torsdag 6 januari 2011

Tommy Widekärr (FP) kommenterar Bohusläningen

FP i Färgelanda har sedan många år vandrat runt i ett intellektuellt och moraliskt ökenlandskap under Socialdemokraternas korrupta ledstjärna - utan mål eller mening för kommuninvånarna.

Någon kruka med guld har man inte hittat - bara sand. Därför finns idag endast spillror kvar av partiet. Det gamla ledarskapet - med Kenneth Carlsson som anförare - har inte förstått behovet av förändring, utan fortsätter oförtrutet sin politiska dödsmarsch.

I en öken finns det dock alltid oaser och en sådan är Tommy Widekärr, som på sin blogg återkommande kommenterar det politiska skeendet i kommunen (klicka på länken).

I oasen finns det liksom i öknen värme, men den förra är av en sort som när och inte tär. Läs lite mer på Tommys blogg, så förstår ni vad vi menar.

Tommy är som bekant en engagerad kommuninvånare, som inte är rädd för att säga ifrån när något är fel. I likhet med många andra kommuninvånare, har Tommy noterat hur Bohusläningen på senare tid urartat i sin rapportering från Färgelanda.

Tidningen försöker konsekvent - bl.a. genom felaktiga rubriksättningar - smutskasta kommunen och påverka läsarna med politiskt vinklade artiklar.

Som vi tidigare rapporterat, ter sig lokalredaktören Jenny Borgs skriverier mer och mer som ett bloggande för Socialdemokraterns räkning.

Allt detta har lett till att Bohusläningen idag saknar trovärdighet.

Bloggredaktionen

17 kommentarer:

  1. Om det inte blir förnyelse blir det nog inte många själar kvar i nästa val......

    SvaraRadera
  2. Förnyelse var då? Men jag undrar varför Tommy Widekärr fortfarande är medlem i FP. Det är inget fel att byta parti. Tiderna förändras. Jag är tillräckligt gammal för att ha sett förändringens vind blåsa genom politiken. Själv är jag partipolitiskt obunden. Tommy kan aldrig göra "nån nytta" för FP, för de vill inte ha honom. Hade de velat det hade han kommit på valbar plats. Tommy kan däremot göra stor nytta med sin empati och sitt förstånd. Dax att byta parti så att inte den här dugliga förmågan går om intet. Finns det ingen som kan berätta för honom? FP hade säkert fått fler röster med Tommy i toppen. Kämpa på för ett bättre klimat i politiken i Färgelanda! Såna som Tommy behövs!!!! I ett annat parti som satsar på framtiden ...

    SvaraRadera
  3. Tråkigt och se dom som hetsar i kommentarerna på Bohusläningen,,,att kommunens anseende fläckas ner är tydligen inget som bekymrar. Är det ondska som driver dom eller?? Man undrar ju....

    SvaraRadera
  4. Skrev detta i Bohusläningen, men det kommer väl inte in så ni får försöka läsa vad Fabian skrivit där och få min kommentar här. Jag tycker inte jag är så "elak" att jag inte kunde få bli publicerad där.

    Bäste Fabian.

    Jag är inte färgelandabo, men väl boende i Färgelanda kommun. Är faktiskt inföding också, till skillnad till dig och din familj som flyttat in. Inget ont om folk som flyttar in, men man kunde kanske önska att de/ni försöker stötta oss som redan bor här. Vi har faktiskt valt vårt styre i kommunen och vi försöker gjuta olja på vågorna så att alla kan samarbeta. Men det blir väldigt svårt när såna som du och BoSe smutskastar oss alla. Har ni aldrig funderat på att gräva ner stridsyxan? Eller du Fabian, som säger att du röstat på Ulla Börjesson, som säger att hon och andra politiker är "skyldiga" till Björnhuset, har du sagt till henne att hon måste avgå? Det vore väl en bra utveckling om hon, AMJ och Kenneth C tog det beslutet nu? De var ju drivande i gamla KS. Det är väldigt tråkigt att vissa ägnar all kraft åt att prata illa om vår kommun. Vad vill ni nå med detta? Det är ju långt kvar till nästa val.

    Jag undrar om du ler så ofta. Du verkar vara en långsint surkart.

    SvaraRadera
  5. Till 21:16
    Jag tror det handlar om oförstånd och självhävdelsebehov......

