulle vara att få reda på
    M:s, Kd:s och C:s agerande på dessa möten. För inte sitter väl dom tysta? Eller....?

    SvaraRadera
  11. I dagens Bohusläning säger Ulla än en gång att hon inte har sett något i Ernst&Youngs rapporet som gör att man måste ta till såna åtgärder.
    De bloggläsare som har sett det av Ernst&Youngs rapport som bloggen har lagt ut måste ju undra om hon är riktigt klok!!!!!
    Tack Gode Gud för att hon är borta från makten. Amen.
    I artikeln där hon pratar om "bödlar" har Bohusläningen givit henne beteckningen SD.
    Kanske en följd av att V har snott S-beteckningen(vid förra Kf)

    SvaraRadera
  12. Nu får vi glädjas åt de förtroendeingivande åtgärderna som vidtages.
    Tycker vi skall sluta tjata om vem som har bidragit mest till förfallet.
    Det leder inte framåt.
    Färgelanda har inte tid och råd att hålla på i sandlådan.
    Jag hurrar för varje avprogramerad politiker som börjar ta ett verkligt ansvar.
    De som fortfarande inte har förstått sitt ansvar är bara att beklaga,

    SvaraRadera