fredag 10 december 2010

Utvecklingen går vidare - trots allt

Vänsterpartierna i Färgelanda (S, FP och V) har som bekant valt att göra partipolitik av personalärendet Jan Eriksson. Och det är möjligt att de lyckas vinna några kortlivade poäng med medias hjälp, men frågan är till vilket pris. Kommunen riskerar nämligen att ta allvarlig skada av deras oansvariga agerande.

Till raden av politiska haverister (Ulla Börjesson (S) och Tommy Larsson (S)) sällar sig nu den obskyra Birgitta Eriksson (V), som i en insändare i gårdagens Bohusläningen villigt ställer upp som bulvan åt sin betydligt mer kände make - KS- och KF-ledamoten R. Ingemar Eriksson (V)

Under förra mandatperioden, när S, FP och V utgjorde majoriteten, bidrog R. Ingemar städse med den sjunde och avgörande rösten i KS till stöd för S och FP. Utan R. Ingemar och hans Vänsterparti hade alltså inte Ulla och Kenneth kunnat försätta den kommunala ekonomin i det bottenlösa träsk som den nu befinner sig i.

Tack vare R. Ingemars delaktighet i de många ekonomiskt oansvariga besluten - inte minst miljonrullningen till Björnhuset - är det idag rätt många före detta kommunanställda, som har R. Ingemar att "tacka" för att de förlorat sina jobb.

Att R. Ingemar därför väljer att skicka fram en bulvan, i form av frugan, är därför kanske inte så svårt att förstå. Det hade varit ganska skämmigt, om R. Ingemar haft mage att gå ut offentligt och kritisera alliansen för hans egna beslut.

Till innehållet är för övrigt insändaren en klassisk kommunistisk pamflett - d.v.s. rallarsvingar och mycket skarpa personangrepp utan substans eller faktaunderlag. Sålunda påstår BirgittaIngemar att "det görs misstag på misstag" utan att redovisa vilka misstag som avses. För att "bevisa" detta åberopar BirgittaIngemar händelser som är hänförliga till förra mandatperioden - total förvirring med andra ord.

BirgittaIngemar slår sedan fast att alliansen är okunnig och oerfaren, som sparkat "vår" kommunchef rätt upp och ner - ett uttalande som tyvärr visar att det är BirgittaIngemar som är okunniga och oerfarna. För att lägga sten på egen börda hävdar därefter BirgittaIngemar utan grund, att kommunen kommer att få betala skadestånd till kommunchefen - "troligen sexsiffriga belopp". Kom ihåg detta kära läsare. Bloggen kommer att spara BirgittaIngemars grundlösa spekulationer för senare bruk - var så säkra.

BirgittaIngemar säger sig sedan inte förstå kommunalrådet Peter Johanssons (KD) besked, att kommunen inte kan yttra sig i ett pågående personalärende p.g.a. sekretess. Men det kan väl knappast läggas Peter Johansson - eller för den delen alliansen - till last, att BirgittaIngemar har svårt med läsförståelsen?

Avslutningsvis skyller även BirgittaIngemar en påstått dålig arbetsmiljö på alliansen. Sanningen är dock den att den gamla majoriteten (S, FP och V) drev en personalpolitik som lämnade mycket övrigt att önska och som orsakade mycket mänskligt lidande.

Människan är så skapt att hon gärna "glömmer" sina egna misstag, men nog bör väl BirgittaIngemar komma ihåg de mer högprofilerade - och kostsamma - personalskandalerna under förra mandatperioden. Senast i den raden återfinns personalchefen som på oklara grunder köptes ut för ett flermiljonbelopp, ett beslut som R. Ingemar Eriksson för övrigt också var med om att fatta.

Bloggredaktionen

6 kommentarer:

  1. Ja det är inte små logiska kullerbyttor som vänsterkanten gör i Färgelanda.
    Vi får väl ändå inte bli frusterade utan endast se det som komiskt.
    Värre var det när de var med vid makten och stämplade sitt ja på socialdemokraternas befängda beslut.
    Argumenteringen som nu förs i media och på bloggar av de som har ställt till eländet följer Norskens flödeschema (som bloggen har visat tidigare). Dvs till allt väsentligt "skyll på andra"
    Eftersom nu domen från konkurrensverket,att kommunen bröt mot LOU i Björnhusprojektet,har kommit så kan den läggas i papperskorgen som är märkt "full kontroll".

    SvaraRadera
  2. Ni som gafflar om att Prators kanaler inte går att lita på, hur blir det nu när de säger att kommunen är fälld för att de inte upphandlat? Lol!

    SvaraRadera
  3. Idag kom besked om att Färgelanda kommun fälls av konkurrensverket. Vem har klantat sig här och av vilken anledning? Troligen några av dom som fortfarande sitter kvar! Och naturligtvis saknas det juridisk kompetens på kommunkontoret för annars hade väl någon kunnat tolka LOU.
    Det är precis sådant här agerande från "våra politiker" som gör att allmänheten tappar förtroendet. Vi som bor i Färgelanda och får betala för alla politiska fadäser vill veta varför detta hände; varför man drev mobbningsfallet och varför Jan E fick s k "fria händer" och varför politikerna verkar ha noll koll! Vem kan man egentligen lita på här, vem är objektiv och kan ge en saklig beskrivning? Tycker att bloggredaktionen vinklar sina inlägg till ett och annat partis fördel.

    SvaraRadera
  4. Kommunisten R Ingemar visar sitt rätta ansikte i denna insändare som han som bloggen är inne på säkerligen skrivit ihop med sin fru. För egen del kan jag säga att jag inte kommer att glömma vad han ställt till med för oss alla. Det blir ingen syndernas förlåtelse från mig inte.......

    SvaraRadera
  5. Hur var det Nu? Vilka partier regerade i Färgelandas kommunhus när ombyggnaden av Björnhuset startade? Vem var ansvarigt kommunalråd? Vem av dessa lekmän kommer ta politiskt ansvar för denna fadäs. Som jag mins det-var det en höger majoritet, bestående av C, M, Fp, och KD.
    Och Ann-Marie J. var kommunstyrelsens ordförande tillika kommunalråd. Avser hon ta konsekvenserna av konkurrensverket beslut? Knappast hon har ju fått nytt hopp och ny makt att skapa oreda tillsammans nya företrädare för högerpartierna. Heja Birgitta Eriksson!

    SvaraRadera
  6. Nej, betänk att R Ingemar satt som ordförande i Rännelanda Hembygdsförening vid tiden för nedläggningen av Rännelanda skola. Föreningen skrev ett upprop att få behålla skolan. R Ingemar skrev under, som ordförande. Senare i KF röstade han aktivt för nedläggning. Det var ingen utlagsröst, men man hade kunnat önska att han avstått att rösta. Ingen hade anklagat honom för det. Hur det gick? Jo R Ingemar blev inte inröstad och vald till ordförande nästa gång.

    SvaraRadera