    SvaraRadera
  6. När det protesterades mot att man bara vräkte in miljoner i Björnhuset utan att ha en susning om vart pengarna tog vägen(vad jag förstår så är det fortfarande en gåta) då förstod jag detta. Tyckte allt att orden som föll ofta kunde varit mer värdiga. Men som sagt jag förstod protesterna. Samma sak med mobbingfallet. Det var minst sagt groteskt hur det handlades. Där tyckte jag till och med att de hårda orden ofta var välförtjänta. Det var så att säga vuxna med makt som agerade vidrigt mot ett barn.
    Kritiken som nu torgförs från den förra majoriteten och dess anhang kan jag ej få till annat än kritik mot det som är rätt och skulle ha gjorts för länge sedan. Förstår att det finns mycket frustration över det egna tillkortakommandet men förstår inte vad det skall syfta till mer än momentant skitsnack på sandlådenivå(verkligen).
    Alliansen blir naturligtvis mer sammansvetsade av påhoppen men det gagnar inte Färgelanda. Det som hade gagnat Färgelanda och även den förra majoriteten det vore om man lugnade ner sig och bidrog till ansvarsfulla beslut samt stog upp för dessa.

    SvaraRadera
  7. Vill inte bidraga till tjafs men får det inte att gå ihop när den som väl får betraktas som mest skyldig till Björnhushärvan mm först säger att man vidtager uppsägningsåtgärder utan att ha juridiken med sig. När det sen visar sig att man har gjort vad man kan för att ha juridiken med sig så är det också fel. Om kommunen ej har personalchef(som vederbörande också har varit med att säga upp med ett 2 miljonersvederlag) eller jurist så skall väl KS-ordförande ta juridisk hjälp?? Tror att många kollektivanställda(vårdbiträde,städerskor,vaktmästare mfl)länge har frågat sig varför högre tjänstemän alltid har fått miljoner när de har slutat. Förnedrande egentligen. Alla skall väl behandlas lika. Har dessa två tjänstemän begått de visade regelöverträdelserna så får väl de som alla andra stå sitt kast. Attesterar man något som man helt klart ej får lov att göra så kan man rimligtvis inte få fortsätta med detta.
    I dag undrar även Gt varför Ulla är ute och gastar om advokatfakturan. Kan man inte börja uppföra sig ansvarsfullt snart.

    SvaraRadera
  8. 19,08
    har du länken till Gt?

    SvaraRadera
  9. Fråga till 19:08

    Finns det någon länk till GT:s kommentar. Jaf har sökt på sajten men hittar ingenting.

    SvaraRadera
  10. Det är bara en sådan där liten ruta som det brukar vara tre stycken under ledaren i Gt.
    Det finns nog ingen länk till denna.

    SvaraRadera
  11. Jag hittar inte detta?!

    SvaraRadera
  12. Gt 7 jan 2011 köpt i Färgeland 2a sidan(ledarsidan) längst ner.

    SvaraRadera
  13. När skall vi få reda på var de 90 miljonerna har tagit vägen??? Kan inte den nya majoriteten anlita en privatdetektiv som letar rätt på dom. Följ pengarna så löser du gåtan brukar det ju heta. Skit i vad den gamla majoriteten säger. De vill ju inte ha reda på var pengarna är. Detektiven får gärna kosta 300 tusen om det är så. Färgelanda måste investera i moral,etik och få respekt för regelverk.

    SvaraRadera
  14. fler kommuner "städar":
    http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.525268-miljoner-till-fredriksson

    Finns det en sjuk kultur i de västsvenska kommunerna?

    SvaraRadera
  15. Kan ni lägga ut texten här, 22,09?

    SvaraRadera
  16. Bohusläningen sorterar alla inlägg just nu som talar positivt för Färgelanda.

    Gå in och läs de etiska reglerna. Dom säger att tidningen ska hålla sej till sanningen.

    Säkert!!!!

    SvaraRadera
  17. Det finns en sjuk kommunkultur.

    Vansinne att en kommun kan ge stora stöd till enskilda företag TROTS att det i princip är förbjudet.

    Och det är sjukt att en ledning som agerar företagare inte kan ifrågasättas mer än vart fjärde år.

    Forskningen har bevisat att korruptionen i kommunerna breder ut sig.

    Mötes- och beslutsstrukturen i kommunerna är förstelnad och gynnar politisk inavel så många nya och unga politiker lätt ger upp och hoppar av.

    Avtalen med högre chefer i kommuner är så dåliga att det är regel, inte undantag, med enorma avgångsvederlag.

    Hela kommunallagen borde med omedelbar verkan omprövas och förnyas.

    SvaraRadera